精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.January 16,2014-We know the saying"The early bird gets the worm",but today you're going to  learn about the interesting saying"The early fish gets the bird."
An African tigerfish(老虎鱼) was seen jumping out of the air and catching a flying bird.The African tigerfish has bright red fins and very sharp teeth.There have been rumors(传闻) this kind of fish preys on(捕食) birds since the 1940s,but no one was able to catch  one.
"The whole action of jumping and catching happens so quickly that after we saw it,it took all of us a moment to really understand what we had just seen,"said Nico Smit from Environmental Sciences and Management at North-West University.
Smit and his research team saw it at a lake in the Mapungubwe National Park in South Africa during summer.They found about 20fish feeding on birds in the morning.Those birds may be out early to look for food,but we will never know for sure!

51.The tigherfishC.
A.is from the USA
B.has bright black fins
C.has very sharp teeth
D.was seen in a forest
52.The underlined word"one"in Paragraph 2meansB.
A.a tiger
B.a fish
C.a bird
D.a person
53.Which of the following is true according to the passage?B
A.Nobody has heard of the rumors about the tigerfish before.
B.It took Smit a moment to understand what he had seen about the fish.
C.The interesting findings happened in a lake in the afternoon.
D.The birds were caught by the tigerfish because they were out too early for food.
54.Where is the passage likely to be read?C
A.In a poster.
B.In a tour guide.
C.In a newspaper.
D.In a story book.
55.Which is the best title for the passage?A
A.The early fish gets the bird.
B.Nico Smit and an African tigerfish.
C.Nico Smit and his research team.
D.The Mapungubwe National Park.

分析 本文介绍了科学家观察到了一种可以跳出水面捕捉鸟类的鱼类--非洲老虎鱼的情况.

解答 51.C细节理解题.根据文中第二段原句The African tigerfish has bright red fins and very sharp teeth.可以得知非洲老虎鱼有着明亮的红色鳞片以及非常锋利的牙齿.故选C
52.B词汇理解题.根据文中第二段原句There have been rumors(传闻) this kind of fish preys on(捕食) birds since the 1940s,but no one was able to catch  one.可以得知,从20世纪40年代开始就有传闻这种鱼会捕食鸟类,但是没有人能抓到一只(这样的鱼).故one 指代的是非洲老虎鱼.故选B.
53.B细节理解题.根据文中第三段原句The whole action of jumping and catching happens so quickly that after we saw it,it took all of us a moment to really understand what we had just seen,"可以得知非洲老虎鱼捕鸟的整个跳跃和捕捉的动作发生的太快了,Smit过了一会才反应过来.故选项B的描述是正确的.
54.C综合理解题.结合文章的内容,可以得知本文是一篇新闻报道,所以可能出现在报纸上.故选C.
55.A总结归纳题.结合全文来看,文中第一段已经发表了作者的主旨,即"早起的鱼儿抓鸟吃",故A是最好的题目.

点评 阅读中注意文后的问题.然后带着问题再读短文,找出与答题内容相关语句,反复阅读,反复分析,然后确定答案.阅读中要善于从短文信息中总结推测出所需答案,注意所填答案与短文中相关语句的关系,与相关单词短语的关系.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.我爸爸喜欢每晚看地方新闻.
My father likes watchinglocal news on TV every evening.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.Don't worry _________ about your son.He's still a little child.(  )
A.much tooB.too muchC.many tooD.too many

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.-Are these            books?
--No,they aren't.           are in the schoolbag.(  )
A.her,HerB.your; MineC.hers; HisD.mine; your

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.Where are mykeys(key)?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.Have you ever wished to have an umbrella that makes your hands free?Alan Kaufman has come up with the"Nubrella",which means"new"+"umbrella".It is the first truly hands-free umbrella in the world.The inventor says that it stops rain,wind and snow and can keep your head,face and hair dry.
"I never planned to invent a product.I just noticed a problem and had a new idea,"said the inventor.The idea for the invention began on one rainy day.Mr Kaufman was standing in one of his stores.He began to look at people's umbrellas.He found that they had to try very hard to keep their umbrellas in the right place.At that moment an idea came into his mind.He ran to his desk and drew a picture.In this way,the nubrella was born.
One cool feature of the nubrella is that you don't hold it like a normal umbrella; you wear it.The shoulder straps (肩带) of the nubrella allow people to be fully hands-free,so when walking in the rain with the nubrella,you are able to use your cell phone or drink a hot cup of coffee.Also,the nubrella will never be inverted (颠倒) in the wind.The new umbrella is far safer than traditional ones,because it has no sharp points.(231)
51."Nubrella"is a kind ofB umbrella.
A.normal
B.hands-free 
C.traditional
D.paper
52.---How can you use the"Nubrella"?
---You canA.
A.wear  the shoulder straps of the nubrella
B.put the nubrella on your head
C.use your hands to hold it up
D.carry it on your bike
53.Which of the following is not right?D
A."Nubrella"means"new"+"umbrella".
B.The idea of the nubrella came from the rainy day.
C.Walking in the rain,you'd better take the nubrella.
D.If you go out with the nubrella,you have it in your hands.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.我们原计划去帽儿山旅行,但最后我们放弃了计划.
Weintended to go on a tripto Maoer Mountain,but at last we gave it  up.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.-What's ______ the building?
-It's a car.(  )
A.on front ofB.in front ofC.on the front of

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.I'm busy now.I will talk with you later.(  )
A.before longB.next timeC.afterwards

查看答案和解析>>

同步练习册答案