精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
6.The American book Who Moved My Cheese has been a best seller all over the world.It teaches people how to face changes in their lives.It is just for teens.The book tells us that when facing change in our life,like a new school or new friends,don't be afraid.Use this change to make a better life.
The book gives an example of a change at school.A school is changing from having two terms to three terms because there are too many students.Several teens are talking about this.Most of them are unhappy and worried.But Chris is not.He laughs and tells a story about two mice,two"little people"and some cheese.
The four are in a maze(迷宫)looking for  The cheese.Here,cheese means some thing important in life.But they find the cheese is gone.The mice realize that they can't change what has happened and have to find more cheese.This means finding different dreams.The little people can't do this.They are afraid of change so they find no cheese.
After Chris finishes the story,the friends understand one thing:to get more cheese,move in a new direction quickly.His friends understand how this can be used in the changes all teens face,such as doing well at school or feeling good about yourself.

67.The book Who Moved My Cheese wants  to teach usB.
A.how to find the cheese         B.how to face changes
C.how to make a better life      D.how to do well in our study
68.From the story,we can know that finding more cheese meansC.
A.finding more food             B.finding more friends
C.finding different dreams      D.feeling good about ourselves
69.Why does Chris tell the story to his friends?A
A.He wants to help his friends out.B.He likes telling stories.
C.His friends like listening to stories.D.His teacher asks him to do so.

分析 全文大意:
美国书《谁动了我的奶酪》是世界上最畅销的书.它教人们如何面对生活中的变化.这本书是为青少年写的.这本书告诉我们在生活中面对变化时,比如新学校或新朋友,不要害怕.用这些变化创造更好的生活.这本书举了一个学校里发生变化的故事.一所学校由于学生太多从两个学期变成三个学期.几个学生在谈论此事.他们大部分人都不高兴非常焦虑.但是 Chris 不一样.他笑着讲了一个关于两只老鼠、两个"小矮人"和一些奶酪的故事.他们四个在迷宫里寻找奶酪.这里的奶酪是指生活中重要的东西.但是他们发现奶酪不见了.老鼠意识到你不能改变已经发生的事情不得不找到更多的奶酪.这意味着实现不同的梦想."小矮人"不这么做.他们害怕变化所以他们找不到奶酪.Chris讲完这个故事以后,朋友们明白了一件事:为了得到更多的奶酪,要快速转向一个新的方向.他的朋友们明白如何面对所有的变化,例如在学校做好一切或对自己满意.

解答 答案:
67、B         细节理解题        根据第一段The American book Who Moved My Cheese has been a best seller all over the world.It teaches people how to face changes in their lives"美国书《谁动了我的奶酪》是世界上最畅销的书.它教人们如何面对生活中的变化"可知这本书想教给我们如何面对变化.故选B
68、C           细节理解题       根据第三段The mice realize that they can't change what has happened and have to find more cheese.This means finding different dreams"老鼠意识到你不能改变已经发生的事情不得不找到更多的奶酪.这意味着实现不同的梦想"可知找到更多的奶酪,意味着找到不同的梦想,故选C
69、A            推理判断题       根据最后一段After Chris finishes the story,the friends understand one thing:to get more cheese,move in a new direction quickly.His friends understand how this can be used in the changes all teens face,such as doing well at school or feeling good about yourself."Chris讲完这个故事以后,朋友们明白了一件事:为了得到更多的奶酪,要快速转向一个新的方向.他的朋友们明白如何面对所有的变化,例如在学校做好一切或对自己满意."可知他想帮助朋友摆脱困境,故选A

点评 做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意. 其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读每篇材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.Lucy's name is on the book,so it must behers.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.I hear that kindergarten(幼儿园) is searching for a man teacher,especially ______ with creation and imagination.(  )
A.thisB.thatC.oneD.those

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.I enjoy fresh air so I always sleep with the window open _____ it is really cold.(  )
A.unlessB.whenC.ifD.since

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-My grandmother's birthday is coming,I'm going to visit her.
-Please give her my best wishes.
--______(  )
A.No,I won'tB.Thank you all the same
C.I will,thank youD.That's all right

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.-Hello,is Steve there?
-No,he isn't.Hehis pet in the garden.(  )
A.fedB.feedsC.was feedingD.is feeding

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.你还记得曾给我们讲过这样一个有趣的故事吗?
Do youremember tellingus such an interesting story?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.They were       when they heard the        news.(  )
A.excited,excitingB.exciting,excited
C.excited,excitedD.exciting,exciting

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.That companyprovided(提供)us with 3,000dollars in 2012.

查看答案和解析>>

同步练习册答案