精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
20.A sign is another kind of language.Here are some of them that you can see on the roads.

Number One is a sign with the number forty on it.When driver see this sign,they must not go at more than forty kilometers one hour.We see this sign when we are getting near a town.Number Two is a sign that we're near a crossing.We must drive carefully.Number Three is a sign that there is a bend (弯道) on the road.Again,we must drive slowly and carefully.It is not safe to go round a bend very fast.Number Four is a sign that there is another road coming in from the right.There is a junction(交叉点) at this place.
Number Five is a sign that there is a dangerous mountain road and Number Six is a sign that the road gets narrow.Drivers must go slowly and carefully when they see these signs.Number Seven is a sign that there is a school at the side of the street or the road.Perhaps there are children going to or leaving school.So drivers must look carefully and go slowly.Number Eight is a sign with a letter"P"on it.The letter"P"means"Parking".At some places,there are signs"NO PARKING"or"NO WAITING".If a driver leaves his car near one of these signs,a policeman may come and write down the number of his car.

51.At the place where you see Sign 1,D.
A.you are already out of the town
B.you still have forty kilometers to go
C.there must be a town forty kilometers away
D.there must be many houses and buildings not far away
52.There stands Sign 2near a place whereA.
A.two roads cross
B.the road gets narrow
C.there are no traffic lights 
D.people can cross the road
53.You have to drive not only slowly but also carefully when you findB according to the passage.
A.either of signs 2and 3
B.all of signs 3,5,6and 7
C.each of the eight signs
D.any of signs 3,6,7and 8
54.A driver can leave his carA.
A.near Sign 8at any time
B.near a sign with"NO PARKING"on it
C.near Sign 3in the daytime
D.near a sign with"NO WAITING"if there're no police there
55.People put these signs on the roads toC.
A.show drivers the way
B.stop cars going too fast
C.make driving even safer
D.learn another kind of language.

分析 文章大意:标志是另一种语言.这里是一些在道路上看到的标语.第一个是数字30.当司机看到这个符号时,他们的时速不能超过三十公里.我们可以在市镇周围看到这个符号.第二个画着人在十字路口附近.(看到它)我们必须小心驾驶.第三个上面画着一个弯道.我们又得谨慎小心地慢慢开车了.绕弯速度快的话很不安全.第四个标志是从右边过来的另一条路.它意味着在这个地方有一个路口.第五个标志有一座山,第六个表明道路将变窄,司机必须减速小心驾驶.第七个标志上有单词\学校\.这说明街道或道路的一侧有一所学校.可能有前往或离开学校的儿童经过,所以司机必须十分小心地缓慢驾驶.第八个是一个有P字母的标志.P是停车Parking的缩写.在某些地方写有"请勿停车".如果司机把车停在此处,将有警察过来开罚单.

解答 51-55 DABAC
51题答案:D推理判断题.根据短文第二段We see this sign when we are getting near a town,可知在靠近城镇时的能看到的标志,城镇建筑较多,故选D.
52题答案:A细节理解题.根据第二段Number Two is a sign that we're near a crossing.故选A.
53题答案:B归纳理解题.根据短文描述可知在转弯,前有山道,前方路窄,前方有人行横道都应该减速,并小心,故选B.
54题答案:A细节理解题.根据第三段The letter"P"means"Parking".可知P代表可以停车,选A
55题答案:C归纳理解题.根据短文描述可知这些标志是为了交通安全,故选C

点评 首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意. 其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读每篇材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.-Do you know Li Ying?-Yes.She is an ______ girl from Shanghai.(  )
A.eleven-years-oldB.twelve-year-old
C.eleven-year-oldD.twelve years old

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.6June,Saturday
I read an article about people living in the e-age yesterday.It talks about different ways of communicating like chatting online(在线聊天),sending e-mails,sending different kinds of messages and keeping an online diary.
The article says that people nowadays send e-mails at least once a day.I do not agree with this because I send e-mails only twice a week.However,I do check my e-mails once a day.I like receiving e-mails.
About chatting online,the article says that it is becoming more and more popular among teenagers.I think this is true.Whenever I arrive at home,I turn on my computer and log(登录) on to chat online with my friends.I prefer chatting online to calling a friend.because I can chat with many friends at the same time.But I like using mobile phones.When I don't have my computer with me,I can send short messages to my friends.I also like keeping in touch(联系) with them in this way.
I keep an online diary four times a week.I like telling others what has happened to me.I think I am one of the people living in the e-age.I can't live without computers or mobile phones.

