精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.Near the village,there is an old famous temple.Some people want to build new house where the temple now stands,because they can find no other area to build them,while others disagree with them.They meet to decide how to solve the problem.Here are their opinions about it.
The expert wants to protect the temple and believes that there are some interesting things buried in the ground.If it is destroyed or moved,people may never learn about how people lived in the past.
The businessman thinks that the houses should be built.History is important,but we must think about the future.The village needs development and building new houses will offer jobs to hundreds of people.
Villager A says,"We should build the new houses because we need houses to live in."
Villager B says,"We should protect the temple because it can attract many tourists to come for a visit.If the temple is destroyed or moved,we will lose a lot of business."
The village leader thinks that he has a duty to make life better for the villagers.They need jobs and new houses.He also thinks the cultural site (遗迹) is important and they should be careful with it as well.
61.The expert doesn't want toC the old famous temple.
A.rebuild    B.protect    C.pull down    D.fall down
62.The businessman thinks building houses there canA.
A.help the village develop
B.attract many tourists to come for a visit
C.help people learn about how people lived in the past
D.help people learn about the interesting things buried in the ground
63.B agree that they should build new houses there.
A.The expert and the village leader
B.The businessman and Villager A
C.Villager A and Villager B
D.Villager B and the businessman
64.The village leader thinksD.
A.they should destroy the temple
B.they needn't build new houses
C.They should build the temple to make life better
D.they should not only build new houses but also be careful with the temple
65.According to the passage,which of the following is RIGHT?A
A.It's difficult to satisfy everyone.
B.The cultural site is not so important.
C.It's easy to make a decision on the problem.
D.The villagers will lose their jobs with the development of their hometown.

分析 【主旨大意】本文介绍了对于古庙的拆毁,不同人的不同看法.
村附近有一座古老而著名的寺庙,有些人想要在寺庙处建新房子,因为他们找不到其他地方,而其他人却不同意,他们会面来决定如何解决这个问题.这些是他们的观点.
专家想保护庙并认为地下有一些有趣的东西,如果被破坏或被移动,人们可能永远无法了解过去人是怎样生活的.
商人认为应该建房子.历史是重要的,但我们必须考虑未来,这个村庄需要发展和建设新的房子来为数以百计的人提供工作.
村民A说:"我们应该建造新房子,因为我们需要房子."
村民B说:"我们应该保护寺,因为它可以吸引许多游客前来参观,如果寺被破坏或移动,我们将失去很多生意."
村领导认为他们有责任让村民们过更好的生活,他们需要工作和新房子.他还认为,文化遗址是重要的,他们应该小心处理.

解答 61.答案C 细节理解题 根据第二段的第一句 The expert wants to protect the temple and believes that there are some interesting things buried in the ground.可知 专家想保护庙并认为地下有一些有趣的东西,专家不想拆古庙,故选C
62.答案A 细节理解题 根据第三段The businessman thinks that the houses should be built.The village needs development and building new houses will offer jobs to hundreds of people.可知商人认为这个村庄需要发展和建设新的房子来为数以百计的人提供工作,也就是帮助村子的发展.故选A
63.答案B 细节理解题 根据第三段的第一句和第四段 The businessman thinks that the houses should be built.Villager A says,"We should build the new houses because we need houses to live in."可知商人和村民A希望建新房子,故选B
64.答案D 细节理解题 根据最后一段  he has a duty to make life better for the villagers.They need jobs and new houses.He also thinks the cultural site is important and they should be careful with it as well.可知 村领导认为他们有责任让村民们过更好的生活,他们需要工作和新房子.他还认为,文化遗址是重要的,他们应该小心处理,故选D
65.答案A 判断正误题 根据是否拆除古庙这件事情,不同的人有着不同的观点,也就是表明使每个人都满意是不容易的,所以A的说法是正确的.故选A

点评 本文较为简单,大部分题目都是细节理解题,只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.---What did your teacher say to you just now?
---He told me that __________ of the earth __________ with water.(  )
A.two thirds,is coveringB.two third,was covered
C.second third,are coveringD.two thirds,is covered

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.一Can I         your bike?
一Sorry,I            it to Mike.(  )
A.borrow;have lentB.borrow;have borrowed
C.lend;have lentD.lend;have borrowed

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.Miss Gao began to work as a teacher when she was in her earlytwenties (twenty).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.On holidays,tourists like to go to Dinghu Mountain because of thefresh (新鲜的) air.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.Once Effendi had a joke with the Prime Minister(宰相).He said that the Minister would die the next day.The next day,the Minister fell to the ground from the horse and really died.When the king learned this,he got angry and sent his men to catch Effendi at once.
  When Effendi was brought to him,the king shouted angrily,"Effendi,since you knew when my Minister would die,you must know the date of your own death.Say it out,or you'll die today."
  Effendi looked at the king for a while.Then he answered,"But how can I know?I'll die two days earlier than you."The king was afraid that if he killed Effendi,he himself would die after that.He thought he must keep Effendi alive as long as possible,so he let Effendi go.

46.This story tells usA.
A.how Effendi fooled the king         B.when the king would die
C.why the Minister died              D.Effendi knew the date of everyone's death
47.The Prime Minister died becauseD.
A.Effendi killed him                 B.Effendi said he would die
C.he was badly ill                   D.he fell off the horse
48.Why did the king ask Effendi to tell him the date of Effendi's own death?B
A.Because the king wanted to know when he himself would die.
B.Because the king wanted to find an excuse to kill Effendi.
C.Because he himself had known the date of Effendi's death.
D.Because he wanted to know when Effendi would die.
49.The king let Effendi go becauseA.
A.he hoped to live a long life          B.he was afraid of Effendi
C.he didn't believe Effendi's words     D.he knew they would die two days later
50.Which of the following is not true?D
A.Effendi played a joke on the Minister.
B.The king was afraid of death.
C.Effendi didn't know when the king would die
D.If the king killed Effendi,he himself would die two days later.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.Please read aloud so that everybody can hear you.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.-What kind of noodles would you like?
-I'd like somebeef(牛肉) and tomato noodles,please.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.-Mum,where is my  CD player?
-It's in ________________ white bag on your desk.(  )
A.aB.anC.the

查看答案和解析>>

同步练习册答案