分析 【文章大意】一位老木匠打算退休,于是他跟雇主说自己要离开这一行,去跟妻子孩子过轻松的生活.雇主对老木匠的离开很遗憾,但他询问是否可以再建最后一栋房子时,木匠答应了.但是,在建房子的过程中,木匠心不在焉,手艺不精,用的材料也不好.当他交房给雇主的时候,雇主说道这是作为礼物送给木匠的房子.木匠十分震惊,他如果早点知道这是给自己建的房子该有多好啊.这篇文章想要表达的是,生活就是一份自己亲手制作的计划,你今天的生活取决于你过去的态度和所做的选择.你以后的生活是取决于你今天态度和所做的选择.
解答 88.答案为No,he didn't.推理判断题.根据文中"He told his employer of his plans to leave the house building business and live a more relaxing life with his wife and children.He would miss the paycheck,but he needed to retire.They thought they could support themselves for the rest of their life",我们可以知道,木匠辞职不干,也许会没有薪水,但是他觉得在接下来的日子里,他们家应该是可以维持生计的.所以我们可以看出,木匠辞职之后能够维持生计,而不是过很富裕的生活.所以答案为No,he didn't.
89.答案为Because he wanted to live a more relaxing life with his wife and children.细节理解题.根据文中"He told his employer of his plans to leave the house building business and live a more relaxing life with his wife and children",我们可以得知木匠想和妻子孩子过轻松点的生活,所以选择离开这一行.故答案为Because he wanted to live a more relaxing life with his wife and children.
90.答案为The employer asked him to build just one more house,细节理解题.根据文中"The employer was sorry to see his good worker go and asked if he could build just one more house",我们可以得知在木匠说出辞职的想法的时候,雇主提出能否再建一栋房子的要求.故答案为The employer asked him to build just one more house,
91.答案为He turned to bad workmanship and used poor materials.细节理解题.根据文中"The carpenter said yes,but in time it was easy to see that his heart was not in his work.He turned to bad workmanship and used poor building materials",我们可以得知,在雇主提出要求后,木匠答应建房子,但是他并没有全心全意的对待这份工作,而是敷衍了事,用的材料也很差,所以答案为He turned to bad workmanship and used poor materials.
92.答案为He felt greatly shocked and sorry for what he did.细节理解题.根据文中"What a shock!What a shame!If he had only known he was building his own house,he would have done it all so differently.Now he had to live in the home he had built none too well.",我们可以得知,在木匠知道这是给自己的房子的时候,他非常震惊也很羞愧,因为自己要住在这样一个糟糕的房子里.所以答案为He felt greatly shocked and sorry for what he did.
93.答案为Your life today is the result of your attitudes and choices in the past.Your life tomorrow will be the result of your attitudes and choices you make today.句子理解题.根据最后一个自然段"Who could say it more clearly?Your life today is the result of your attitudes and choices in the past.Your life tomorrow will be the result of your attitudes and choices you make today",我们可以得知,墙上的这句话"Life is a do-it-yourself project"的意思就是后文所表述的那样,你今天的生活取决于你过去的态度和所做的选择.你以后的生活是取决于你今天态度和所做的选择.所以答案为Your life today is the result of your attitudes and choices in the past.Your life tomorrow will be the result of your attitudes and choices you make today.
点评 快速阅读全文,掌握文章主旨,并认真阅读题目,把握好相关文章细节,做出准确解答.
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | sounds | B. | listens | C. | hears | D. | looks |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | can | B. | must | C. | need | D. | have to |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com