精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
6.When I was in the eighth grade,my teacher asked us to write an article about what we would like to do when we grew up.All I could think of was one sentence I want to help other people!Over the years,I met many difficulties and failures(失败).But I never thought of giving up.I realized that to help other people I have to help myself first.I encouraged myself after I experienced failures,and I cheered for myself when I did well.
Finally,my dream really came true.I found a part-time job in a charity.I began to spend my days doing things for people in need.I have a happy life.That doesn't mean that this kind of life is easy,or that my work is always enjoyable.I am happy because I am doing what I want to do.
What do you want to do?Write it down now.If you don't know,you can ask yourself,"What would I do if this was the last day of my life?"Then write down the first thing that comes to your mind,no matter how silly or how impossible it is.Once you have an answer,you will know what your dream is.
61.Which article did his teacher probably ask them to write?B.
A.My favorite sport.
B.My dream.
C.My hobby.
D.My favorite subject.
62.What did the writer want to do when he grew up?B.
A.To be a teacher.
B.To help others.
C.To be enjoyable.
D.To write an article.
63.What did he do whenever he experienced failures?C.
A.He gave up        
B.He found a part-time job
C.He encouraged himself
D.He cheered for himself
64.The writer says"I have a happy life"becauseA.
A.he was doing what he wanted to do
B.his work was always enjoyable
C.his part-time job was easy
D.he always did well
65.What did the last paragraph mainly tell us?B.
A.The dreams are usually silly
B.How to find your dream
C.The dream usually seems impossible to realize
D.This is the last day of your life.

分析 本文主要描述了作者长大后要做的事情就是帮助别人,并且为此努力并实现了自己的梦想而且很快乐的事情,作者也鼓励我们为实现梦想而努力.

解答 61.B 细节理解题.根据my teacher asked us to write an article about what we would like to do when we grew up可知师老师要求我们写一篇文章是关于长大后做什么,即梦想是什么,故选B.
62.B 细节理解题.由第一段第二行All I could think of was one sentence I want to help other people!可知作者的梦想就是帮助别人,故选B.
63.C 细节理解题.由第一段第四行I encouraged myself after I experienced failures(失败).可知作者在经历失败后鼓励自己.故选C,作者能够在困境中鼓励自己.
64.A 细节理解题.根据第二段I am happy because I am doing what I want to do.可知作者很高兴,因为正在做自己想做的事,故选A.
65.B 细节理解题.根据最后一句you will know what your dream is.可知最后一段主要就是讲的如何知道再见的梦想.故选B.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.Next week is ___________ for me.I have no time to go shopping with you.(  )
A.fullB.tiredC.freeD.funny

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.Don't worry about me,Lucy.I'll be well soon.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.Nancy is an English school girl.She studies in a middle school.She has a little brother.His name is John.John is only four.Nancy likes him very much.Today is Sunday.Nancy wants to do her homework.She takes out her pencil-box and opens it."Oh,dear!Where's my pen?"She can't find her pen.She goes to ask her brother in his bedroom.
"John!I can't find my pen.Can you see…Oh,what are you doing with my pen?"
"I'm writing to my friend,Peter."John answers.
"But how can you?You don't know how to write!"
"It doesn't matter.Peter can't read."John says.
46.How old is Nancy's brother?B
A.Five         
B.Four       
C.Six          
D.Three
47.A can't find her pen.
A.Nancy      
B.Peter       
C.John         
D.Friend
48.Where's John?C
A.In the school.
B.In a shop.
C.In his bedroom.
D.In her father's car.
49.Which is not right?D
A.Nancy finds her pen in John's room.
B.John can't write.
C.John is writing with her sister's pen.
D.Peter can read.
50.John and Peter areA.
A.friends      
B.English      
C.at home      
D.school girls.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.We all know that money can't make us happy,but many times we act as if we'd be happier with a bit more money.We are trained to want to be richer; we are trained to want the latest style that television tells us; we want to earn more money because then we'll have a good life.
But none of that will make us happier.And the sad thing is that it can take us decades of pursuing (追求) wealth and expensive things before we realize that.So what will bring us happiness?Luckily,there are three things that don't cost anything.Here they are:
Good relationships.We have a human need to be close with other human beings.Having good,supportive friendships,a strong marriage or loving relationships with our family members will make us much more likely to be happy.Therefore,take time,today,to stay with your loved ones,to tell them what they mean to you,to listen to them,and to develop your relationships with them.
Positive thinking.Optimism(乐观) is one of the best indicators of people who lead a happy life.Happy people like the feel of controling their lives.So why not make positive thinking a habit?In fact,this should be one of the first habits you develop.
Flow.This is a popular concept on the Internet these days 一 the state we enter when we are completely focused on the work or task.Having work and leisure(休闲)that gets you in this state of flow will almost undoubtedly lead to happiness.People find the greatest enjoyment not when they're doing a completely mindless task,but when they're interested in a mindful challenge.
If you are interested in some kind of work and fond of some kind of hobbies,it is not a bad idea.Turn off the TV 一 this is the opposite of flow 一 and then go outside and do something that truly makes you active.
49.To get on well with our family members,we canC.
A.make more money for them
B.buy expensive things for them
C.stay with them and communicate with them
D.tell them everything that happens to us in our daily life
50.According to the passage,the first habit we should develop isC.
A.to have a good hobby
B.to do things carefully
C.to make positive thinking a habit
D.to listen to your family members patiently
51.If we want to be happy,we shouldD.
A.turn off the TV              
B.do our best to work
C.lose ourselves in playing      
D.work hard and have a hobby
52.The passage mainly talks aboutB.
A.why to be happy              B.what makes us happy
C.how to make money           D.how to make friends.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

11.I know my brother better than anyone else in the world.Since the moment of his birth,I've been part of his life.I had spent seven (33)Ayears in the world with the attention of those around me.But when Rohan was born,life changed.Suddenly I had to(34)Cmy toys and there were no more bedtime stories or my own choice of food.
Finally,I felt my anger at my brother.The poor baby had no idea what had made me so unhappy.Whatever the reason was,he loved following me around.However,I seldom talked to him and(35)Aasked him to leave me alone.
Then all that changed.I hardly remember everything of that day six years ago,(36)Bmy feet led me to my brother's bed.My hand,completely free from my mind,reached through the bars (护栏).At once,he reached his small hand and softly touched(37)C.And that was all I needed.Through all the unhappiness of the day,that one moment changed(38)B.How could I hate someone who made me feel so important?For the first time,I saw my brother,not through the eyes of a child who was no longer favored (宠爱),but through the eyes of a(39)C.
To this day,I can't imagine life(40)Cmy brother.
33.A.happyB.busyC.lonely
34.A.hideB.chooseC.share
35.A.alwaysB.alreadyC.almost
36.A.soB.butC.or
37.A.themB.bothC.mine
38.A.nothingB.everythingC.something
39.A.studentB.parentC.sister
40.A.exceptB.besidesC.without

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.I found _______ eraser._______ eraser is black and white.(  )
A.a; TheB.an; AnC.an; TheD.the; An

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.I don't know who ________ the boy stand here.How poor he looks.(  )
A.toldB.wantedC.askedD.made

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.This morning Jack came to school____ than ____ student in his class.(  )
A.much late; anyB.much late; any other
C.much later; anyD.much later; any other

查看答案和解析>>

同步练习册答案