分析 本文作者回忆了自己与爷爷及一艘自己做的船之间的故事.在母亲出生的山区农场里,爷爷给作者提供工具和原材料,作者制作了一艘船.回美国时,作者把船藏在了大石头下,几次返回时,作者看到了船,也就好像看到了爷爷.船,爷爷之间的情愫在一代代地传承着.
解答 88.In western Norway on the mountain farm where his mother was born/In western Norway on a mountain farm/On a mountain farm in western Norway;根据原文句子I will never forget the tenth summer of childhood with my grandfather in western Norway on the mountain farm where my mother was born.我将从不会忘记我童年时在西部挪威在母亲出生的山区农场里十岁时的暑假.可知,该处填In western Norway on the mountain farm where his mother was born/In western Norway on a mountain farm/On a mountain farm in western Norway.
89.To make a toy/little boat with his own hands./He asked him to make a toy/little boat with his own hands.根据原文句子,'It'll be a fine boat.and you'll make it with your own hands.它将会是一只很好的船,你将会用你自己的手制作它.可知,祖父要求他用自己的手制作一个玩具船,故该处填To make a toy/little boat with his own hands./He asked him to make a toy/little boat with his own hands.
90.No,he didn't.根据原文Feeling sad,I hid my boat under a big rock at Storvassdal.感到悲伤,我把船藏在了Storvassdal的大石头下.故填No,he didn't.
91.He carved the year on its side and put it back under a big rock.根据原文句子I carved(雕刻)'1930'and'1964'on its side and put it back.我把1930年和1964年雕刻在船的一边,并且放回原处.可知,该处填He carved the year on its side and put it back under a big rock.
92.Seven ( times).根据原文作者回来的年份:1930'and'1964',1968.1971.1977and 1988,My last trip to Storvassdal was in 1991,一共7次,故填Seven ( times).
93.No one can give him what he does for himself./We should depend on ourselves./We should do everything on our own./We should visit our parents (grandparents often../We should remember something nice in our life.(Any reasonable answer is OK..);根据文章内容的理解,祖父要求他用自己的手制作一个玩具船,可以填让我们学到了:No one can give him what he does for himself./We should depend on ourselves./We should do everything on our own.以及作者多年以后还是经常回到母亲出生的地方挪威,也可以填:We should visit our parents (grandparents often../We should remember something nice in our life.
点评 任务型阅读题,一定要弄懂全文后再动手解答问题,个别小题本能直接从文中找到答案,需要自己根据相关内容分析总结.
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | anything; another | B. | something; another | ||
| C. | something; the other | D. | anything; other |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | Yes,I am. | B. | Yes,I do. | C. | No,I'm not. | D. | No,I don't. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:书面表达
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用
| A.powerful B.rather C.electronic D.invention E.even F.add.G.lost |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com