精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
20.Forgiving (宽恕) someone who has hurt you or let you down is never an easy thing.Several new studies,however,say that it could have a lot of health benefits (好处).When you think of forgiveness,you probably don't think of it as being a health or medical problem.Studies from Stanford University,on the other hand,show that something like anger can change your well-being.
When cartoon book characters like the Incredible Hulk get angry,they change colours and often gain special power.In the real world,anger is less clear and may be more dangerous.That's why Professor Fred Luskin,founder of the Stanford Forgiveness Project and writer of Forgive for Good,says holding on to anger and hatred can harm your physical and mental health.Two new studies seem to show the same idea.
The studies find that people who are able to forgive feel less stress,less back pain,and less sadness or hopelessness.They also have fewer headaches,lower blood pressure,and fewer problems on sleeping.
So it doesn't matter if your anger is caused by the traffic or other things.Learning to let it go is important.Techniques such as deep breath or thought can help.Or just ask yourself if it's worth hurting yourself by staying angry with someone else.
Forgiveness does not mean that you simply accept what happened and say it's OK.Instead,it's a way of making peace with yourself about what happened in the past.
29.The writer of the passage tries to make his point clear byA.
A.mentioning some studies       
B.sharing his own experience
C.raising some questions      
D.mentioning some health problems
30.The example of the cartoon book characters is taken in the passage toC.
A.show how to control oneself
B.introduce a famous professor
C.support his point on anger and hatred
D.tell the readers cartoon characters are powerful when they get angry
31.Which of the following is NOT mentioned in this passage?B
A.It's not easy to know if you are angry.
B.People who are able to forgive feel less tired.
C.It's hard to forgive someone who hurts you.
D.You can let your anger go by breathing deeply.
32.The best title for this passage is probablyD.
A.Forgiving Others Is Hard        
B.Anger Is Bad for Health
C.Learning to Forgive Is Important  
D.Forgiveness Is Good for Health.

分析 全文大意:
宽恕某个伤害过你的人或者让你失望的人从来不是一件容易的事.然而,几个新的研究表明它可以对健康有好处.当你想到宽恕时,你可能没把它当作健康或者医疗问题.在另一方面看,来自于斯坦福大学的研究表明生气能改变你的身体健康.当卡通书里的人物神奇绿巨人生气时,他们改变颜色经常获得特殊力量.在现实世界中,生气不明显可能更加危险.那就是为什么 Fred Luskin教授说抓住愤怒和仇恨不放能伤害你的身心健康的原因.两项新的研究似乎能表达相同观点.研究发现能宽恕别人的人感觉压力小,后背疼痛减轻,伤心和无望程度减轻.他们头疼次数减少,血压降低,睡眠问题减少.如果你的愤怒是由于交通或其他事情引起的没关系.学会放下很重要.一些方法例如深呼吸或冥想能有所帮助.或者只是问一下自己生别人的气而伤害自己这是否值得.宽恕并不意味着你只是简单地接受所发生的一切说句没关系.相反,它是一种使自己和过去发生的事和解的方法.

