精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
11.What do people do with their old,out-of-date but still useful computers?Most people don't know what to do with them.Many old computers are put away in homes.Many more are simply thrown out with the rubbish.
     Some companies are thinking of ways to bring down the number of old computers.Sony has agreed to help recycle old Sony products.Dell,Hewlett-Packard and other companies now also take back some old computers.
     In some countries,laws are being passed,too.Computer companies will have to collect and recycle their used products.And 70% of computer waste must be recycled.The idea behind the laws is that computer companies themselves should pay the cost.That will encourage them to make computers that are easier and cheaper to repair and upgrade(升级).
     Yet while many people are throwing away good computers,others cannot afford them at all.Hundreds of organizations are working to solve this problem.They collect and repair old computers.Some also teach others how to repair computers.
    The computers then go to schools,charities and people who need them.Giving a used computer to one of these organizations can turn one person's rubbish into someone else's useful things-and cut down on waste,too.
66.How do people usually deal with their old computers?A
A.They stop using them.B.They give them to others.C.They fix them up.
67.What do some computer companies do to bring down the number of old computers?B
A.They don't do anything about them.
B.They take back some old ones.
C.They donate them to some charities.
68.According to some countries'laws,what must computer companies do?A
A.Collect and recycle most of computer waste.
B.Repair and upgrade old computers.
C.Make much cheaper computers.
69.What may people who can't afford computers think of the used computers?B
A.Expensive.B.Useful.C.Out-of-date.
70.What is the passage about?C
A.Repairing old computers.
B.Selling old computers.
C.Recycling old computers.

分析 本文主要介绍了废旧电脑的回收利用:人们怎么处理旧的,过时的,但仍然有用的电脑呢?大多数人不知道该怎么办.许多旧电脑被放在家里,还有更多的被当作垃圾扔掉了. 面对这样的现状和问题,一些公司正在寻找解决的办法.下文作了具体介绍.

解答 66 A 细节理解题,根据文中第一段语句"Most people don't know what to do with them.Many old computers are put away in homes.Many more are simply thrown out with the rubbish."大多数人不知道该怎么办.许多旧电脑被放在家里,还有更多的被当作垃圾扔掉了.即都被搁置了起来,故选A.
67 B 细节理解题,根据文中第二段语句"Sony has agreed to help recycle old Sony products(产品).Dell,Hewlett-Packard and other companies now also take back some old computers.索尼已同意帮助回收旧索尼产品.戴尔、休利特帕卡德等公司现在也回收一些旧电脑"可知电脑公司收回旧电脑来减少旧电脑的数量.故选B.
68 A 细节理解题,根据第三段语句"In some countries,laws(法规)are being passed,too.Computer companies will have to pay for collecting and recycling their used products.And 70% of computer waste must be recycled.在一些国家,法律也被通过了.电脑公司将不得不支付和回收他们的旧产品.70%的电脑废物必须回收"即电脑公司必须回收和升级他们的旧产品.故选A.
69 B 细节理解题,根据文中第四五段语句"They collect and repair old computers.Some also teach others how to repair computers.The computers then go to schools,charities(慈善团体)and people who need them."他们收集和修理旧电脑.有的还教别人如何修理电脑.计算机给学校,慈善机构和需要他们的人.即对那些想用电脑而又买不起的人来说旧电脑是有用的,故从B.
70 C 细节理解题,根据文中语句理解可知,本文的主要内容就是回收利用旧电脑,故选C.

点评 对阅读理解能力的测试是英语考试中必不可少的测试项目,主要考查学生对于不同体裁或不同题材语言材料的理解能力,以及通过材料的阅读,对材料中信息的捕获能力.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.Take the medicine three times a day.It can make you            than before.(  )
A.feel betterB.to feel betterC.feeling betterD.feel well

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.Can you ______ me clean the classromm?
Yes,no problem.(  )
A.helpsB.to helpC.helpD.helping

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.下列字母中,与字母A含有相同音素的字母是____.(  )
A.J H KB.GKZC.I A TD.HFL

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.Sitting on exercise balls brings more than a smile to students and teachers.
Some fourth-graders at Conrad Weiser West Elementary School in Womelsdorf love their new chairs--probably because they're not really chairs at all.
The kids are sitting on the air-filled balls.But different from those just for exercise,these have small legs that keep them from rolling.Sitting on a chair all day in school can make anyone want to move around.So,more and more teachers are letting students have a ball.By using exercise balls instead of common chairs,teachers find students'posture(姿势) and attention improved.
Dotti Pownall,a fifth-grader teacher in West Virginia,has been using balls as chairs since December 2008."The students love them."she says.Pownall took a survey of her students.She found that 80percent,thought sitting on the balls helped them concentrate(专注) better:
"Besides,they're fun,b"says Pownall.
According to WittFitt,b a company that has sold balls to more than 200schools,they can improve kids'posture and classroom behavior.
Exercise ball chairs are getting popular in classrooms,from preschool to college.Some adults (成人) even use them at work.
Lisa Witt felt so strongly about the use of balls as chairs that she started WittFitt.She said the company not only encourages the use of balls but also educates teachers and students on how to use them."We sell balls in 24states in America,three provinces in Canada and Japan."says Witt.

