精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.A.safety       B.enjoy       C.world      D.trouble   E.develop     F.before      G.themselves

Some parents are used to doing almost everything for their children.They see their older children or sometimes even adults as babies!It can be a very common problem in China,where parents only have one child.Some parents care so much about the(37)Aof their children that they are afraid to let them go anywhere or do anything by (38)G.As a result,their children fail to learn social skills and come to depend more on them!
In fact,no children really (39)B being looked after by their parents all the time.No parents would be happy knowing that,as a result of too much care,their children don't know anything about the(40)C!Children need their own time to (41)E into adult and to learn how to deal with problems.Too much care spoils(破坏) their fun when they are growing up.And when suddenly they cannot depend on their parents,these children will be in big (42)D!

分析 文章大意:有些父母习惯于为孩子做几乎所有的事情.他们总是把他们的大孩子看成婴儿!它可以在中国很常见的问题,因为大多数父母只有一个孩子在中国.有些父母非常关心孩子的安全,当他们突然无法依靠父母时,这些孩子会陷入大麻烦!来引起大家的关注.

解答 37-42AGBCED
37题答案:A考查名词辨析.根据文中的they are afraid to let them go anywhere or do anything 他们不敢让他们去任何地方或做任何事情可知是太关心他们的安全,故作案是A.
38题答案:G考查代词辨析.根据文中的可知they are afraid to let them go anywhere or do anything 他们不敢让他们去任何地方或做任何事情可知是太关心而不是让他们自己做,故作案是G.
39题答案:B考查动词辨析.根据文中的being looked after by their parents all the time可知应该是不喜欢一直由父母照顾,故作案是B.
40题答案:C考查名词辨析.根据文中的their children don't know anything about 可知他们的孩子什么都不知道关于世界的,故作案是C.
41题答案:E考查动词辨析.根据文中的Children need their own time to   into adult and to learn how to deal with problems可知应该孩子们需要自己的时间发展成像成人和学习如何处理问题,故作案是E.
42题答案:D考查名词辨析.根据文中的And when suddenly they cannot depend on their parents突然他们不能依靠父母可知是个大问题,故作案是D.

点评 考查完型填空.根据所给的短文对意思有所了解,然后根据短文的大体意思,选择每个符合题意的答案,使短文更通顺.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

13.
A:If you wear my necklace(项链),you will be more beautiful.
B:Can you give me some advice?
C:Yes,it's wonderful.
D:And the prices there are cheap.
E:I only have T-shirts and jeans.
F:Certainly,I agree with you.
G:I think a dress will be nice on you.
A:Linda,what are you worried about?
B:I will go to a concert with my teacher next weekend.I want to dress smartly.(66)B
A:Certainly.Do you have any nice clothes?
B:No,I don't.(67)E
A:It's not good to wear such clothes to the concert.
B:Then what clothes should I wear?
A:You are tall and thin.(68)G
B:Where should I buy a dress?
A:Mary's Clothes Store in the neighborhood.(69)DLet's go and choose one.
B:Great.
A:(70)AI'll bring it to you next weekend.
B:Thank you very much.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.This computer system has beenbroken (break)into several times.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.Parents will come to our school _____ the morning of June 1st.(  )
A.inB.atC.ofD.on

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.The last day in October is Halloween(万圣节).It is a holiday that American children love.
On that night,you'll see children running all over the street,wearing all kinds of clothes.Some look like old witches (巫婆),some look like interesting clowns,some look like the bearutiful princesses,and some look like heroes,such as Batman,Spiderman,Superman and so on.
On the day before Halloween,Tom and his friend Bob buy two small pumpkins.They use knives to turn the pumpkins into lanterns,and then they put small candles inside.
On the night of of Halloween,they dress up as Superman and Batman.Then they go out with their pumpkin lanterns and two big empty bags.
They arrive at the door of a house,then they knock at the door and say,"Trick or treat?"The door opens and a man with a smile stands at the door.He fills their bags with many candies.Tom and Bob thank the man and go away happily.
They go to another house.The door is open and a white"ghost"with ugly face comes out.Tom and Bob are very scared.They run away quickly.
On the way back home,they are both excited and happy.

1.Halloween is onC.
A.October 1st
B.October 3rd  
C.October 31st  
D.October 28th
2.There areC inside the pumpkin lanterns.
A.knives
B.pumpkins  
C.small candles  
D.many candies
3.On the night of Halloween,Tom and Bob dress up asB.
A.Superman and Spiderman.
B.Superman and Batman
C.Batman and Hero          
D.Spiderman and Clown
4.Tom and Bob go out withD.
A.two pumpkins
B.two pumpkin lanterns
C.two big empty bags   
D.Both B and C
5.The Chinese meaning of the underlined word"scared"isB.
A.兴奋的   
B.恐惧的  
C.放松的   
D.高兴的
6.Which of the following is true according to the passage?A
A.Tom and Bob are afraid of"ghost",so they run away quickly.
B.Tom and Bob get a lot of chocolates.
C.Tom and Bob turn the pumpkins into clowns.
D.Tom and Bob dress up as Superman and Spiderman.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

8.A.Nowadays     B.included      C.snooker      D.simple      E.At that time
Snooker (斯诺克) is British billiards (台球),billiards began from the 15th century,but the invention of the snooker was much later than that.There is a saying about the origin of snooker which is widely acceptable,says that (46)Cwas invented in the late 19th century.
(47)E,billiards was very popular among the British Army; they played Black Pool everywhere.This kind of sport (48)B one white ball,15red balls and a black one.One day,in 1875,Neville Chamberlain,the colonel in the British army found this kind of sport is a little bit (49)D and boring,so they added yellow,green and pink ball in it.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.It's notsurprisingfor him to be late for school because he had a fever last night.(surprise )

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.We put rubbish into rubbish bins anduse the shopping bags to keep the environment clean.( use )

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.She was  doing  some  cleaning _____ her mother came  in.(  )
A.whenB.whileC.afterD.because

查看答案和解析>>

同步练习册答案