精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.A man was selling a new kind of vacuum cleaner(真空吸尘器).He went from street to street.After some time,he knocked on the door of a house on the street.
A lady opened the door."Good morning,Madam,"said the young man."If I could take a few minutes of your time,I would like to introduce the very latest vacuum cleaners."
"Go away!"cried out the woman.
In a moment,the young man rushed into her living room and opened a big black bag.Then he poured a pile of cow droppings(一堆牛粪) onto the floor.
"Madam,if I cannot clean this up with this new vacuum cleaner,I will eat them all!"cried the  confident young man.
"Do you need ketchup(番茄酱)with that?"asked the lady.
The young man was confused (困惑的)."Why,madam?"he asked.
"There's no electricity in the house,"said the lady.

51.The young man was probably a (an)A.
A.salesman    
B.cleaner
C.troublemaker
52.What does the underlined word"confident"mean in Chinese?C
A."赌气的".
B."狂妄的".
C."有信心的".
53.Which of the following is TRUE?B
A.The woman raised lots of cows in her own house.
B.The man brought cow droppings to the woman's living room.
C.The man tried hard to clean up the dirty things in the woman's house.
54.What can we learn about the woman?B
A.She's kind-hearted
B.She played a joke on the man.
C.She couldn't stand the man's honesty.
55.What can be the best title for the short story?C
A.A friendly lady
B.A magic vacuum cleaner
C.A free meal.

分析 全文大意:
一个人在推销一种新型的真空吸尘器.他从一条街道走到另一条街道.过了很长时间,他敲开了街上一户人家的门.一位女士打开了门,年轻人说道:"早上好,夫人.如果我能占用你几分钟,我想给你介绍一下最新的真空吸尘器."这位女士喊道:"出去!"这个年轻人立刻冲进她的客厅打开一个大黑袋子.然后他把一堆牛粪倒在地板上.年轻人自信地大声说道:"女士,如果我不能用这台新吸尘器打扫干净,我就把它们吃了."女士问道:"你需要加点番茄酱吗?"年轻人很困惑问道"为什么?"女士说"屋里没电."

解答 答案:
51、A        推理判断题         根据第一段A man was selling a new kind of vacuum cleaner"一个人在推销一种新型的真空吸尘器."可推知这个年轻人是个推销员,故选A
52、C        词义猜测题           根据第四段In a moment,the young man rushed into her living room and opened a big black bag.Then he poured a pile of cow droppings(一堆牛粪) onto the floor可知这个年轻人立刻冲进她的客厅打开一个大黑袋子.然后他把一堆牛粪倒在地板上.然后说"Madam,if I cannot clean this up with this new vacuum cleaner,I will eat them all""女士,如果我不能用这台新吸尘器打扫干净,我就把它们吃了."可推知他说这番话是很自信的,故confident意为"有信心的"故选C
53、B         细节理解题          根据the young man rushed into her living room and opened a big black bag.Then he poured a pile of cow droppings(一堆牛粪) onto the floor.可知这个年轻人立刻冲进她的客厅打开一个大黑袋子,他把一堆牛粪倒在地板上.结合选项B的意思The man brought cow droppings to the woman's living room."这个年轻人把一些牛粪带到了这名女士的客厅里"可知与原文相符故判断该项正确,故选B
54、B          推理判断题          根据短文讲了一名推销员到一位女士家推销最新的吸尘器,把一堆牛粪倒在女士家的客厅并信誓旦旦地说不能打扫干净就吃掉,女士听了他的这番话问他要不要加点番茄酱,原来女士家里没有电,可知女士是故意借机给这个年轻人开了一个玩笑,故选B
55、C          主旨大意题           根据根据短文讲了一名推销员到一位女士家推销最新的吸尘器,把一堆牛粪倒在女士家的客厅并信誓旦旦地说不能打扫干净就吃掉,女士听了他的这番话问他要不要加点番茄酱,故意捉弄他说家里没有电,所以年轻人很难打扫干净了,照这个年轻人所说他将得到一份"免费的一餐----牛粪",故选C

点评 做阅读理解中的推理判断题时要学会在把握文章大意的基础上进行分析,综合,归纳等逻辑推理的能力.只有掌握了相关的答题技巧,再加上多做练习才能快速准确答题

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.The man       Mary was so tall that she could hardly see the show.(  )
A.in front ofB.in the front ofC.at the back ofD.behind

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.-Is Mr.Smith still in Shanghai?
-Yes.he__________ there for two months.(  )
A.has beenB.has goneC.has been toD.has gone to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.Kitty ___________ school every day.(  )
A.goesB.walksC.go on footD.walks to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.They find a set ofkeys(钥匙)in the classroom.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.阅读下面的短文,按要求完成所给任务.每空一词.(共5小题,计10分)
Chi Li is one of the best-known Chinese writers in the west.She was born in the 1950s,①At the age of 19,Chi entered a medical collegein 1976.After she graduated,she worked as a doctor at a hospital in Wuhan.As she loved literature much more,she went to Wuhan University to study Chinese language and literature in 1983.She chose writing as her profession(专业).
During the1980s,Chi wrote many works full of love.②In the 1990s,her works,such as Apart From Love and The Sun Was Born,were about lives of young people and everyday problems.③      2003,Chi has reached a higher level I her works.And many of her novels have received a great honor.Life Show is one of her representative(代表) works and ④it has been translated into many languages.The story shows the real life of a common woman in Wuhan.
Chi says,"Writers don't need to be anyone,but they should be able to understand everyone."
So she often travels⑤alone to get a fell of how the world is and tries to understand people from all social strata(阶层).
56.将①处划线部分改写成复合句.
Chi entered a medical college in 1976when she was 19/nineteen.
57.将②处划线部分翻译成汉语.在二十世纪九十年代
58.根据上下文写出③处所缺的单词.Since
59.写出④处it 所指代 的内容.Life Show
60.写出⑤处划线单词的同义词组.by herself.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-______ is it from your home to the cinema?
-It is about ten minutes'ride.(  )
A.How farB.How longC.How soonD.How often

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.Look,your clothes are wet through.It must be raining        .(  )
A.loudlyB.heavilyC.clearlyD.normally

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.Jack is talking __________ his mother about his favourite food and drinks.(  )
A.atB.inC.forD.with

查看答案和解析>>

同步练习册答案