精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.If you want to keep healthy,you should have good habits.Then what is a habit?It is something we do very often.We don't even think when we do it.It has become a part of our lives."Early to bed,early to rise makes a man healthy,wealthy and wise."This is an old English saying.Do you know what it means?It means that we must go to bed early and get up early in the morning.
If we do,we shall be healthy,rich and clever.
Is this true?Perhaps it is.We know the body must have enough sleep.Boys and girls need eight or nine hours'sleep every day.If you don't go to bed early,you will not have enough sleep.Then you will not think properly or do your work well.Of course,you can't be healthy,or wise or wealthy.
Some people go to bed late at night and get up late in the morning.This is a very bad habit.When we get up early in the morning,we can go out and do morning exercises.Exercise means doing things with the body.Walking,running,jumping,swimming and playing ball games are all exercises.If the body is not exercised,it becomes weak.
Exercises help the blood to move around inside our body.Blood takes food to all parts of our body.
Our body also needs air to breath.Without air,we will die.We must have a lot of clean fresh air if we want to be healthy.That is why many people like to go out to do morning exercises.
任务一:根据短文内容回答下列问题.
36.What is the meaning of the word"habit"?Something we do very often.
37.How long do young boys and girls need to sleep a day?Eight or nine hours'sleep.
38.Can it help us to be healthy,wise and wealthy to go to bed early?Yes,it can.
39.What does the"exercise"mean in this passage?Exercise means doing things with the body.
40.What should we do if we want to be healthy?We should have good habits.
任务二:根据短文内容完成下列句子.
41.From the passage we know that it isgood for our health to go to bed early.
42.To go to bed late at night and get up late in the morning is a verybadhabit.
43.Exerciseshelp the blood to move around inside our body.
44.Blood takesfood to all parts of our body.
45."Early to bed,early to rise makes a man healthy,wealthy and wise."is an old English saying.

分析 文章大意:这是一篇健康类阅读,主要介绍如果你想保持健康,你应该有良好的生活习惯,那就是必须早睡早起.每天有八到九个小时的睡眠时间,以便我们更好的工作,早上起来可以锻炼身体,呼吸新鲜空气.这样才能保持健康.

解答 36.答案:Something we do very often.词义猜测题题.根据第一行Then what is a habit?It is something we do very often那么习惯是什么呢?这是我们经常做的事.可知,答案是Something we do very often.
37.答案:Eight or nine hours'sleep.细节理解题.根据第三段第一行Boys and girls need eight or nine hours'sleep every day.男孩和女孩需要八或九小时的睡眠每一天.可知,答案是Eight or nine hours'sleep.
38.答案:Yes,it can.细节理解题.根据第三段第二句话If you don't go to bed early,you will not have enough sleep.Then you will not think properly or do your work well.Of course,you can't be healthy,or wise or wealthy.如果你不早睡,你就不会有足够的睡眠,那么你就不会好好思考或做你的工作,当然,你不能健康,或明智或富有.可知,应该用肯定回答Yes,it can.
39.答案:Exercise means doing things with the body.词义猜测题题.根据第四段第四句话Exercise means doing things with the body.锻炼意味着用身体做事情.可知,答案是Exercise means doing things with the body.
40.答案:We should have good habits.细节理解题.根据第一段第一句f you want to keep healthy,you should have good habits如果你想保持健康,你应该有好习惯.可知,答案是We should have good habits.
41.答案:good.细节理解题.根据第一段第二行It means that we must go to bed early and get up early in the morning.这意味着我们必须早点睡觉,早上早起.可知早睡早起对我们的健康有好处,用good.
42.答案:bad.细节理解题.根据第三段Some people go to bed late at night and get up late in the morning.This is a very bad habit.有些人晚上睡得很晚,早上起来很晚,这是一个非常坏的习惯.可知,答案是bad.
43.答案:Exercises.细节理解题.根据倒数第二行Exercises help the blood to move around inside our body.锻炼帮助血液在我们体内移动.可知,答案是Exercises.
44.答案:food.细节理解题.根据倒数第二行Blood takes food to all parts of our body.血液把食物带到我们身体的各个部位.可知,答案是food.
45.答案:"Early to bed,early to rise makes a man healthy,wealthy and wise.".细节理解题.根据第一段第二行"Early to bed,early to rise makes a man healthy,wealthy and wise."This is an old English saying."早起床,早起床,使人健康、富有和聪明."这是一句古老的英语谚语.可知,答案是"Early to bed,early to rise makes a man healthy,wealthy and wise.".

点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据要求,结合语境,运用正确的语法写出答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.Tea,coffee and cocoa are three major drinks all over the world.Tea is drunk by the largest number of people in the world.Tea,as well as silk and porcelain,began to be known by the world over a thousand years ago and has been an important Chinese export since then.
Tea has a history of over 4,000years and China is the home of tea.In ancient China,tea was used as a kind of medicine,while nowadays people drink tea daily.
Longjing,Pu'er,Wulong and Tieguanyin are all famous tea.Thanks to the mild climate and rich soil in Fujian,Zhejiang and Yunnan,tea is produced mainly in these provinces.
The word for tea in different languages came from Chinese,like"cha'i"in Russian.And the Japanese character for tea is written exactly the same as it is in Chinese.
Over the past centuries,Chinese people have developed their unique tea culture,which includes tea planting,tea-leaf picking,tea making,tea drinking and so on.Tea is also popular in some sayings,like"A friendship between gentlemen is like a cup of tea."In dances,songs,poems and novels,tea is often mentioned.loo.
63.How many drinks are mentioned in this passage?A
A.Three.  B.Four.  C.Five.  D.Six.
64.Tea is produced mainly in Fujian,Zhejiang and Yunnan becauseD.
A.they are all big provinces
B.they are all close to the sea
C.there are quite a lot of mountains there
D.the climate ia mild and the soil is rich there
65.The underlined sentence"A friendship between gentlemen is like a cup of tea."in the last paragraph meansB.
A.一个朋友就是一杯茶
B.君子之交淡如水
C.看到朋友就会想起茶
D.绅士才能够喝茶
66.Which of the following is TRUE according to the passage?D
A.Tea,cocoa and silk are important Chinese exports.
B.Tea has more than 1,000years of history.
C.Japan is the home of tea.
D.In ancient China,people used tea as a kind of medicine.
67.Which is the best title for the passage?A
A.China's Tea Culture 
B.A Saying of Tea
C.Drinks in the World 
D.Tea and Coffee.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.The girl____ a yellow dress is Maria.(  )
A.fromB.toC.in

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.We sleepatleast (至少) 8hours every day.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.-My uncle bought a large house with a beautiful garden last month.
-Oh,it ________ be very expensive.(  )
A.mustB.canC.can'tD.mustn't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.It's important ______ a lot of water when you have a cold.(  )
A.to drinkB.drinkC.drinkingD.for drinking

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-If I were rich enough,I_____ anything you wanted.(  )
A.will buyB.would buyC.buyD.bought

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.The driversloweddown(减速) When he crossed the busy road.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.It takes us an hour ___________ to school on foot every day.(  )
A.getB.gettingC.to getD.go

查看答案和解析>>

同步练习册答案