79.How often does the writer send e-mails?C
A.Never.
B.Once a day.
C.Twice a week.
D.Four times a week.
80.When did the writer read that article?B
A.On 4June,Thursday     
B.On 5June,Friday
C.On 6June,Saturday      
D.On 7June,Sunday
81.What does the writer disagree with the article?C
A.About chatting online      
B.About checking e-mails
C.About sending e-mails      
D.About keeping in touching with friends.
82.What does the passage NOT talk about?D
A.Living in the e-age.
B.Sending a short message.
C.Keeping an online diary.
D.Making pen pals.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.It was Jimmy's birthday and he was five years old.He got a lot of nice birthday presents from his family,and one of them was a beautiful drum."Who gave him that thing?"Jimmy's father asked when he saw it."His grandfather did,"answered Jimmy's mother.
"Oh,"said his father.Of course Jimmy liked his drum very much.He made a terrible noise with it,but his father didn't mind.He was working during the day and Jimmy was in bed when he got home in the evening,so he couldn't hear the noise.
   But one of the neighbors didn't like the noise at all,so a few days later,she took a sharp knife and went to Jimmy's house while he was hitting his drum.She said to him,"Hello,Jimmy,do you know,there is something nice inside your drum?Here is a knife.Open the drum and let's find it."

31.Jimmy got a lot of nice presents from hisD.
A.classmates      
B.friends          
C.teachers        
D.family
32.Who gave Jimmy the drum?D
A.His father      
B.His mother    
C.His neighbor  
D.His grandfather
33.Why did Jimmy's father not stop (阻止)him from making noise with the drum?BecauseB.
A.he liked Jimmy very much.
B.he didn't mind.
C.Jimmy was in bed              
D.Jimmy only played in the evening
34.One of the neighborsD.
A.liked Jimmy very much.
B.enjoyed listening to the sound of the drum
C.wanted to show Jimmy a sharp knife.
D.didn't like the noise at all
35.What did Jimmy's neighbor really want him to do?ToA.
A stop him making noises
B make a noise on his drum with a knife
C show him how to hit the drum
D find something nice in his drum.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.When people communicate,they need words to express themselves.People living in different countries made different kinds of words.
Today there are about fifteen hundred languages in the world.Each contains many thousands of words.A very large dictionary,for example,contains four or five hundred thousand of words.But we do not need all these.To read short stories you need to know only about two thousand words.Before you leave school,you will learn only one thousand or more.
Vocabulary means a lot of words.The words you know are called your vocabulary.You should try to make your own vocabulary bigger.Read as many books as you can.There are a lot of books written in easy English for you to read.You will enjoy them.When you meet a new word,find it in your dictionary.Your dictionary is your most useful book.

61.The number of different languages spoken is aboutD.
A.150         
B.15,000        
C.500         
D.1,500
62.Before you leave your school,you'll learnC.
A.only two thousand words       
B.five hundred thousand words
C.more than one thousand words   
D.three or four thousand words
63.To make your vocabulary bigger,you mustB.
A.get as many dictionaries as you can
B.read as many books as you can
C.buy a lot of books
D.have a very large English dictionary
64.You will enjoyA.
A.the books written in easy English  
B.your dictionary
C.your new words                
D.finding new words in a dictionary
65.What is your most useful book?C
A.Books written in easy English.
B.Books written in English.
C.Your dictionary.
D.Short stories.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.When I was six,Dad brought home a dog one day,who was called"Brownie".My brothers and I all loved Brownie and did different things with her.One of us would walk her,another would feed her,and then there were baths,playing catch and many other games.
Brownie,in return,loved each and every one of us.One thing that most touched my heart was that she would go to whoever was sick and just be with them.We always felt better when she was around.
One day,as I was getting her food,she chewed up(咬破) one of Dad's shoes,which had to be thrown away in the end.I knew Dad would be mad and I had to let her know what she did was wrong.When I looked at her and said,"Bad girl."She looked down at the ground and then went and hid.I saw a tear in her eyes.
Brownie proved to be not just our family pet.She went everywhere with us.People would stop and ask if they could pat(拍打)her.Of course she'd let anyone pat her.She was just the most lovable dog.There were many times when we'd be out walking and a small child would come over and pull on her hair.She never barked (吠) or tried to get away.Funny thing is she would smile.This frightened people because they thought she was showing her teeth.Far from the truth,she loved everyone.
Now many years have passed since Brownie died of old age.I still miss the days when she was with us.

