精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.A ban on smoking in most public places goes into effect(效果) on Sunday in China-home to a third of the world's smokers.That means around 300million smokers will no longer be allowed to light their cigarettes in the"enclosed public places."These include hotels,restaurants,theaters and public transport waiting rooms.The ban does not cover offices or factories.
The campaign is aimed at controlling(控制) the number of deaths from smoking-related illnesses,running at a million a year.According to the World Health Organization,more than 3,000people die every day in China because of smoking.Health experts also hope it will help Chinese to raise the knowledge of the dangers of smoking.
But the new rules have been criticized because they do not include punishments(处罚) for those who choose not to obey them.Most people worry that Chinese smoking ban may have little effect.
Business owners often hate rules that force(强迫) them to ban smoking on their restaurants,bar,cafe…,because many customers(顾客) do not like the rules and complain.Often you find people smoking at the next table while you are eating your meal or having a drink in a bar.
It appears that many Chinese people don't know the dangers of smoking.Research suggests only one in four knows the harm(害处) cigarettes or second-hand smoke can cause.
At the same time the government makes a lot of money from the sales of cigarettes by the state-owned firms that make and sell all tobacco products throughout the country.

57.The word"ban"in the first sentence meansA.
A.禁令                           
B.责骂                         
C.罚款
58.Every yearB people died in China from smoking-related illnesses.
A.more than 3,000                  
B.about a million                
C.nearly 300million
59.According to the new ban,smokers can smokeC.
A.in the restaurants                 
B.in the airport waiting room        
C.in the office
60.We can findB reasons in the passage to explain why people worry about the effect of the ban.
A.three                           
B.four                          
C.five
61.The best title for this passage isA.
A.A new ban on smoking in China
B.Smoking culture in China
C.Dangers of smoking in China.

分析 大意主要描述了吸烟的危害及禁烟令

解答 57-61:ABCBA
57题答案:A词汇题.根据单词的意思和课文内容第一句A ban on smoking in most public places goes into effect(效果) on Sunday in China-home to a third of the world's smokers语境在大多数公共场所吸烟的禁令生效星期日在中国拥有全世界三分之一的吸烟者,答案为A
58题答案:B细节题.根据文章内容二段According to the World Health Organization,more than 3,000 people die every day in China because of smoking.可知答案为365乘以3000,答案为B
59题答案:C细节题.根据文章内容一段The ban does not cover offices or factories.可知禁令不包括办公室或工厂,答案为C
60题答案:B细节题.根据文章内容一段These include hotels,restaurants,theaters and public transport waiting rooms可知是四个地方,答案为B
61题答案:A主旨题.根据整篇文章第一段内容A ban on smoking in most public places goes into effect(效果) on Sunday in China-home to a third of the world's smokers.That means around 300million smokers will no longer be allowed to light their cigarettes in the"enclosed public places."These include hotels,restaurants,theaters and public transport waiting rooms.The ban does not cover offices or factories.大意主要描述了吸烟的危害及禁烟令.可知答案为A

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.-We have finished all the work,Mr.Wang.
-_________,boys and girls!Let's have a rest.(  )
A.Good luckB.Well doneC.I'm afraid not

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.1.Where shall we meet?B
2.Do you skate much?A
3.I have a toothache.E
4.Who is your favorite player?C
5.Would you mind helping me?D

A.Yes,I do.
B.At the school gate.
C.Yao Ming.
D.Of course not.
E.I'm sorry to hear that.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.熊猫来自于中国.Pandascome from China.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-Do you like watching cooking programs on TV?
-No,I don't,but my twin brother ________.He's very fond of cooking.(  )
A.doesB.doC.isD.are

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.Three people in my family went for a walk in the park,____ Mary herself.(  )
A.andB.butC.includeD.including

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.The girl is plump,above averageheightwith long black hair and wears glasses.(high)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.Nancy is a girl from _______.(  )
A.IndianB.AmericanC.BritainD.Australian

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.---I will have a barbecue in the century park this coming Sunday.---________.(  )
A.Have a good timeB.My pleasure
C.Yes,I'd love toD.I hope so

查看答案和解析>>

同步练习册答案