精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.Why is setting goals important?Because goals can help you do,be and experience everything you want in life.Instead of just letting life happen to you,goals allow yourself to make your life happen.
Successful and happy people imagine how their life should be and they set lots of goals.By setting goals you are taking control of your life.It's like having a map to show you where you want to go.Think of it in this way.There are two drivers.One has a destination in mind(her goal) which is laid out for her on a map.She can drive straight there without any wasted time or wrong turns.The other driver has no goal or destination or map.She starts off at the same time from the same place as the first driver.But she drives aimlessly around,never getting anywhere,just using up gas and oil.Which driver do you want to be?
Winners in life set goals and follow through on them.They decide what they want in life and then get there by making plans and setting goals.Unsuccessful people just let life happen by accident.Goals aren't difficult to set,and they aren't difficult to reach.It's up to you to find out what your goals really are.You are the one who must decide what to achieve and at what direction to aim your life.
Research tells us that when we write a goal down we are more likely to achieve it.Written goals can be reviewed regularly(有规律地),and have more power.Like a contract(合同)with yourself,they are harder to forget.Also when you write your goals in a specific way you are able to make yourself always aware of situations that will bring you nearer to your goals.
26.The writer gave the example of two drivers to showA.
A.the importance of setting goals        
B.the foolishness of the second driver
C.the importance of having a map       
D.the foolishness of the first driver
27.According to the article,the most important thing in realizing one's dream is toB.
A.try to make others know his or her ability very well
B.have a clear understanding of what he or she wants in life
C.let others help him or her to make his or her dream come true
D.let others understand him or her first,then work with him or her
28.According to the article,successful people are different from unsuccessful ones becauseD•
A.the unsuccessful people always set unrealistic plans for themselves
B.the unsuccessful people make plans for everything but can not work hard
C.the successful people set goals for everything and can get help from others
D.the successful people set goals in their lives and make plans to carry it out
29.According to the article,if you want to succeed,you mustB.
A.study hard   
B.have a goal and achieve it   
C.live happily   
D.experience everything.

分析 设立目标对于我们来说是非常重要的.
成功、快乐的人经常设定目标.通过设定目标可以掌控我们的生活,设立目标就好像你有一张地图,你可以很清晰的知道你将要去哪里,就好像开车,一种司机是有目的驾驶,有目的地,有地图,另一种司机是没有目的驾驶,没有目的地和地图,直至燃油耗尽.
生活中的成功者设定目标后,会制定计划并去实现目标.
科学家告诉我们当我们设定目标时,用笔写下来,那么你更有可能实现目标.

解答 26.A.细节理解题.根据题干中的two drivers定位于文章的第二段,第二段只要讲述的就是成功者和乐观的人会经常设定目标,这个目标就相当于人生的地图,随后讲述了两种司机,一种是有目的假驾驶,有目的地,有地图,另一种是没有目的驾驶,没有目的地和地图,直至燃油耗尽,因此这里作者举出两种司机的目的是说明设定目标的重要性,即A.the importance of setting goals    
27.B.推理判断题.根据Winners in life set goals and follow through on them.They decide what they want in life and then get there by making plans and setting goals.Unsuccessful people just let life happen by accident.可知,成功者会设定目标,因为他们知道生活中他们想要什么,从而制作方案是去实现它们,而不成功的人只是走一步看一步,看运气,因此可知,对于实现人生目标最终要的就是知道自己想要什么,即B.have a clear understanding of what he or she wants in life
28.D.细节理解题.根据Winners in life set goals and follow through on them.They decide what they want in life and then get there by making plans and setting goals.Unsuccessful people just let life happen by accident.可知,成功者会设定目标,因为他们知道生活中他们想要什么,从而制作方案是去实现它们,而不成功的人只是走一步看一步,看运气,因此本题的答案是D.the successful people set goals in their lives and make plans to carry it out
29.B.文章主旨题.文中多次提到成功者和非成功者,两者的区别就在于一个有自己的人生目标,并为自己的目标谋划方案以便实现自己的目标,而非成功者就像是无头苍蝇,盲目,不设立目标,走一步看一步,因此如果你要想成功,你就要学会设定目标,知道自己真正想要什么,想实现什么,然后用实际行动去实现你的目标,因此答案为B.have a goal and achieve it

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.Hepointed(指)to the house on the corner and said,"That's where I live."

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

1.请你结合我校学生杨凯的情况写一篇80--100字的文章.要点如下:
1杨凯从小与姑姑生活在一起,不爱说话,患自闭症.酷爱看书,视书为最佳伙伴.学习成绩差.上周还发现他独自用刀子割树皮.学校告知其家长.家长非常担心.
2帮助解决杨凯以上问题的措施:主动和杨凯聊天、玩游戏、一起运动、交朋友等;主动小组或单独地帮助他的学习;时常关注他,帮助他减少犯错.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-       we do the experiment from morning till night,Mr.White?
-No,you       .You may have a rest if you feel tired.(  )
A.Need,needn'tB.Must,mustn't
C.Must,don't have toD.Need,mustn't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.His school is twenty minutes  walk from his home. (  )B.twenty minutes改为twenty minutes'
            A            B                      C.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.Making laws is one of the importantsteps (步) to keep equal or right.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

2.Hewas putting(put) through immediately when he called the Customer Service Centre.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

19.--Will Tom win the game?
--Of course.There is nodoubt that he will be come first.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.Albert Einstein said,"if the bee disappears off the earth,then the man only have four years of life left."
Is it true?Are the world's bees in danger?More people begin to worry about this situation.If you watch the film,Return of the Honeybee,you may know that bees are dying around the world.
It is true that more bees are disappearing.One beekeeper in America saw 10,000of his bees disappear within three hours.On that day,he let bees fly around as usual.They flew together,but they never return home.So far,the beekeeper hasn't found out where they have gone.
Why are bees so important?Because bees can pollinate fruit,vegetables and seeds.So,if there are no bees,there will be no pollination,no plants,no animals,and no man.It seems that the situation is getting more serious.
Scientists don't find out what is killing the bees.Lots of beekeepers worry that there won't be any bees left in the world in four or five years.

61.What do Albert Einstein's words mean?C
A.If the bee disappears off the earth,then man may disappear in ten years.
B.If the bee disappears off the earth,then the earth may disappear,too.
C.If the bee disappears off the earth,then man may disappear in four years.
D.If we don't protect the bee,then we may have no honey to eat in the future.
62.What does the underlined word"disappear"mean in Chinese?C
A.出现            
B.露面    
C.消失      
D.飞走
63.Why are bees so important?A
A.Because they can pollinate fruit,vegetables and seeds.
B.Because they can provide man with honey.
C.Because they can protect man on earth.
D.Because they can help man against pollution.
64.After reading the passage,we can knowB.
A.scientists have found out what is killing the bees
B.scientists haven't found out the reason why the bees disappeared
C.scientists have found out the ways to protect the bees and man
D.scientists haven't found out how important the bees are
65.What's the best title for the passage?D
A.A Film about Bees.
B.Protect the Animals in Danger.
C.Protect the Environment.
D.Protect the World's Bees.

查看答案和解析>>

同步练习册答案