精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.Do you think that living a hungry life is last century's story?Well,it may be this century's headline.
    The world has growing worries about a global food shortage.Right now,there are still 870 million hungry people in the world,according to a survey of the UN's Food and Agriculture Organization.Children can't escape this,either.Around fifteen million children die of hungry each year.
    What's causing food shortages?There are several reasons.
    There are now more droughts and floods.This is very harmful to farmer sand their ability to grow food.
    Besides,with the growing population,feeding everyone becomes more difficult.There are a little more than seven billion people in the world.By 2050,the world population will be more than nine billion.
    Another reason is food waste.The average person throws away 50kg of food every year.
    How can we help with food shortages?The easiest way is to cut down on food waste.
    Next time before throwing away the food on your plate,just think how much work has been done to make it.By buying less,we waste less.This takes the pressure off producing so much food.And it helps to solve the problem of food shortage.
    You can also ask your schoolmates to join you.
    In 2013,researchers at Kansas State University in the US put up shortanti-waste slogans(标语) in dining rooms"ThinkBefore You Waste".Guess what happened?Students wasted fifteen percentless food after that!
    The author of the study said,"Youdon't need a huge activity to make a difference."
Reasons of food shortage(56)More droughts and floods
The growing population.
 (57)Food waste
Ways of (58)helping with food shortage(59)Cut down on food waste
Ask the other students to join in your anti-waste work.
Your understanding of the last sentence.(60)Stop wasting from ourselves and from tiny/little things.

分析 本文主要介绍了世界粮食短缺问题.现在世界对全球粮食短缺的担忧日益加剧.世界上还有870,000,000人在挨饿.造成食物短缺的原因有三:1.自然灾害;2.人口不断增长;3.浪费严重.短文告诉我们在日常生活中应减少浪费,节约每一粒粮食,从我做起,从生活中的小事做起.

解答 56.答案:More droughts and floods.细节理解题.根据There are now more droughts and floods.This is very harmful to farmers and their ability to grow food.可知,食物短缺的原因之一是旱灾和洪灾.这对农作物是有害的.故填More droughts and floods.
57.答案:Food waste.细节理解题.根据Another reason is food waste.可知.另一个原因是Food waste浪费食物.故填Food waste.
58.答案:helping with food shortage.推理判断题.根据文中的How can we help with food shortages?联系下文意思是ways of helping with food shortage.故填helping with food shortage.
59.答案:Cut down on food waste.细节理解题.根据The easiest way is to cut down on food waste.最简单的方法是减少食物浪费.故填Cut down on food waste.
60.答案:推理判断题.Stop wasting from ourselves and from tiny/little things.根据You don't need a huge activity to make a difference.可知这里的意思是你不需要一个大的行动来改变.与Stop wasting from ourselves and from tiny/little things.停止浪费从小事做起、从我们自己做起.意思一致.故填Stop wasting from ourselves and from tiny/little things.

点评 本篇是一篇健康环保类阅读短文.主要介绍了世界粮食问题.主要考查考生阅读所给材料,理解其中词语、句子或片段含义的能力,对一些问题作出推理和判断.阅读理解的考核中包括了对词汇、语法等语言知识的考查,要求学生具备一定的背景知识、各种常识、科普知识和一定的分析及逻辑推理能力.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.Vera and Mike come from     European country.They are in     same school now.(  )
A.a; theB.an; theC.the; theD.an; an

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-Do you know the little boy _______ is helping the old man cross the road?
-No.But how nice he is!(  )
A.whichB.whoC.whom

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.A:It's a nice day.
B:Yes,it's a beautiful day.
A:Are there so many people here all the time?
B:(76)(Sorry,) I’m not sure/(Sorry,) I don’t know/I’m sorry,but I have no idea.This is my first time here.
A:Me,too.I think this is a great place.
B:Yeah,I think so too.
A:(77)Where are you (visiting) from/Where do you come from?
B:I’m visiting from London.How about you?
A:(78)I’m (visiting) from Shanghai…或 I come from Shnghai….
B:That’s cool.Are you having a good time?
A:Yes.There are many things to see and I’m taking a lot of picture.
B:(79)How long are you visiting for/How long have you been here/How long will you stay here/How long are you staying here?
A:For two weeks,I went to San Francisco and Los Angeles.I want to see Yellow Stone National Park before I leave.
B:(80)That’s great/cool/wonderful/It seems that you’re having a good time/You must have had a good time/Have you good/pleasant/…trip(there)/I hope you can have a good/pleasant/…trip(there).
A:Oh,my friends are waiting for me.I hope you enjoy your stay here.
B:Thank you.It was nice meeting you.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.(二)选词填空(共5小题,计5分)
    请根据对话内容从方框中选择正确的单词,将其适当形式填在空白处,使对话完整、正确.每空限填一词.
perfect,call,visit,up,say
A:Morning.Are you from Enshi?
B:Sure.What's(76)up?
A:Nothing important.It's (77)saidthat Enshi is a good place to live in.
B:So it is.It's(78)perfect,I think.
A:Really?Why?
B:lt's green sea,full of forests and clean water.It is(79)calleda backyard garden of the country.
Especially,there is no smog(雾霾)or other serious pollution.
A:Wonderful.I can't  wait to(80)visitit.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.Bring these flowers into a warm room ______ they'll soon open.(  )
A.orB.andC.butD.for

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.To keep the road safer,the new traffic rules must ________ by everyone.(  )
A.followB.be followedC.are followed

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-Does she like singing English songs?
-Yes.She _______ to sing English songs in her room.(  )
A.often doesB.is often heardC.often hears

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.根据句意和汉语提示,在空格中填入正确的单词.(每空填一词)
81.That lovely baby has a smallnose (鼻子).
82.John lookscool(酷的)in the new windbreaker.
83.The tall building is made up of millions ofstones.(石头)
84.Pleasecover(覆盖)the table with this piece of cloth.
85.The restaurant isbehind(在…后面)the bookstore.
86.Becareful(小心)when you cross the road
87.We should do somethinginstead(代替)of just talking about it.

查看答案和解析>>

同步练习册答案