To stay healthy sometimes isn’t difficult.
Have a healthy lifestyle. It’s the best way to have a good lifestyle with family. When your family do the same activity, you can encourage each other to keep going. If you make your family enjoy doing exercise and eating healthily, you can also be healthy.
When you go shopping, buy healthy food. Buy more vegetables and fruit. Try different kinds of healthy food and try to eat at home every day. But many people like eating out for fun. If you are eating out, try to eat healthy food.
Don’t think of having food as a fun activity. It’s good for us to do many fun activities around food. For example, we may often meet our friends for lunch. In fact, there are many other activities you can do with friends. How about meeting friends for a sports game? You can eat, but the activity doesn’t have to focus on food.
Looking after your health should not be boring. Start now!
1. According to the passage, the best way to have a healthy lifestyle is to have a good lifestyle with .
A. family B. friends
C. students D. teachers
2.The underlined word “encourage” means in Chinese.
A. 表达 B. 总结 C. 鼓励 D. 打击
3.According to the passage, many people often for fun.
A. play games B. go out to eat
C. do sports D. make calls
4.From the passage we learn it’s good for us to .
A. go out to eat fast food with friends
B. do many fun activities around food
C. eat different kinds of healthy food often
D. invite friends to eat out often
1.A
2.C
3.B
4.B
【解析】
试题分析:本文大意保持身体健康往往不是那么困难。你需要的是一个健康的生活方式,最好全家人的生活方式都如此。去商店买健康的食物,如蔬菜和水果,尽量在家吃,少去外面吃。对于我们来说,做一些有关食物的活动是好的。
1.1】细节理解题. 根据It’s the best way to have a good lifestyle with family.可知跟家人有一个良好的生活习惯是保持健康的最好方式。故选A。
2.词语猜测题。根据When your family do the same activity, you can encourage each other to keep going. 可知当你的家人做相同的活动时,你应该鼓励每一个人保持。 可知答案选C.
3.细节理解题.。根据But many people like eating out for fun.可知许多人喜欢去外面吃为了娱乐,故选B.
4.细节理解题。根据It’s good for us to do many fun activities around food.可知做一些有关食物的活动对于我们来说是好的,可知答案选B.
考点:考查健康生活类阅读。
科目:初中英语 来源:2014-2015学年陕西咸阳泾阳五校联考七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Would you like ______bread ________breakfast?
A. some;for B. any;to
C. some;on D.any;in
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆白市八年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:其他题
A: Excuse me, may I ask you some questions?
B: Certainly.
A: 1.
B: I eat them every day.
A: Do you like them?
B: 2. But my parents say they’re good for my health.
A: Do you like junk food?
B: 3. But I try to eat it only once a week.
A: Why?
B: 4.
A: How long do you sleep every night?
B: 5.
A: Oh, I think you must be in health.
A. No , I’m not. B.Yes , I do. C.No, I don’t. D.About nine hours. E.How often do you eat fruit and vegetables? F.Because my parents tell me it’s bad for my health. G.Yes, please.
|
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆白市八年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Mike is only 15 years old. He is not ______ to get a driver’s license(驾照).
A. old enough B. enough old
C. young enough D. enough young
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆沙坪坝八年级上期中英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
短文填空。 根据短文大意完成下列短文,每空一词。(每空2分,共16分)
Scientists are studying dreams and they think that the more we understand our dreams, the 1. we can understand ourselves. Dreams may carry much interesting information so they are very important to us.
Sometimes we are 2. busy that we can’t remember everything at work or home, but dreams can remind(提醒)us of what we don’t think of in the daytime. For 3. , many people may dream of their teeth falling out (掉落)because they’re starting to think they are getting older and older. When people dream of being ready for a very important thing, probably the 4. is trying to tell you that you have to write down the coming date.
On the other hand, dreams can show us how we really 5. about our relationships(关系). There was once a young woman who thought she had a good husband(丈夫), but then at 6. she dreamed of fighting with him. This dream was telling she needed to 7. with her husband and tell him __8.___her problem to him. Her husband believed she shouldn’t have a job, and this made her angry.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆沙坪坝八年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
We didn’t go swimming ________ the bad weather.
A. because B. because of
C. but D. because that
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆沙坪坝八年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
— Do you want to watch a sports show tonight?
— ______ . I hope to watch the news.
A. I hope so. B. I can’t stand it.
C. I like it. D. Yes, I love watching it.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆沙坪坝九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
The Internet, mobile phones and Ipads are part of our lives now. Technology is greatly affecting all ways of our lives, from the ways we work to the ways we play. And it even causes a number of social problems such as cloning humans.
We have had lots of technology and it has changed our lives a lot. There is no doubt that humans will continue to use more and more technology. Here are some examples of modern technology that will change our ideas and will affect our lives greatly.
Global Positioning System (GPS) (全球定位系统)
It’s a system that uses radio signals from satellites (卫星)to show exact information. It tells you where the user is on the earth in all weather conditions. It’s made up of three parts: satellites, control equipments (设备) on land and receivers.
Space Technology
Russian and American scientists have worked together for the international Space Station (ISS) for a long time. They hope the ISS will provide a long-lasting lab. Such a lab will bring humans limitless (无限的) advantages. It’s even hoped that one day spare technology will take humans to their new houses in space.
Underwater Robot
Hercules is a kind of underwater robot with some high technology equipments. It will be used to look for ancient ships which were destroyed into the deep sea during their journey long ago.
The world is changing so quickly that it’s hard for us to catch up with all the new inventions because they seem to come out every month. It’s important for us to learn about new technology and the role that it plays in our lives. So we should be willing to accept modern technology, or we will fall behind the times.
1. ______ can tell you where the user is on the earth exactly.
A. Satellites B. Receivers
C. Global Positioning System D. Underwater Robot
2. According to the passage, what do Russian and American scientists want the ISS to do ?
A. Provide a long-lasting lab
B. Spare technology will take humans to their new houses in space.
C. Look for ancient ships
D. Both A and B.
3. Hercules is used to ______.
A. save lives in the sea
B. take picture in the sea
C. repair the broken ships
D. look for the ancient ships in the sea
4. From the passage, we know that ______.
A. the use of GPS is affected by the weather conditions.
B. it’s very important for us to learn about new technology.
C. it’s easy for us to catch up with all the new inventions.
D. technology brings us many advantages such as cloning humans.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆沙坪坝七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Seven and one is ______.
A. six B. three
C. eight D. five
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com