精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
15.Many people believe that life has smiled to Yang Mi:at the age of 4,she got her first TV play role;at 16,she became a model for a fashion magazine;at 18,she went to her dream college--Beijing Film Academy.
Last year,the 24-year-old actress played bad girl Luo Qingchuan in the time-travelling TV play,Palace.The play became a big success and made Yang very famous.
Could she be any luckier?
Yang doesn't think luck had anything to do with her success."Every chance is gained(获得)from the efforts I've made,"said Yang.People now think she's very hard-working.
She still remembers the time when people gave her the cold eyes.Some treated her with little respect.They didn't want to help her in her time of need."I have to thank them because they gave me the drive to prove myself,"she said.
That's why she is glad to help others when they are in need.This year,Yang became the ambassador(大使)for the Climate Group.She call son people to join the Million-Miracle project and plant trees on China's dryland.Together we'll fight the bad weather!
阅读上面短文,根据短文内容完成下面表格中的有关信息.
AgeAchievements
At the age of 4She got her first TV play role.
At the age of 16She(77)became a model for a fashion magazine.
At the age of 18She went to a college--Beijing Film Academy.
At the age of 24She became(78)famousbecause of the TV play,Palace.
At the age of (79)25She became the ambassador for the Climate Group.
Yang Mi is successful now because she (80)makes efforts/is hardworking./works(very)hard.

分析 文章大意:这篇文章主要讲述了杨幂的故事.很多人都认为生活对杨幂很是眷顾,4岁便得到了第一个电视角色,16岁成为一个时尚杂志的模特,18岁考进北京电影学院,24岁凭借洛晴川一角获得了很大的成功.难道杨幂的成功仅凭幸运吗?她自己认为她的成功与幸运无关,她的每一个机会都是凭借自己的努力获得的.杨幂至今仍记得那些给予她冷眼并缺少尊重的人,她说自己很感谢他们,是他们的存在给她了证明自己的动力.今年,杨幂成为了气候大使,和我们一起对抗坏天气!

解答 77.答案became a model.细节理解题.根据"at 16,she became a model for a fashion magazine"可知在她16岁时成为了一家时尚杂志的模特,注意使用过去时态,故填became a model.
78.答案famous.细节理解题.根据"Last year,the 24-year-old actress played bad girl Luo Qingchuan in the time-travelling TV play,Palace.The play became a big success and made Yang very famous"可知在24岁她凭借宫廷剧洛晴川一角取得了很大的成功,使杨幂变得很著名,此处缺少形容词,故填famous
79.答案25.细节理解题.根据"Last year,the 24-year-old actress played bad girl Luo Qingchuan in the time-travelling TV play,Palace"可知去年她24岁,"This year,Yang became the ambassador(大使)for the Climate Group"今年她成为了气候大使,故今年她25岁,故填25.
80.答案is hardworking/makes efforts/works hard.开放题.根据"Every chance is gained(获得)from the efforts I've made"可知杨幂认为她的每一个机会都是靠自己的努力取得的,以及后文"People now think she's very hard-working"人们认为她很努力,可知杨幂的成功是因为她的努力工作,时态为一般现在时,注意使用单数,故可填is hardworking/makes efforts/works hard

点评 快速阅读全文,掌握文章大意,并认真阅读题目,把握好相关文章细节,做出正确解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.I didn't know __________.(  )
A.when will it comeB.when it will come
C.when it would comeD.when would it come

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.At times,parents find it difficult ________ with their teenage children.(  )
A.talkB.talkedC.talkingD.to talk

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.The teacher asked Li Hua____.(  )
A.why he was late for classB.why was he late for class
C.why is he late for class   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.This is ______ story-book.It was written by Yang Hongying.(  )
A.theB.aC.an

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.Pandas are from China.And Koalas are from Australia.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.Don't disturb him.He is busy writing an important report.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.-I'm new here.Could you tell me________?
-Sure.It's over there behind that tower.(  )
A.where the youth center is
B.when the library opens
C.how far is the park
D.how can I get to the railway station

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.--Mum,it's late.Why are you still here?
--Dad hasn't come back yet.I          for him.(  )
A.am waitingB.was waitingC.waited

查看答案和解析>>

同步练习册答案