精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.Reading is a good hobby for all kinds of reasons.
First,reading is fun.You can always keep yourself happy if like reading.You will never feel bored or tired.
Next,you can read a book anywhere---in a car,on a plane,or even in the bathroom.All you need is a book!
Another good reason for reading is that it is useful.If you read as a hobby,you will get better and better at it.And you will read faster and find it easier to understand what you read.As your reading skills improve,you will probably find your schoolwork becomes much better.
Some people say that reading is out of date (过时的).This is not true.You can read on computers,and the better you read,the better your computer skills will be.
Good readers may become writers,too.They always have more things to write about.
Reading is a wonderful hobby.Why not start reading right now?

81.Reading can always keep yourselfB.
A.bored    
B.happy    
C.tired
82.You can read a bookA.
A.anywhere    
B.only on a plane    
C.when you are driving a car
83.You can read fasterC.
A.after you read a book    
B.if you are a student    
C.if you read as a hobby
84.It isB that reading is out of date.
A.true    
B.not true    
C.sure
85.What does the passage mainly tell us?A
A.Reading is a good hobby.
B.You can read on computers.
C.Good readers must be good writers.

分析 本文主要写的是阅读是一个好习惯,如果你把阅读当作一种爱好,你就会使自己保持快乐.在任何地方都可以阅读,你阅读的速度会变得越来越快也更容易地理解你所读的,有些人认为阅读过时的说法也是不正确的,当你在电脑上阅读时,你的电脑水平也会提高.好的读者也可能成为作者.

解答 答案:81.B  细节理解题.根据第二段句子You can always keep yourself happy if you like reading.如果你喜欢阅读你就会总是使自己保持快乐.可知阅读总能让你快乐.故选B.
82.A   细节理解题.根据第三段句子you can read a book anywhere.你可在任何地方读书.可知你可以在任何地方读书.故选A.
83.C   细节理解题.根据第四段第一行句子If you read as a hobby,you will get better and better at it.And you will read faster and find it easier to understand what you read.如果你把阅读当作一种爱好,你就会越来越擅长阅读,你就会读的越来越快并发现更容易理解你所读的书.可知如果你阅读作为一种爱好你可以读的更快.故选C.
84.B   细节理解题.根据倒数第三段句子Some people say that reading is out of date.This is not true.有些人说阅读过时了,这不是真的.可知阅读没有过时.故选B.
85.A  主旨归纳题.根据整篇文章内容及其第一段句子Reading is a good hobby for all kinds of reasons.有好多原因说明阅读是一个好的爱好.可知阅读是一个很好的爱好.故选A.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14._______ are my sisters.(  )
A.SheB.TheyC.This

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.What's wrong ______ your leg?(  )
A.toB.atC.with

