【题目】阅读下面两篇短文,从各题所给的A,B,C,D四个选项中选出最佳选项。B
Many years ago in Japan, a farmer and his wife had three children, two boys and a girl. The boys helped their parents on the farm. The girl was small and weak. She was often ill. She spent her time drawing cats. Her parents didn't like her, so they took her to the temple ( 寺庙 ) .
In the temple the girl drew cats all day long. The other people in the temple tried to stop her, but she didn't listen. So they asked the girl to leave the temple.
The girl came to a town. She didn't have any money, so she had to stay in an empty house outside the town. Inside the house, there was only a mat (垫子 ) on the floor, a light near the window, and a large paper screen ( 屏风 ) . The girl drew some cats on the paper screen. She drew cats of every kind. When the screen was full of cats, she lay down on the mat and went to sleep.
The next morning, when the girl woke up, she was very surprised - there was a very large dead mouse in the middle of the house! People in the town said, "The girl's cat drawings came to life ( 复活 ) at night. They saved the girl from the large mouse."
The girl left the town and went on her way. Everywhere she went, people wanted to buy her cat drawings. Soon, she became one of the most famous artists in Japan. When you visit Japan, you might be able to see one of her pictures.
(1)What did the girl's parents do?
A.Firemen.
B.Artists.
C.Zoo workers.
D.Farmers.
(2)Why did the people in the temple send the girl away?
A.She drew cats all the time.
B.She didn't have any money.
C.Her parents asked her to go back home.
D.People in the town asked her to live in the town.
(3)Which was NOT in the empty house?
A.A mat.
B.A light.
C.A paper screen.
D.A basket.
(4)What did the girl find the next day?
A.A group of live ( 活的 ) cats.
B.A very large dead mouse.
C.A lovely parrot.
D.A very strong dog.
(5)What happened to the girl then?
A.She stayed in the town.
B.She started drawing mice.
C.She became a famous artist.
D.She never drew another cat again.
【答案】
(1)D
(2)A
(3)D
(4)B
(5)C
【解析】本文是一篇故事类阅读.文章主要介绍了一个女孩成为著名画家的过程.
(1).D.细节理解题.根据"Many years ago in Japan,a farmer and his wife had three children,two boys and a girl.The boys helped their parents on the farm"可知这个女孩的父母是农民.故选D.
(2).A.推理判断题.根据"In the temple the girl drew cats all day long.The other people in the temple tried to stop her,but she didn't listen.So they asked the girl to leave the temple."可知寺庙的人把女孩送走是因为她一直在画猫.故选A.
(3).D.推理判断题.根据"Inside the house,there was only a mat (垫子 ) on the floor,a light near the window,and a large paper screen ( 屏风 )."可知空房子里没有篮子.故选D.
(4).B.细节理解题.根据"The next morning,when the girl woke up,she was very surprised--there was a very large dead mouse in the middle of the house"可知第二天女孩发现了一只非常大的死老鼠.故选B.
(5).C.推理判断题.根据"Everywhere she went,people wanted to buy her cat drawings.Soon,she became one of the most famous artists in Japan"可知最后这个女孩成了著名的画家.故选C.
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】单词拼写
I love watching different movies. No matter what my mood is, I can always find a s___【1】___ movie to enjoy.
When I’m feeling down, I watch cartoon movies or comedies because they may make me laugh and f___【2】__ the unhappy things.
When I’m tired from study, I love to watch romantic films. The stories of them are simple and touching. The l__【3】__ actors are usually handsome and the a__【4】___ are always beautiful. In the f__【5】___ part, there are usually happy endings. That is really a good way for me to r____【6】___.
When I am happy, I like watching adventure (冒险) movies, but not documentaries or science fiction films. Adventure movies will make me e___【7】___. And there are always amazing endings w___【8】___ for me. With an excellent script, a good d___【9】___ can take me to the exciting journey in the film directed by him.
There are some other types of movies, such as horror movies. But I don’t like them. I h__【10】___ watch them because they always make me scared or bored.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Daniel将要转来你们班上学习,班主任请你在班会课上介绍一下Daniel的情况,以便让同学们更快地了解他。请根据下列提示,写一篇80词左右的文章,要求包含所有要点,不包括已经给出的开头句。
姓名 | Daniel |
15岁,来自福建。现在和父母一起住在苏州。 | |
学习方面 | 数学和历史学得好,在英语方面需要帮助。 |
品质方面 | 善良,乐于助人。(举例说明) |
爱好方面 | 自你一至两个爱好。 |
Boys and girls,Daniel is our new classmate.Now I'd like to introduce him to all of you.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文理解,选择正确答案。
Some Advice on Travel
Forget fashion(时尚)! Always wear your most comfortable clothes when going on long journeys(旅行).
Traveling on trains and buses can be boring, so take a good book to read.
