18.A recent report found 46% of parents agreed that their child knew more about the Internet than they did.And now new research shows parents are turning to their children for lessons in technology.
The new study of around 1,000parents showed that 67% of parents have asked their teenage children for technology-related advice.44% have asked their teenagers for help using the Internet,and 41% have received teen advice about how to use the TV or home entertainment system
Robert,a father of five children,says his children help him with technology in the home."They've grown up surrounded by technology,"he explains."We have four computers and four iPads in our house.If I want to know something technical they're the ones I go to."
He says his nine-year-old son Ben is the only person in the house who really understands the TV.So he tells Ben which film he wants to watch and Ben connects his mobile phone to the TV."You teach your kids everyday life lessons,but the tables are turned when it comes to technology,"says Robert.
As well as learning how to use technology properly,there is another advantage of parents asking their children to help them understand the digital(数字的) world.They may be able to get a better understanding of what their kids are doing online.
Will Gardner of the charity Childnet International says,"We have to continuously encourage parents to find out more about what their children are doing online.If the kids are using a social networking site,get them to show you around it if you're not using it already."
42.What do we know about the new study?A
A.Many parents turned to their teenagers for technology advice.
B.Most teenagers know more about the Internet than their parents.
C.About half of the parents have no idea how to use a computer.
D.Few parents trust their children to give them advice on technology.
43.What does the underlined part"the tables are turned"probably mean?C
A.The duty is carried out.
B.The pleasure will increase.
C.The situation is changed.
D.The difficulty becomes less.
44.Will Gardner seems to suggest that parents shouldB.
A.try to learn how to make friends online
B.keep an eye on children's online safety
C.encourage children to use social network sites
D.ask children to teach them how to use computers
45.Which of the following can be the best title for the text?D
A.Internet:Open to our kids too early
B.Technology:Challenge for everyone
C.Parents:Confused by new technology
D.Children:Parents'technology advisors.
分析 本文是一篇说明文,主要说明了父母向孩子们求教关于技术方面的知识的现象.
解答 42 A 细节理解题:根据第二段中The new study of around 1,000 parents showed that 67% of parents have asked their teenager children for technology-related advice对1000名家长的新研究显示,有67%的父母向他们的青少年孩子询问技术相关的建议,故选A.
43 C 词义辨析题:根据前文You teach your kids everyday life lessons你教你的孩子日常的生活经验;后文As well as learning how to use technology properly,there is another advantage of parents asking their children to help them understand the digital(数字的) world在学习如何正确使用技术的同时,家长要求他们的孩子帮助他们理解数字世界有另一个好处.故推测,这里指的是情况发生了改变.故选C.
44 B 细节理解题:根据第六段We have to continuously encourage parents to find out more about what their children are doing online我们必须不断鼓励家长更多地了解他们的孩子在网上做什么.即密切关注孩子们上网的安全问题,故答案是B.
45 D 推理判断题:根据第一段And now new research shows parents are turning to their children for lessons in technology现在新的研究表明,家长现在正求教于他们的孩子们关于技术方面的知识,故选D.
点评 通读全文,把握细节,在准确理解原文的基础上,对文章的主旨大意进行高度概括,归纳与总结提炼.