精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.Last year,a special kind of glove came out.It was invented to help bind people to learn Braille,which is a special system for the blind to read by touching.Shaking motors (震动马达) are put on each finger of the glove.They can make different sounds to tell a user which letter he is touching.Recently,two British college students have invented another special glove for the blind.It can make the user feel small and quick movements.An ultrasonic sensor(超声波传感器)with a battery is put on the back of the glove.When the user wearing the glove is close to an object(物体),ultrasonic waves( 超声波)from the glove are sent out  (发出).As soon as they hit the object in front,the waves will return to the glove.Then the waves cause the glove to shake.And the ultrasonic sensor makes different kinds of sounds.The sounds make the user know how far he is from the object.
In the college invention competition,the two students got first prize and won 1,540pounds.One of the designers said,"Now the ultrasonic sensor on the glove is quite large.We're going to use the money to develop a smaller and lighter ultrasonic sensor."

根据短文内容选择最佳答案.
46.The underlined word"Braille"in the passage means"A"in Chinese.
A.盲文           
B.口语                 
C.手语
47.The glove with an ultrasonic  sensorB.
A.can make only one kind of sound
B.can make the user feel small and quick movements
C.was designed by two American college students
48.PictureC shows how the glove with an ultrasonic sensor works according to the  passage.

49.Which of the following is TRUE according to the passage?C
A.The sounds from the ultrasonic sensor make the user know what the object is.
B.The two college students wanted to use 15,400pounds to develop the glove.
C.The glove with shaking motors was invented for blind people.
50.What is the best title for this passage?B
A.The Way to Make Gloves
B.Two Kinds of Special Gloves
C.An Ultrasonic Sensor and Shaking Motors.

分析 翻译;去年,一种特殊的手套出来了.它的发明有助于人们学习盲文,为盲人通过触摸阅读的一种特殊系统.震动马达放在手套的每个手指.它们可以发出不同的声音来告诉使用者他所摸到的字母.最近,两名英国大学生发明了另一种特殊的盲人手套.它可以让用户觉得小的和快速的移动.超声波传感器与电池放在手套的背面.当戴手套的用户接近一个物体,超声波从手套发出,当他们击中目标前,声波会回到手套.然后声波造成手套震动.超声波发出不同的声音.声音让用户知道他距离物体有多远.
在大学里进行发明比赛,两个学生得了一等奖,并获得1540英镑.一个设计师说,"现在在手套上的超声波传感器是相当大的.我们要用钱来开发更小和更轻的超声传感器."

解答 【解析】
46.A 词义猜测题.根据which is a special system for the blind to read by touching.Shaking motors (震动马达) are put on each finger of the glove.(为盲人通过触摸阅读的一种特殊系统.震动马达放在手套的每个手指),可推知Braille的意思是盲文,故选A.
47.B 细节理解题.根据It can make the user feel small and quick movements.An ultrasonic sensor(超声波传感器)with a battery is put on the back of the glove.可知这种带超声波传感器的手套可以让用户感觉到小而快的动作.故选B.
48.C 细节理解题.根据短文的描述When the user wearing the glove is close to an object(物体),ultrasonic waves( 超声波)from the glove are sent out  (发出).As soon as they hit the object in front,the waves will return to the glove.Then the waves cause the glove to shake.And the ultrasonic sensor makes different kinds of sounds.The sounds make the user know how far he is from the object可知当戴手套的用户接近一个物体,超声波从手套发出,当他们击中目标前,声波会回到手套.然后声波造成手套震动.超声波发出不同的声音.声音让用户知道他距离物体有多远.
并结合图画内容,故选C.
49.C 细节理解题.根据第一段中Last year,a special kind of glove came out.It was invented to help bind people to learn Braille,which is a special system for the blind to read by touching.Shaking motors (震动马达) are put on each finger of the glove.可知发明带震动马达的手套是为了帮助盲人,C的描述符合原文.故选C.
50.B 标题归纳题.细读短文根据Last year,a special kind of glove came out及Recently,two British college students have invented another special glove for the blind可知本文介绍了两种特殊的手套,故选B.

点评 这是一篇科普知识类阅读.主要介绍了两种盲人手套的情况.首先理解问题,然后带着问题快速阅读短文,找出与问题有关的句子,并理解大意,最后仔细斟酌,找出答案,并核对.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.请问您贵姓?
What's yourlast name/family name,please?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.Today there are still 40 ______ children needing help for education.(  )
A.millionB.millionsC.million ofD.millions of

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.Excuse me,can you tell me_________ next?(  )
A.how to doB.what should we do
C.what we should doD.how we should do

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.Mr Black has just arrived,but I didn't know he _______ until yesterday.(  )
A.was comingB.will comeC.comesD.had come

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.我们有太多的作业要做.
We have gottoo muchhomework to do.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.晚上你最好不要独自外出.
You had better notgo out alone at night.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.丹尼正在计划去某个暖和的地方.(warm)
Danny is making plans togo somewhere warm on vacation.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.-How should we learn English in class?
-I thinkwe must be paid attention to talking with partner in English ( 必须关注我们用英语和同伴交谈)(must)

查看答案和解析>>

同步练习册答案