精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.May is National Bike Month.a month-long event trying to get couch potatoes outside,cars off the roads and subway trains empty.It encourages everyone to get back onto their bicycles to enjoy riding a bike an often as they can during the month (and hopefully longer).May in the beginning summer and warm weather,so why not start right away and enjoy sunshine!
Ride Out to Protect the Environment
Bike month helps everyone make their efforts to improve the environment.If you’re hiking to school,you are helping bring down the air pollution.It is the most common form of pollution and by getting your family to stop driving and start riding a bike,you can do your part in improving the air quality.
Count Down Those Calories
Cycling isn’t just good for the environment; it’s good for you too.Riding a bicycle burns calories and helps keep you healthy.It not only improves your physical health,but also your mental state of mind.It can really help you be a happier person.
Share the Sunny Summer
So get into that shed,and take out your old hike.Paint the hike blue.Put on a nice coat.Load up a number of songs.Invite a group of friends to get on the bikes and ride this May!Be a fun-in-the-sun child!Enjoy yourself!

35.The second paragraph mainly tells us that riding bicyclesB.
A.improves our physical health
B.does good to the environment
C.changes our mental slates of mind
D.helps us enjoy the sunny spring
36.You’re likely to read the article in theC section of a magazine.
A.history   B.geography   C.sports   D.food
37.The writer writes the article toD.
A.advise people to lose more weight
B.ask people to repair and paint the old bikes
C.prevent people from staying at home watching TV
D.make people realize the advantages of riding bicycles.

分析 五月是国家自行车月.这是一项为期一个月的活动.这项活动旨在让电视迷到户外去,汽车不再出现在路上,让地铁和火车无人乘坐.它鼓励每个人尽可能在这一个月的时间里(希望能更长)享受骑自行车的乐趣.五月份是夏天的开始,有着温暖的天气,所以为什么不现在开始享受阳光呢!
外出骑行保护环境
自行车月帮助每个人尽一份力来保护环境.如果你正徒步旅行去学校,你正帮忙减少空气污染.空气污染是最常见的污染形式,通过让你的家人停止开车,开始骑自行车,你可以在提高空气质量上尽自己的一份力.
减少卡路里
骑自行车不仅对环境有好处;它也对你有好处.骑自行车能够燃烧卡路里并且帮助你保持健康.它不但提高你的身体健康,而且对你的精神面貌有益.它的确帮助你成为一个更快乐的人.
分享晴朗的夏天
所以进入车棚里,取出你的自行车,粉刷成蓝色,穿上一件漂亮的外套.下载一些歌曲.邀请一群朋友,骑上自行车,在五月驰骋吧!成为阳光下的快乐孩子吧!过得愉快!

解答 35:B概括归纳题.根据Ride Out to Protect the Environment 可知第二段主要将的是骑自行车有利于保护环境.故选B.
36:C推理判断题.本文主要围绕着骑自行车的好处,故推断本文应是属于体育锻炼方面的.故选C.
37:D推理判断题.根据Cycling isn’t just good for the environment; it’s good for you too.( 骑自行车不仅对环境有好处;它也对你有好处.)可知本文在讲骑自行车的好处,故推断本文的目的是要让人们意识到骑自行车的好处.故选D.

点评 这是一篇涉及健康环保的阅读理解题.题型有概括归纳题和推理判断题.考生在做题的过程中针对不同的题型采用不同的方法.比如对于35小题考生需要通读第二段内容,根据重点句子或短语进行归纳总结.36,37小题则需根据文章上下文进行推理判断来得出问题的答案.本文条理清晰,考生作答时需认真审题,仔细作答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.---Can you describe what Mr.Green's daughter is like?
---Oh,she has the very_______ of Mr.Green.I'm sure you can know her at the first sight.(  )
A.photoB.voiceC.lookD.taste

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.Dear Erie,your room is too dirty,It shouldbe cleaned (clean) right away.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.-Which would you like to visit,Shanghai Expo Garden or Beijing Bird Nest?
-          .I prefer to enjoy the 2010FIFA World Cup at home.(  )
A.BothB.EitherC.NeitherD.None

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.当我们在讨论《爸爸去哪儿》这部电影时,他对此一无所知.
When wewere talking about the film Where Has Daddy Gone,he knew nothing about it.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.--Are you going to buy a car this year?
--______The price for a car plate is so high.I'll wait and see,(  )
A.Why not?
B.Not really.
C.Well,I'll certainly buy one.
D.1 couldn't agree with you more.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.My friend had ________really unusual experience last year.(  )
A.anB.aC.theD./

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.-Excuse me,sir.Would you please       the total cost of the dinner?
-All right,I will make it at once.(  )
A.take outB.give outC.work outD.put out

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.I want to buy that kind of clothes.They can help ______ the rain.(  )
A.give outB.keep outC.take outD.work out

查看答案和解析>>

同步练习册答案