解答 答案:
29、A     推理判断题         根据第一段 Several new studies,however,say that it could have a lot of health benefits."几个新的研究表明宽恕别人可以对健康有好处"Studies from Stanford University,on the other hand,show that something like anger can change your well-being."在另一方面看,来自于斯坦福大学的研究表明生气能改变你的身体健康"以及第三段The studies find that people who are able to forgive feel less stress,less back pain,and less sadness or hopelessness.They also have fewer headaches,lower blood pressure,and fewer problems on sleeping"研究发现能宽恕别人的人感觉压力小,后背疼痛减轻,伤心和无望程度减轻.他们头疼次数减少,血压降低,睡眠问题减少"可知作者通过在短文中提到一些研究来阐明他的观点.故选A
30、C     推理判断题           根据第二段中作者提到当卡通书里的人物神奇绿巨人生气时,他们改变颜色经常获得特殊力量,接下来作者提到In the real world,anger is less clear and may be more dangerous.That's why Professor Fred Luskin,founder of the Stanford Forgiveness Project and writer of Forgive for Good,says holding on to anger and hatred can harm your physical and mental health.Two new studies seem to show the same idea"在现实世界中,生气不明显可能更加危险.那就是为什么 Fred Luskin教授说抓住愤怒和仇恨不放,能伤害你的身心健康的原因两项新的研究似乎能表达相同观点"可推知作者通过卡通书人物的例子来支持他关于愤怒和仇恨的观点,故选C
31、B    推理判断题           根据第二段In the real world,anger is less clear and may be more dangerous可知在现实世界中,生气不明显可能更加危险.结合选项A的意思'知道你是否生气了不容易"可知该意思在原文提到了故排除A;根据第一段的第一句Forgiving (宽恕) someone who has hurt you or let you down is never an easy thing.可知宽恕某个伤害过你的人或者让你失望的人从来不是一件容易的事.结合选项C的意思"很难原谅一个伤害你的人"可知该意思在原文提到了故排除C;根据最后一段So it doesn't matter if your anger is caused by the traffic or other things.Learning to let it go is importantTechniques such as deep breath or thought can help可知如果你的愤怒是由于交通或其他事情引起的没关系.学会放下很重要.一些方法例如深呼吸或冥想能有所帮助,结合选项D的意思"你可以通过深呼吸放下你的愤怒"可知该意思在原文提到了故排除D;第三段The studies find that people who are able to forgive feel less stress,less back pain,and less sadness or hopelessness.They also have fewer headaches,lower blood pressure,and fewer problems on sleeping可知研究发现能宽恕别人的人感觉压力小,后背疼痛减轻,伤心和无望程度减轻.他们头疼次数减少,血压降低,睡眠问题减少,结合选项B的意思"能宽恕别人的人感觉减轻疲劳"可知短文中并没有提到,故选B
32、D    推理判断题           根据第一段Forgiving (宽恕) someone who has hurt you or let you down is never an easy thing.Several new studies,however,say that it could have a lot of health benefits 可知宽恕某个伤害过你的人或者让你失望的人从来不是一件容易的事.然而,几个新的研究表明它可以对健康有好处,可知本文作者通过些研究来表明宽恕别人对健康有益,故给本文拟个最佳题目即为Forgiveness Is Good for Health"宽恕有益于健康"故选D

点评 本篇阅读理解题以推理判断题为主,做该类型题时时要学会在把握文章大意的基础上进行分析,综合,归纳等逻辑推理的能力.只有掌握了相关的答题技巧,再加上多做练习才能快速准确答题

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.-Is the man over there your English teacher?
--No,it ______ be him.He has gone to Canada to study further.(  )
A.mustn'tB.can'tC.won'tD.needn't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.There          a knife and two forks on the table.(  )
A.hasB.areC.haveD.is

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

8.Tom是来自英国的交流学生,读了《美丽扬州》一书后,利用周末参观了扬州的一些景点.请根据下表提示,以第一人称(Tom)用英语写一篇100词左右的短文.
参观景点概况
瘦西湖(The Slender West Lake)1面积123.6公顷(hectare)
2沿湖建有许多园林
3 …
古运河(The Ancient Canal)1扬州的母亲河
2长约30公里
3在扬州发展史上有着重要的地位
扬州博物馆1 最初建于1951年,日益完善
2 展出了许多名人字画和扬州风格的剪纸
感受1 …
2 …
I'm Tom from England.After reading the book Beautiful Yangzhou,I'm attracted by the beauty of the old city.So I visited some tourist attractions at weekends.
                                               

