精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.A man came home from work late and found his 5-year-old son waiting for him at the door.
“Daddy,how much money do you make each hour?”
“If you must know,I make 20dollars each hour.”“Oh,”the little boy answered with his head down.He thought for a moment and said,“Daddy,could you lend me 10?”
The father was furious,“If you are asking for the money to buy a toy or useless cartoons,then go straight to your room and think about why I’m so angry!”
The little boy went to his room without a word and closed the door.After a short while,the father calmed down.“Maybe he really needs to buy something because he doesn’t really ask for money very often,”he thought.So he went to the little boy’s room.
“I’m sorry son!Maybe I was too hard on you just now.”said the man,“Here’s 10dollars.”“Oh,thank you,Daddy!”he said happily.Then the boy took out some coins.When the father found that the boy already had money,he got angry again.“Why do you still want more money since you already have some?”the father shouted.“Because I didn’t have enough,but now I do.”The little boy replied.“Daddy,I have 20 now.Can I buy one hour of your time?Please come home early tomorrow,I would like to have dinner with you.”

61.The boy wanted to borrowA from his father.
A.10
B.20
C.30
D.40
62.In this passage,the underlined word“furious”meansA.
A.very angry
B.quite happy
C.too excited
D.a little nervous
63.At first,the father refused to lend the money to his son becauseC.
A.he thought the boy wanted to keep the money for himself
B.he did not have enough money
C.he thought the boy would buy something useless
D.the boy always borrowed money from him
64.The boy wanted to buyD with twenty dollars.
A.a new novel
B.a nice present
C.a toy 
D.one hour of his father’s time
65.From the passage,we can infer(推断) that the boy’s fatherB.
A.often played with his son
B.spent little time with is son
C.was always at home
D.often came home early.

分析 一男人工作到很晚才回家,发现他5岁的儿子在门口等他.“爸爸,你每小时赚多少钱?”“如果你一定要知道,我每小时赚20元.”“哦,”小男孩低着头回答.他想了一会儿说:“爸爸,你能借我10元吗?”爸爸非常生气“如果你跟我要钱是为了买一个玩具或是没用的卡通,那你就直接进你的房间想想我为什么这么生气!”小男孩没说一句话走到房间里,关上了门.过了一会儿,爸爸平静下来了,“也许他真的需要买点东西,因为他真的不经常要钱,”他想,于是他去了小男孩的房间.“我很抱歉,儿子!也许我刚才对你太严厉了.”他说,“这是10元.”“哦,谢谢你,爸爸!“他高兴地说,然后男孩掏出一些硬币.当父亲发现男孩已经有钱了,他又生气了,“你已经有钱了为什么还要要钱?”父亲喊道,“因为我没有足够的钱,但现在我有了.”小男孩回答说,“爸爸,我现在有20元了.我能买你一个小时的时间吗?请明天早点回家,我想和你一起吃晚饭.”

解答 61.答案A 细节理解题 由文中 Daddy,could you lend me 10 可知 爸爸,你能借我10元吗,故选A
62.答案A 细节理解题 由文中 The father was furious,“If you are asking for the money to buy a toy or useless cartoons,then go straight to your room and think about why I’m so angry!”可知 爸爸非常…“如果你跟我要钱是为了买一个玩具或是没用的卡通,那你就直接进你的房间想想我为什么这么生气!”,可见爸爸非常生气,故选A
63.答案C 细节理解题 由文中 If you are asking for the money to buy a toy or useless cartoons,then go straight to your room and think about why I’m so angry 可知 如果你跟我要钱是为了买一个玩具或是没用的卡通,那你就直接进你的房间想想我为什么这么生气,爸爸以为他要买一些没用的东西,故选C
64.答案D 细节理解题 由文中 Daddy,I have 20 now.Can I buy one hour of your time?Please come home early tomorrow,I would like to have dinner with you 可知 爸爸,我现在有20元了.我能买你一个小时的时间吗?请明天早点回家,我想和你一起吃晚饭,故选D
65.答案B 理解判断题 由文中 A man came home from work late and found his 5-year-old son waiting for him at the door 可知 一男人工作到很晚才回家,发现他5岁的儿子在门口等他,Daddy,I have 20 now.Can I buy one hour of your time?Please come home early tomorrow,I would like to have dinner with you 可知爸爸,我现在有20元了.我能买你一个小时的时间吗?请明天早点回家,我想和你一起吃晚饭,平时他爸爸非常忙,没有时间陪他,故选B

点评 本文不难,大部分题目都是细节理解题,只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.                you come from,you will always find your favourite food in Guangdong.(  )
A.HoweverB.WheneverC.Wherever

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.-There is         orange backpack on the floor.Whose is it?
-Oh,it's        .Thank you.(  )
A.a; mineB.an; mineC.an; my

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-Where did you get the book?
-From the library.And I have ________ it for two weeks.(  )
A.borrowedB.lentC.keptD.bought

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.My wife and I will stay here_______our lives.(  )
A.bothB.allC.eachD.every

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.It's                pleasure to see                sun rising in                east.(  )
A./; the;/B.a;/;/C.a; the; theD./; the; the

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.They often take     walk after dinner.(  )
A.aB.C.theD.an

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.-I'm afraid I can't remember_________.
-In Chouzhou Park,I think.(  )
A.when did I first meet youB.when I first met you
C.where did I first meet youD.where I first met you

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.It was ______ interesting film that he saw it for a second time.(  )
A.suchB.soC.such anD.so an

查看答案和解析>>

同步练习册答案