If you're going somewhere cold, remember to put on your warm clothes!
If you are going somewhere sunny, remember to bring your sun-block(防晒霜) and sunglasses.
Always take a camera with you to capture those special moments.
Be careful with your things whenever you go to a busy place, like a train station. There are many thieves(小偷) there!
Most countries have lower prices for students, so if you are a student, take your student card with you.
(1)If you go to Hainan Island(岛) for a trip in summer, you should take ____ with you.
A.warm clothes and sports shoes
B.sunglasses and sun-block
C.fashionable clothes and a big bag
D.some fruit and drinks
(2)According to the passage, ____ is a good way to keep away from boredom(单调) while you're on a train or a bus.
A.taking a camera
B.reading a good book
C.listening to music
D.sleeping for some time
(3)If a student wants to buy some presents at lower prices while traveling, he should show ____ to the shop assistant.
A.prices
B.his things
C.his passport
D.his student card
(4)The underlined word “capture” in this passage means ____.
A.看到
B.感受
C.捕捉
D.控制
(5)You must ____ while you are at busy places because there are often thieves there.
A.put your things away
B.look after your things well
C.give your things away
D.get your things ready
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】B)根据句子意思,用括号内所给单词的正确形式填空。每空限填一个单词。
(1)Can I make a call on your phone? I left (I) at home.
(2)Yesterday I stayed at home and (read) Alice in Wonderland.
(3)Beijing welcomes millions of (visit) each year.
(4)Our eyes are the same size from birth. Our nose and ears never stop (grow).
(5)I'm (luck) to live in a helpful neighbourhood.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】任务型阅读 Last weekend John went camping with his parents and his sister, Mary. They took a tent, sleeping bags, water and food. They arrived at the campsite at about three on Saturday afternoon. First they went cycling along thelake for more than two hours. When it was getting dark, they returned and began to enjoy their dinner. Everything tasted delicious.
Soon it was time to put up the tent. John helped Dad pull the tent out of the bag. Then, they found there were no poles (杆子) to hold it up.
"Oh," cried John. "I forgot to bring the poles. What could we do?"
Dad looked up at the sky. There were many stars in the sky. The night was clear and the air was warm.
"It's OK," Dad said. "We don't even need a tent." He put the sleeping bags on the ground.
They slept well that night. The sun was shining on them when they woke up the next morning.
"It is my best camping trip," said John.
(1)How many people went on the camping trip?
(2)How long did they went cycling along the lake?
(3)What did John forget to bring?
(4)Did they sleep in a tent that night?
(5)Please write a title (标题) for this passage.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】补全表格中所缺信息。
Happy Weekend | |
Where | At 8:00pm on 2nd . |
What | At Golden Hall. |
What to do | Listen to Jenny'ssongs. |
★Answer questions about Jenny to win , pictures and posters. | |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】任务型阅读
As you know, homework is a big part of going to school. Luckily, here are several suggestions for you to make homework easy.
Make a homework plan
Most middle school students have two or three hours of homework a night. If it is a heavy homework day, you may need to spend even more time. It is a good idea to come up with some kind of homework schedule(进度表), especially if you are going to do sports or other activities after school.
Watch where you work
A bedroom, study or any room where you can get away from noise is good for you to do your homework. But don't study on your comfortable bed, or you might fall asleep there.
Take a break
Most people's attention (注意力) don't last very long, so take some breaks while doing your homework. Sitting for too long without relaxing will make you less productive(多产的) than if you stop to take a break regularly. Taking a 15-minute break every hour is a good way for most people.
Get help when you need it
Sometimes even though you are listening carefully in class, some subjects seem too hard. The first person to ask for help is your teacher. He or she may be able to work with you before or after school and explain things more clearly. Your classmates may also be able to give you a hand. However, this might not give you the results you want. Lots of people understand something well but are not able to explain it.
Title: Homework Help | ||
Topic | Homework can be quite hard, but there is something you can do to make homework much . | |
Useful | Making a | Heavy homework meansmore time on your study, so it is a good idea to have a homework plan so that you can in all kinds of after-school activities. |
| It is necessary for you to study in a place, so a bedroom or a study is a good choice. | |
Taking a break | If youtoo long without relaxing, your mind may wander. To keep productive,it is a good idea for most people to have a rest for 15 every hour. | |
Getting help | Theone you can ask for help is your teacher. | |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据下列表格,以“My Best Friend”为题目,介绍你的朋友。
Name: | Anna | Age: | 12 |
School: | Xinhua Middle School | Class: | Class One, Grade Seven |
Likes and Dislikes: | food, colors, sports … | ||
要求:1)参考提示语,可适当发挥;
2)文中不得出现任何真实信息(姓名、校名和地名等)。
3)语句通顺,意思连贯,书写工整。
4)不少于60词。
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com