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.Do You Want to NaNoWriMo?Did you know that November is National Novel Writing Month?It is known as NaNoWriMo.It is challenging to write a 50,000-word novel in one month.There is also a special challenge for young writers where you can choose the word limit.
The NaNoWriMo Young Writer's program can be found at ywp.nanowrimo.org.
The program began in 1999in San Francisco with 21members.Last year,more than 400,000took up the challenge.It starts off with the writer choosing what he or she wants to write about.On Nov.1,writers log onto (enter) the website and update their word count as well as exchange ideas with other writers.They have to stop writing on Nov.30th.
It is perfectly okay if you've never written a book before.NaNoWriMo has resources for beginners.The website offers lesson plans and workbooks you can use to help learn about techniques to use in your novel and start planning what your novel will be about.
Are there any books that have been published from the NaNoWriMo program?Here are a few:
The Night Circus by Erin Morgenstern
Water for Elephants by Sara Green
Entrechats by Cecile Duquesne
Are any of our young readers joining in this program?If so,we wish you the very best.If you have not heard of NaNoWriMo and have a good story in mind,there is still time to join us!To add your comments…
44.According to the passage,NaNoWriMoB.
A.is a program designed for experienced writers
B.is a short form of National Novel Writing Month
C.is a popular typing competition for the young writers
D.dates back to 1999in San Francisco with 400members
45.What should you do first if you attend the NaNoWriMo?C
A.Log onto the website.
B.Update the word count.
C.Choose what to write about.
D.Exchange ideas with other writers.
46.Where can you most probably read this passage?C
A.A story book.
B.A reading guide.
C.A writing website.
D.A science magazine.
47.The main purpose of the passage is toB.
A.introduce some books from the NaNoWriMo
B.call on people to take part in NaNoWriMo
C.help young readers learn writing skills
D.offer lesson plans to the beginners.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

5.Write a passage of at least 60 words about the topic"Group Work."(以"小组活动"为题写一篇不少于60词的短文,标点符号不占格.)
小组活动是我们英语课堂中的一个重要学习方式.请你根据以下图示,写一篇短文,介绍我们应如何在课堂中开展小组活动,并谈谈这种学习方式的好处.注意:文中必须包含所有要点:
Have different tasks----discuss the topic---write down the key points and form a report---finish the task in time---make a report---your view

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.Welcome to the Pacific Beach Hotel!The Pacific Beach Hotel overlooks Waikiki beach and is five-minute walk from the Honolulu Zoo.Ala Moana Shopping Center is one mile away.Reach downtown Honolulu in four miles and Pearl Harbor in 14miles.
The 837-room Pacific Beach Hotel also has a three-story,280,000-gallon indoor oceanarium(海洋水族馆),which is now the home of over 70different kings of Hawaiian marine (海产的) life.The hotel also has Hawaiian (夏威夷的) Rainforest Salon and Spa,a fourth floor pool and a tennis court located on the eighth floor.
Each standard guest room is given with air-conditioning,coffee maker,digital (数字的) telephone,hairdryer,iron and ironing board,one king-size or two double beds,mini-refrigerator,personal balcony,private bathroom with shower and bathtub,and TV with movies and video games.And it also has non-smoking rooms.
Here is the room type and rate for February:(book now and get another 20% off)
Room typeCITY VIEW with BALCONY
2double beds or 1king-size
Bed(all standard room)
Max (至多)-4people
MOUNTAIN VIEW with BALCONY
2double beds or 1king-size
bed(all standard room)
Max-4people
OCEAN VIEW with BALCONY
One-bedroom suite(套房)-top floor of oceanarium
-1king-size bed
Max-2people
Regular
(per night)
250290580
Special
(per night)
180220380
31.Your parents want to book a room in this hotel for a 2-day holiday now.They enjoy the ocean view.They will payA for their room at least.
A.About 600dollars.
B.About 700dollars.
C.About 800dollars.
D.About 900dollars.
32.If you live in this hotel,you can get all the following service exceptD.
A.to enjoy the marine life of Hawaii        
B.to play tennis
C.to have a sunbath                         
D.to visit the Honolulu Zoo
33.The purpose of writing this passage isA.
A.to attract more tourists to the hotel           
B.to introduce a new oceanarium
C.to suggest a good place of interest       
D.to ask for the public's help.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.There is nothing in the world ___________can make him give up his dream.(  )
A.whatB.thatC.whichD.who

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.他已经浏览了图书馆里所有的书.
He haslookedthroughall the books in the library.

查看答案和解析>>

同步练习册答案