精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
17.Once there was an old farmer.He had an old horse.He wanted to sell the horse before it died with his son.Father and son walked,because the farmer did not want the horse to be too tired.
Two men on the road said,"Why are you walking,farmer?You have a horse,It's a long way to market."The farmer knew that this was true,so he rode on the horse,and his son walked.
Then they met two old women,"What are you doing there,farmer?Can't you see how tired boy is?"So the farmer got down,and his son rode.
Next,three old men stopped them,one said,"Why are you walking,farmer?Get up,It's too hot for an old man like you to walk today,"So the farmer got up behind his son,and they rode on.
Some time later,a young woman passed them,"Why aren't you walking?"she asked,"It isn't far to the market.Give your poor horse a rest."
So the farmer,and his son,got down once again.It is a fact that you cannot please all the people all the time.

根据短文内容,正确的选A,错误的选B
51.The farmer wanted to sell the horse before it become too tired.F
52.The two men on the road asked why the farmer was not riding on his horse.T
53.The two old women said it was wrong for the farmer to ride while his young son walked.T
54.The farmer got up behind his son because his son could not ride the horse by himself.F
55.The word"please"means"make others happy".T.

分析 文章大意:
老人有一匹老马,想在老马死之前卖掉.在去市场的路上意见了两个老人,他们说去市场的路很远,你们为什么不骑马?于是老人骑上了马.
然后两个老妇人看到了卖马的父子看到孩子走着很累,就说为什么你在骑马?你没看到孩子已经累得不行了吗?于是父亲下马,孩子骑马.
之后,又遇见了三个老人,他们说天气太热,老人会受不了,所以老人就上马,和他儿子一起骑着马去市场.
就这样,一路上老人和儿子一次次的上上下下.

解答 51.F,推理判断题,文中提到"He wanted to sell the horse before it died with his son"老人有一匹老马,想在老马死之前卖掉,因此此题错误.
52.T,推理判断题,文中提到"Two men on the road said,"Why are you walking,farmer?You have a horse,It's a long way to market"在路上意见了两个人,他们说去市场的路很远,你们为什么不骑马?由此确定此题正确.
53.T,推理判断题,文中提到"Then they met two old women,"What are you doing there,farmer?Can't you see how tired boy is?""然后两个老妇人看到了卖马的父子看到孩子走着很累,就说为什么你在骑马?你没看到孩子已经累得不行了吗?由此确定此题正确.
54.F,推理判断题,文中提到"Next,three old men stopped them,one said,"Why are you walking,farmer?Get up,It's too hot for an old man like you to walk today,"So the farmer got up behind his son,and they rode on"之后,又遇见了三个老人,他们说天气太热,老人会受不了,所以老人就上马,和他儿子一起骑着马去市场,由此确定此题错误.
55.T,推理判断题,文中提到"So the farmer,and his son,got down once again"就这样,一路上老人和儿子一次次的上上下下,由此可以确定我们不能让任何人满意,也就是父子的所作所为不能取悦所有人,由此确定此题正确.

点评 对于判断对错题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

7.根据要求完成小作文,词数30词左右.
请根据下面内容写一则通知
校学生会(the Student union)定于5月28日14点30分
在学校礼堂(auditorium)召开全校学生大会.
会议内容为远离网吧(net bar)拒绝不健康出版
物(unhealthy publications)请准时参加.
                               Notice                      May 26th

Boys and girls,
There is a very important thing for you.we will hold a meeting at playground at 14:30 on May 28th.They will tell us to get away from net bars and refuse unhealthy publications.All the student are required to attend,I hope to see you there!


The Student Union

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.In English,people use many expressions with the word dog.People in Britain and America love their dogs and treat them well.They take their dogs for walks,let them play outside and give them good food and medical care.However,dogs without owners to care for them lead a different kind of life.The expression,to lead a dog's life,means living an unhappy life.
Some people say we live in a dog-eat-dog world.That means many people are competing for the same thing,like good jobs.They say that to be successful,a person has to work very hard; to put it in another way,he has to work like a dog.Such work can make people dog tired.And the situation will be even worse if they become sick as a dog.
Sometimes we would let a sleeping dog lie,which means we'd better not trouble a person who is likely to cause problems.And if someone says you are a lucky dog,he is just saying you're very lucky.
Very often,people say every dog has its day.This means that every person enjoys a successful period during his or her life.To achieve one's goal,people often have to learn new skills.Yet some people say that you can never teach an old dog new tricks.They believe that older people do not like to learn new things and will not change they way they do things.
Dog expressions are also used to describe the weather.The dog days of summer are the hottest days of the year.A rainstorm may cool the weather.But we do not want it to rain too hard.In other words,we do not want it to rain cats and dogs.

39.What does the passage mainly talk about?B
A.How to live with dogs      
B.Expressions about dogs.
C.People's love for dogs.
D.Ways to train dogs.
40.According to what you have read above,working too hard can make peopleD.
A.let a sleeping dog lie.
B.become a lucky dog
C.live in a dog-eat-dog world    
D.work like a dog
41.What can we learn from the passage?B
A.It may be difficult for the young to learn new skills.
B.Dogs play an important part in language and culture.
C.We can be successful if we learn from our own mistakes.
D.Dogs like the hottest days in summer very much.
42.If we say a person lives a dog's life,he might beC
A.a sudent who does quite well in English.
B.a baby that is well taken care of by its mother
C.a person who has endless work to do.
D.an old person who refuses to accept new things.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

5.2014年世界青奥会将在中国南京举行,青奥会志愿者招募活动正在进行中.假如你是Li Ming,作为一名中学生,你想推荐自己当青奥会志愿者.请你写一封推荐信给青奥会组委会.内容如下:
个人介绍热心有礼,助人为乐,善于交友,擅长英语.(就其中一项举一例说明)
申报条件目前是校英语俱乐部的主席;去年作为交换留学生(exchange student)在英国学习;…(至少一点)
申报目的努力帮助来自世界各地的朋友了解南京;…(至少一点)
要求:
1词数100个左右.开头和结尾已给出,不计入总词数.
2所写短文必须包括以上要点,适当发挥并加入过渡词句使短文通顺流畅.
3文中不得出现真实的人名、校名、地名等相关信息.
评分标准:
语言规范,信息内容完整,篇章结构连贯,书写工整.
Dear Sir:
I want to be a volunteer of the Youth Olympic Games.I am happy that the Youth Olympic Games will be held in Nanjing.I want to be a volunteer very much.
                                                        
Yours Sincerely:
Li Ming.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.Which stress of the following words is different?(  )
A.mistakeB.machineC.perfect

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.Tom oftenflies(fly) a kite and drank tea with his friends.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.Can you dance?There is adancing club in our school.(dance )

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.I'm so happyto seemy old friends again.(see)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.I often stay at home _______,but I don't feel ______.(  )
A.alone; lonelyB.lonely; aloneC.alone; alone

查看答案和解析>>

同步练习册答案