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.-What‘s your telephone number?
-My telephone number is 2680397.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.
48.To swim in the sea alone is verydangerous.
49.The boy wearing a pair ofshortsis my brother.
50.Alan is good at thelong jump_.
51.On the Mid-autumn Festival,we can see a fullmoonin the sky.
52.In Zhaoqing,there are many tallmountains.
53.I am going to buy two kilos oftomatoesafter work.
54.Eating fish and vegetables can keephealthy.
55.He didn't feel well yesterday and went tosee a doctor.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.What picture do you have of the future?Will life in the future be better,worse or the same as now?What do you hope for about the future?Scientists think that life will probably be very different in 2050.
First of all,it seems that people won't use TV channels(频道) by 2050.Instead,people will choose a program from a"menu"and a computer will send the program directly to the television.
Water will become a very serious problem.We'll need much more water,but there won't be enough.Some scientists think that water would be the cause of war(战争).
Cars will run on new,clean energy and they will go very fast.And there won't be any accidents with the help of computers.On the other hand,space planes will take people around the world in two hours.
Robots will work in factories instead of people.Many factories have already used robots.Big companies prefer robots--they do not ask for money,and they work for 24hours a day…
In a word,by 2050,our life will change a lot and our future will be quite different from now.
根据短文内容,判断以下句子的正误.你认为正确的句子,请在答题卷相应空格内写
"T",错误的写"F",或填涂在答题卡相应位置.(共5小题,每小题l分,满分5分)
51.Maybe people won't use TV channels any more by 2050.T
52.There will be a lot of car accidents by 2050.F
53.Water could be the cause of war.T
54.Robots will work in big companies and ask for money.F
55.According to the passage,our life in the future will be better.T.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.For Luo Xinying,sharing a textbook with a classmate is not a problem at all.The 15-year-old feels happy to be back to class.
A total of 355schools in Ya'an,Sichuan Province,were closed after the 7.0-magnitude(级) earthquake struck the area on the morning of April 20,2013.
Luo,along with thousands of students in the earthquake-hit area,will take the high school entrance examination from June12to14.
The teen goes to Longmen Chenyang Hope School,the largest school in Longmen Village,Lushan County.Nearly 80students at the school went back to class in a tent on April 25.
The village is among the hardest hit by the earthquake.Students elsewhere in the earthquake-hit area returned to class the day before.Students who face college or high school entrance exams were first to come back.
Some students are worried about the high school entrance exam and they are frightened of aftershocks(余震) all the time.
Schools in the earthquake-hit area have offered crisis counseling(灾后心理辅导) to those students who need help..
101.How does Luo Xinying feel when he/she is back to class?She feels happy
102.How many schools in Ya'an,Sichuan Province were closed after the earthquake?355.
103.When will Luo take the high school entrance examination?From June 12 to 14.
104.Longmen is one of the hardest earthquake-hit villages,isn't it?Yes,it is
105.请将划线句子翻译成汉语.震区学校已为需要帮助的学生提供了灾后心理辅导..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.Respect(尊重)is something often given to strangers,like politeness,but many people often forget to use it at home.Showing respect for family members needs more thoughts.
Show politeness.If politeness is good for strangers.It's good for home use as well.Remember to say please and thank you,hello and goodbye,good morning and good evening.These are basic rules of etiquette,which can show your respect for family members when they are used in communication with them.
Defend your family members.There's no need to go out and cause trouble to protect your family.But when you're in public.watch what you say about your family members.When you face criticism(批评from others,defend your family.After all,their bad habits have a bad effect on you too.
Give them space to grow up.Respect sometimes requires you tomind your own business",even at home.For example,respect your sister's choice of her boyfriend.even when you don't agree,by allowing her to make her own decisions and being there to support her when they don't have a happy ending.Skip the"I-told-you-S0"out of respect for your sister and your family connection.
Keep communication.You don't have to agree with your family members to show them respect.Even though you don't agree with it,remember to respect a family member by continuing to communicate with that person.Once you have stated your own opinion,though,you may want to avoid the disagreeable subject.

根据短文内容选择最佳答案,并将其标号填入答题卡相应位置.
51.The underlined word"skip"in the fourth paragraph may meanA
A.略过    
B.跳跃    
C.改变    
D.移动
52.Which of the following shows your respect to your family members?D
A.Make decisions for your sister.
B.Protect your family in time of trouble
C.Always agree with what they say.
D.Say hello or thank you to them.
53.What should you do if you disagree with your family members?A
A.Keep silent to avoid unpleasant talks.
B.Stop talking to them.
C.Never discuss with them again.
D.Change your own opinion.
54.What would be the best title for the passage?C
A.Why Should You Respect Family Members?
B.How Should You Defend Family Members
C.How Should You Respect Family Members
D.Why Should You Respect Family Members'Choices
55.This article is probably taken fromD.
A.a science magazine    
B.a movie review
C.an advertisement      
D.a newspaper.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:单词造句

14.Don't,streetDon't play football in the street.

查看答案和解析>>

同步练习册答案