根据短文内容,选择最佳答案,并在答题卡上按要求作答.
61.What moved the writer most?A
A.The dog was often with whoever was sick in the family.
B.The dog often played with him.
C.His brother loved the dog as much as him.
D.The dog loved everyone in the family.
62.From the second paragraph we learn thatB.
A.the dog was afraid of the writer
B.the dog knew she did something wrong
C.the dog liked eating shoes
D.Dad wasn't angry with the dog
63.What did the dog usually do when people pulled on her hair?C
A.She would bark at people.
B.She was very frightened.
C.She would smile at people.
D.She would try to get away.
64.Which of the following is TRUE according to the passage?C
A.The writer thought that the dog was a bad one.
B.Now the writer nearly forgets the dog.
C.In the writer's eyes the dog was not only a pet.
D.The dog died of old age two years ago.
65.Why does the writer write the passage about his dog?B
A.He wants to tell us that his dog is very lovable.
B.He wants to tell us the story about his dog.
C.He wants to encourage us to have a dog.
D.He wants to show that the dog can get on well with any people.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.Many years ago,when I was fresh out of school and working in Denver,I was driving to my parents'home in Missouri for Christmas.I stopped at a gas station about 50miles from Oklahoma City,where I was planning to stop and visit a friend.While I was standing in line at the cash register(收款台),I said hello to an older couple who were also paying for gas.
I took off,but had gone only a few miles when black smoke poured from the back of my car.I stopped and wondered what I should do.A car pulled up behind me.It was the couple I had spoken to at the gas station.They said they would take me to my friend's.We chatted on the way into the city,and when I got out of the car,the husband gave me his business card.
I wrote him and his wife a thank-you note for helping me.Soon I received a Christmas present from them.Their note that came with it said that helping me had made their holidays meaningful.
Years later,I drove to a meeting in a nearby town in the morning.In late afternoon I returned to my car and found that I'd left the lights on all day,and the battery was dead.Then I noticed that the Friendly Ford dealership--a shop selling cars--was right next door.I walked over and found two salesmen in the showroom.
 "Just how friendly is Friendly Ford?"I asked and explained my trouble.They quickly drove a pick-up truck to my car and started it.They would accept no payment,so when I got home,I wrote them a note to say thanks.I received a letter back from one of the salesmen.No one had ever taken the time to write him and say thank you,and it meant a lot,he said.
"Thank you"--two powerful words.They're easy to say and mean so much.

54.What happened when the writer found smoke coming out of his car?C
A.He had it pulled back to the gas station.
B.He pushed his car to a car dealership.
C.The couple passing by offered to drive him home.
D.He called his friend for help.
55.Which of the following has the same meaning as the underlined sentence,Just how friendly is Friendly Ford"?B
A.What can I do for you?
B.Would you please help me?
C.Can I explain my problem?
D.Do you have time to drive me home?
56.When the salesman received the writer's thanks-note,he must beA.
A.moved                    
B.worried       
C.nervous                    
D.calm
57.Which may be the best title of the passage?D
A.My two powerful words             
B.My two experiences
C.My car problems                         
D.My thank-you notes.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.Being safe in your everyday life need knowledge.If you remember the following information,your life will be much safer.
•Always notice the environment around you.You shouldn't walk alone outside.Make sure where the public phones are.If anything dangerous happens,you can find them easily.
•Your bag should be carried towards the front of your body instead of putting it on your back.When a bus is full of people,it is easy enough for a thief to take away the things in the bag on your back.
•If you are followed by someone you don't know,cross the street and go to the other way,let the person understand that you know he or she is after you.Next,don't go home at once.You are safer in the street than you are alone in your home or in a lift (电梯).
•If you have to take a bus to a place far away,try to get to the stop a few minutes earlier before the bus leaves.This stops other people from studying you.On the bus,don't sit alone.Sit behind the driver or with other people.Don't sleep.
50.Which of the following is NOT safe when you are out?A
A.Go home alone late at night.
B.Make sure where the public phones are.
C.Don't get to the bus stop too early.
D.Always notice the environment around you.
51.When you are followed by someone on your way home,you shouldD to make yourself safe.
A.run home     
B.turn back and walk towards him or her
C.find a lift and go in 
D.cross the street and go to the other way
52.What can you learn from the text?B
A.How to cross the street.
B.How to be safe in your everyday life.
C.How to use the public phones.
D.How to notice the environmet around you.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.Which of the following signs means"No Parking"?(  )
A.B.C.D.

查看答案和解析>>

同步练习册答案