精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.Bob had a terrible toothache.It kept him awake all night.He couldn't eat anything cold or hot.If Bob ate anything sweet,the pain could nearly kill him.
The next morning,Bob went to work.He did not want to ask for leave from word because he had just got this new job,he liked it very much,and he didn't want to lose it.So he had to take some medicine every two hours to stop the pain.
However,the tooth hurt so much when he tried to eat his lunch.He knew he had to see a dentist.
He asked his boss for two hours'leave.The boss could see that Bob was in great pain,and told him to rest for half a day.
After examining his teeth carefully,the dentist said,"I can see the problem.There is a hole in one tooth.I'm afraid the hole is too big to fill.I must pull the tooth out."
"That's all right,"Bob said,"Just stop the pain."
The dentist pulled out the tooth and dropped it into the litter basket.
"Don't throw it away,"Bob said,"Let me have it,please."
"Why do you want the bad tooth back?"the dentist asked.
"I want to take revenge on it.I'm going to take it home,put it in a bowl of hot water with honey and watch it experience the pain."Bob said.

根据以上短文内容,选择最佳答案.
46.What happened to Bob during his terrible toothache?B
A.He could sleep very well.
B.He couldn't sleep at all.
C.He could eat anything cold.
D.He couldn't go to work the next morning.
47.Why did Bob ask for leave at last?A
A.Because he couldn't stand the pain.
B.Because he didn't feel the pain any more.
C.Because he got a new job.
D.Because he hated his job.
48.How long did the boss tell Bon rest?D
A.For two days               B.For one and a half days
C.For one day                D.For half a day
49.What did the dentist do with the bad tooth?A
A.He pulled it out.
B.He did nothing to it
C.He put some honey into it.
D.He filled some medicine in it.
50.What is the meaning of the underlined phrase"take revenge on"in the last part?C
A.嫉妒       B.羡慕         C.报复         D.回忆.

分析 全文大意
Bob牙痛的非常厉害,让他寝食难安,但是第二天早上,他还是坚持去工作,不想请假因为他刚找到这份工作,也非常喜欢不想失去它.于是吃止痛药坚持,但是在吃午饭时Bob感到无法再坚持,不得不去要看牙医.于是向老板请两个小时假,老板看到他痛苦的样子允许他休息半天.经过牙医的仔细检查需要拔掉这颗无法修补的坏牙,在拔掉这颗坏牙后,Bob要求留着它,医生好奇地问为什么要这样做.Bob说他要报复这颗坏牙,要把它拿回家泡在热蜂蜜水里,然后看着它经历这种痛苦.

解答 答案:
46.B  细节理解题   根据第一段第二句It kept him awake all night,可知他一整晚都没睡,故选B
47.A  细节理解题   根据However,the tooth hurt so much when he tried to eat his lunch.He knew he had to see a dentist.He asked his boss for two hours'leave"然而在吃午饭时Bob疼得厉害,不得不去要看牙医.于是向老板请两个小时假"可知Bob无法忍受这种痛苦了,故选A
48.D  细节理解题   根据The boss could see that Bob was in great pain,and told him to rest for half a day,可知老板让Bob休息半天,故选D
49.A  细节理解题   根据I can see the problem.There is a hole in one tooth.I'm afraid the hole is too big to fill.I must pull the tooth out.可知牙医需要拔掉这颗牙,故选A
50.C  词义理解题   根据I'm going to take it home,put it in a bowl of hot water with honey and watch it experience the pain."要把它拿回家泡在热蜂蜜水里,然后看着它经历这种痛苦"可知他要报复这颗坏牙,故选C

点评 本篇阅读理解主要考察学生的细节理解题和词义理解题.在做细节理解题时要针对文章的细节,通读短文,领会文章大意.而词义理解题可通过对上下文的种种提示准确猜出.只有掌握了相关的答题技巧,再加上多做练习才能快速准确答题

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.Jenny won't tell the secret to anyone____ she knows many people are eager to find it out.(  )
A.thoughB.sinceC.becauseD.but

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.-If someone sends you a gift,make a    of thanking him the next time you meet them.
-I will.(  )
A.decisionB.jokeC.noteD.point

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.It was raining hard,but none of them said theywould stop (stop) working in the fields.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.阅读短文,根据短文内容,在表中填入相应信息.
A big earthquake happened in Japan in March,and it caused tsunami(海啸).Thousands of people died and millions of Japanese lost their homes.
Do you know there is an earthquake every thirty seconds in the world?But don't worry because most of them are so small that they cannot be felt.Only a few hurt people.Many earthquakes happen in China,too.Are you ready for the next earthquake?We have some advice for you on how to keep safe in an earthquake.
When the earthquake happens,protect yourself first.The life is the most important because where there is a life,there is hope.Don't go back to get your money or other things.
If you are at home,hide under a desk.Stay away from windows because anything may fall on you.
If you are outdoors,try to move away from buildings and streetlights.They may fall on you.If you are in a shop and far from the door,don't run outside.Everyone will run outside so that people may hurt each other.Hide under a desk.Don't get into a lift during an earthquake.
If you are in a moving car,drive to the side of the road,stop as quickly as possible,and stay in the car.Do not try to drive across bridges.It's dangerous.
When an earthquake has ended,be careful because aftershocks(余震) may still happen.They are just as dangerous as the earthquakes,so stay under the desk until you think it is really safe for getting out.
Make sure you wear shoes after an earthquake.There may be broken glass on the ground.
Remember,these tips are very important.We should always hope for the best but prepare for the worst.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.We visit the home for the elderlyonce (一次)a month.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

19.Peter's father is verybusy (not free),so he does not have much time for his family.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.-Could you tell me how long        the book?
-Three days.(  )
A.may I borrowB.I may keepC.I may borrowD.may I keep

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.---I think teenagers should be allowed to choose their own clothes.
---We see eye to eye.(  )
A.We can see your eyesB.I agree
C.I can see youD.I can see your eyes

查看答案和解析>>

同步练习册答案