48.Sitting on exercise balls canA.
A.improve students'attention            B.make students smarter
C.keep students moving around           D.help students become fit
49.According to the passage,the company WittFittC.
A.began to produce balls in 2008        B.sells balls in 24 countries
C.was set up by Lisa Witt               D.is famous around the world
50.It can be seen from the passage thatB.
A.exercise balls have no legs           B.Pownall works as a teacher
C.students hate exercise balls          D.exercise balls are filled with sand
51.The passage mainly tells us aboutB.
A.the shape of exercise balls         B.the use of exercise balls
C.the number of exercise balls        D.the inventor of exercise balls.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.71.One day an American called Simon went to London to visit his friend,Rick.Rick told him that his flat was on the first floor.When he arrived,Simon went straight to the first floor of the building.But he was told that there was no Rick on that floor.Do you know why?
In fact,the British call the first floor of a building the ground floor.The floor above the ground floor is the first floor,which Americans would call the second floor.
The story shows that there are a few culture differences between Britain and American,though the British and Americans both speak English.
The British usually hide their feelings.They seldom start a conversation with strangers.For example,on the train the British often spend their time reading newspapers or books.But Americans are quite different.They're more active and easier to talk with.
The British and Americans may use different terms for many things.The British usually use football,eraser and mail while Americans prefer to soccer,rubber and post.
71.Simon went to London toB.
A.spend his holiday B.visit his friendC.study English
72.Which picture shows us where Rick's flat was?A

73.According to the passage,the British usually spend their timeCon the train.
A.playing cards
B.talking loudly
C.doing some reading
74.What does the underlined word"terms"mean in Chinese in the passage?B
A.成果  B.术语   C.学期
75.What's the main idea of the passage?A
A.Different culture between Britain and America.
B.The British and Americans have the same language.
C.The British and Americans have different words.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.In North America,most students go to school by bus.The subway is also widely used in some cities.In small towns and cities,walking is still popular.
The yellow school bus is a familiar sight all over North America.It is a very convenient form of transportation because it takes students right to the entrance to the school.It also gives students opportunity to chat with their friends.However,the bus is slow and does not always pick up on time.
The subway is a means of getting around quickly in many cities.However,it is expensive and can be very crowded during rush hour.Another disadvantage of the subway is that the stops are not so close to the school,and students often have to walk considerable distance or take a bus from the subway stop to the scho
Walking has a number of advantages for those who live reasonable close to school.It's free and it provides a form of exercise.However,it's no fun if you have a large backpack full of books to carry.It's also unpleasant if the weather is either too hot or cold or wet.

71.In North America,most students usually go to school byA.
A.school bus or subway B.car or bicycle C.taxi or car
72.For many students,the yellow school bus is convenient but it isB.
A.too expensive B.slow and sometimes late      C.crowded and dirty
73.Subways are fast but the stops are often a little bitCthe school.
A.close to B.busy for C.far away from
74.Walking is a good way for the students that live reasonable close to school and it isC.
A.not convenient B.bad for health C.good for health
75.This passage is aboutBin North America.
A.transportation B.students C.schools.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.How can we improve our spoken English?The first and the most important thing is to believe(61)yourselves/yourself(你自己).You should always be (62)full(充满的)of confidence,or you'll never be able to improve your English.You should never(63)lose(失去)heart and never give up.Maybe you're(64)afraid(害怕的)of making mistakes,but you should think we are students and we are(65)learning(学习)the language,there is no (66)need(需要)to worry about anything.There is no problem that your pronunciation can't be as (67)good(好)as the native people because we are Chinese,and we don't have (68)chances(机会)to foreign countries.You should believe the native speakers will not (69)laugh(嘲笑)at you.If you are brave(70)enough(足够地),you will certainly make progress quickly in your spoken English.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Every day in China,about 200million children go to school.Many of them take school buses.What should we do to keep these students safe on the road?
On April 5,the State Council(国务院) published new rules about school bus safety.These new rules are stricter than the old ones.
Under the new rules,local governments must make sure that students go to nearby school or boarding (寄宿的) schools to reduce traffic risks (风险).Also,local governments must help kids in the countryside reach their school buses.
From now on,school buses have a speed limit (限制) of 80km/h on highways and 60km/h on normal roads.While on the road,other cars must let school buses go first.
The new rules also say that school buses must never be overloaded (超载的).
There are many other rules as well.A school bus must have more than seven seats.On each bus,there must be at least one adult to keep an eye on the kids.Each school bus must have a fire extinguisher (灭火器),a first aid kit (急救箱) and a GPS.
Last year,a series of school bus accidents happened in China.To stop such accidents,the Central Government decided to strengthen (加强) the rules for school buses.
The most serious accident happened in November in Gansu,When a nine-seat minibus crashed(碰撞).There were 62children inside,and 21of them died.
56.What did the State Council publish on April 5?A
A.New rules about school bus safety.
B.New rules about student safety.
C.New rules about student home.
D.New rules about class.
57.Under the new rules,which of the following is NOT true?C
A.School buses can go first when there are other cars.
B.School buses must drive 80km/h or less on highways.
C.School buses must drive 80km/h or less on normal roads.
D.School buses must have at least one adult to look after the kids.
58.According to the new rule,a school bus must have the following EXCEPTC.
A.a GPS                        
B.more than seven seats
C.a parent of one the students       
D.a fire extinguisher and a first aid kit
59.According to the passage,the government made new rules becauseB.
A.21students died in school bus accidents last year
B.School buses in China were not safe enough before
C.200million children in China go to school by bus every day
D.the government encourages all students to take school buses
60.What is the best title of this passage?D
A.The most serious accident happened in November in Gansu.
B.A school bus must have more than seven seats.
C.Local governments must help kids.
D.Safety first on the bus.

查看答案和解析>>

同步练习册答案