精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
8.Mrs Johnson was born in a rich shopkeeper's family.Her father married her to a farmer.Her husband bought everything she wanted and a few servants did all the housework for her.She liked all kinds of delicious food but never had sports.She spend most time playing cards and sleeping.She always went to bed late at night and got up in the afternoon.She hardly used her head and her husband arranged(安排) all for her.So she lived a light life.
But the woman began to be worried about her health when she was thirty-five.She got fatter and fatter and her memory got worse and worse.Sometimes she forgot what happened a few minutes ago.She had to go to see a doctor.
"I often forget something and it trouble me,"Mrs Johnson said."How long have you been like this?"oh I have forgotten what you said just now",called out the woman.""I said,you'd pay me for the charge(费用) first"
61Mrs Johnson wasC
A  healthy   
B  strong   
C forgetful   
D busy
62The word"servants"meanD
A厨师   
B 花匠   
C 管家    
D 仆人
63Mrs John did nothing at home becauseB
A she was born in a rich family
B her husband arranged all  for her
C something was wrong with her
D she had no children
64Btroubled Mrs John,so she went to see the doctor
A The fatness   
B A bad memory   
C The poor health   
D Much worry
65The doctor was afraidD
A  Mrs Johnson was poor                      
B  Mrs John was going to run
B  Mrs Johnson forgot to take money with her   
D  Mrs Johnson forgot to pay him for the charge.

分析 文章大意:约翰逊夫人出生在一个富裕的店主的家庭.什么活有不干,所以导致记忆力下降,不得不去看医生.

解答 61-65:CDBBD
61题答案:C考查细节理解题,根据文中的第二段:Sometimes she forgot what happened a few minutes ago.可知很健忘,故答案是C.
62题答案:D考查细节理解题,根据文中的第一段Her husband bought everything she wanted and a few servants did all the housework for her可知她丈夫买了几个仆人为她做了所有的家务活,故答案是D.
63题答案:B考查推理题,根据文中的第一段Her husband bought everything she wanted and a few servants did all the housework for her可知她丈夫买了几个仆人为她做了所有的家务活,可知安排好了一切,她什么也不用做,故答案是B.
64题答案:B考查细节理解题,根据文中的第二段:Sometimes she forgot what happened a few minutes ago可知记忆力有问题,故答案是B.
65题答案:D考查推理题,根据文中的最后一段:I have forgotten what you said just now",called out the woman.""I said,you'd pay me for the charge(费用) first"可知那女的把刚才的又忘,所以他说我让你先付钱,就是怕那个女人忘记付钱,故答案是D.

点评 本文是一篇人物故事类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.Why are you so sad?Can you tell me the _______?(  )
A.truthB.courageC.adviceD.reason

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.___________ does it take to get to the club?
About 20minutes.(  )
A.How farB.How longC.How manyD.How often

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.This is ________bedroom.It's clean and tidy.(  )
A.Lily and LucyB.Lily's and Lucy
C.Lily and Lucy'sD.Lily's and Lucy's

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.My friend,Dick,has a large police dog.It's name is Jack.Every Saturday afternoon,Dick takes Jack for a long walk in the park.Jack likes these long walks very much.
One Saturday afternoon,a young man came to visit my friend.He stayed a long time.He talked and talked.Soon it was time for my friend to take Jack for a walk.But the man was still there.Jack became very worried.He walked around the room several times and then sat down in front of the man and looked at him.But the man kept talking.Finally Jack couldn't stand it.He went out of the room and came back a few minutes later.He sat down again in front of the man,but this time he held the man's hat in his mouth.
46.From the story,we know that Jack isB.
A Dick's good friend    
B a large police dog     
C a young man
47.Where does Dick walk with his dog every Saturday afternoon?C
A In his room          
B In the street          
C In the park
48.Jack became very worried one afternoon becauseA.
A he couldn't be taken out for a walk at the usual time.
B a young man came to visit Dick that afternoon.
C Dick walked around his room several times.
49.What does the word"stand"mean in the passage?C
A 站立           
B理解            
C忍受.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.You should rest your eyes after a lot of reading.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.I was waiting for the bus when it began to rain heavily.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.My son likes animals very much,so I often take him to the zoo twice a month.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.He arrived        Nanjing        a cold winter morning.(  )
A.in;inB.in;onC.at;onD.at;in

查看答案和解析>>

同步练习册答案