精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.It was Christmas Eve.When everyone went to bed,Bunny couldn't fall asleep.He still couldn't think of what he wanted as a special Christmas present.He wondered how Santa-Father Christmas would know what to bring him if he didn't know himself.
As he was sitting up in bed,Bunny heard a big noise on the roof(屋顶) and a sound downstairs.It was Santa Claus,he realized.Bunny jumped out of bed and ran down the hall to the stairs.He hoped to take a look at the old man before Santa left for his next stop.
By the time Bunny was at the bottom of the stairs,everything was silent again.Lots of presents were put under the Christmas tree,but Santa was gone.A little disappointed(失望的),Bunny turned to climb back upstairs when he heard a cry.
"Hello,"said Bunny."Is somebody there?"
He was answered by another cry.Bunny looked around the big pile of presents to see what was making the noise.Right under the tree was a funny looking brown animal with big feet and sad eyes.It also had antlers(鹿角) on its head.Bunny almost mistook it for a dog.
"Are you a reindeer"asked Bunny.
"Yes,"replied the brown animal with antlers."My name is Ralph."
"And you were pulling Santa's sled(雪橇)?"
"I was until I got air-sick,"replied Ralph."Santa had to leave me here and go on with the other seven reindeer."
"Isn't it a bit unusual for a reindeer to get air-sick?"I mean,"Isn't flying what reindeer are famous for?"
"Not me,I'm afraid.It makes me scared.I always feel sick when it comes to flying,"replied Ralph."But everyone wanted me to pull Santa's sled,so when it was my turn,I gave it a try.I'm afraid I just wasn't cut out for the job.Now I'm stuck here and I don't know how to get back to the North Pole."
"Well,if you like,you can stay with us as a friend,"said Bunny.As he made the offer,Bunny suddenly realized that the special present he wanted from Santa was a new friend!
42.Why couldn't Bunny fall asleep on Christmas Eve?C
A.He wanted to take a close look at Santa Claus.
B.He was waiting for his special present from his father.
C.He was thinking about what present to get from Santa.
D.He was woken up by a noise on the roof of his house.
43.The underlined phrase"cut out"probably meansA.
A.suitable        
B.famous        
C.ready        
D.bad
44.What can we learn from the article?B
A.Ralph is a brown dog with antlers.
B.Ralph is afraid of flying in the air.
C.Bunny got a sled as a Christmas present.
D.Bunny sent Ralph back to the North Pole.
45.This article seems to tell us thatD.
A.Santa lives in the South Pole with his reindeer
B.Santa usually puts Christmas presents on the roofs
C.Santa uses dogs to bring children presents on Christmas Eve
D.Santa knows what presents children want without being told.

分析 圣诞节前夕,每个人都上床了,Bunny却不能入睡.他还在想要一个特别的圣诞礼物.他想知道圣诞老人不认识他怎样给他带来礼物.当他在床上坐起来时,他听到很大的噪音在屋顶上和楼下.是圣诞老人,他意识到.邦尼跳下床,跑到大厅,希望在圣诞老人离开前看看他. Bunny到了楼下,一切都安静了.很多礼物在树下,但是圣诞老人走了.有点失望,Bunny回到楼上这时听到了哭声. 
"嗨",Bunny说,"谁在哪儿?"
回答他的是另一声哭声.Bunny四周查看一大堆礼物,看看是谁在哭.在树下有一只很滑稽的棕色的有着大脚和悲伤的眼睛的动物.有鹿角在它的头上,Bunny差点错认成狗."你是驯鹿吗?"Bunny问.
"是的",有着鹿角的动物回答."我的名字是 Ralph"."你在拉雪橇吗?"
"我晕车",Ralph回答"圣诞老人不得不留下我和其他的七只驯鹿走了". 会晕车的驯鹿有点不寻常吗?我的意思是,驯鹿不是以飞出名吗?"
"不是我,我害怕.我飞行时总是感到恶心,"Ralph说."但是每个人都想让我拉圣诞老人的雪橇,所以轮到我的时候我试了下.但是恐怕我不适合这个工作.现在我困在这里,我不知道如何回到北极."
"好吧,如果你喜欢,你可以和我做朋友,我们住在一起."Bunny说.这时他突然意识到他想要的特别的礼物就是一个新朋友!

解答 42.C.细节理解题.根据文章第一段第二句He still couldn't think of what he wanted as a special Christmas present.及最后一句 He wondered how Santa-Father Christmas would know what to bring him if he didn't know himself.可知,他在想自己想从圣诞老人那里得到什么作为一份 特别的圣诞礼物,因此睡不着.故选C.
43.A.词义猜测题.根据倒数第四段的I got airsick及倒数第二段驯鹿 所说的话可知,这只驯鹿不适合给圣诞老人拉雪橇.故选A项.
44.B.推理判断题.根据倒数第二段中Not me,I'm afraid.It makes me scared.I always feel sick when it comes to flying 可知,这只驯鹿害怕在 空中飞行.故选B.
45.D.推理判断题.从文章开头Burmy期待从圣诞老人那里得到一份特殊的圣诞礼物,到驯鹿的突然出现,再到Bunny和Ralph的交谈,联系最后一句Bunny suddenly realized that the special present he wanted from Santa was a new friend!可 知,圣诞老人总能给孩子们带去他们想要的礼物.故选D.

点评 做阅读理解时,要注意培养自己快速阅读的习惯.切不可在个别难懂的词句上磨蹭,只要全篇理解了,个别难懂的词句可以根据上下文和构词法去猜测,去推断.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.We are going to have a barbecue in the park on _________ Sunday.(  )
A.aB.anC.theD./

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.Miss Zhang first told us the light ___ faster than the sound,and then she asked us ___(  )
A.traveled; why didn't Tom come to school
B.travels; why Tom not come to school
C.travels; why Tom didn't come to school
D.traveled; why Tom wasn't come to school

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.这些老人们必须被悉心照顾.
These old peoplemust be taken goodcareof.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-I'm sorry I         my homework at home.
一Don't forget_       it to school tomorrow.(  )
A.forgot,to takeB.left,to bringC.forgot,to bringD.left,to take

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.Tony and I                            tennis yesterday.He did much better than I.(  )
A.playB.playedC.will playD.are playing

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

6.What do you do when you are in trouble on a(36)B island?Surely you need to find a way to get in touch (37)A the outside world.Your best chance of doing this is (38)B the attention of a passing plane.
The smoke from a fire can be seen from far away,so it is a good way to attract attention.If the weather is dry,it's (39)C to start a fire.But remember that fires can be very (40)C if they are out of control.Never make a fire unless you're sure that it can't spread.If the ground is dark,(41)A smoke can be seen more easily.Green grass and leaves produce white smoke.
It's a good idea to make some (42)C,too.For example,"F"means"I need food and water","II"(43)C"I need medicine"and"I"for"I am too(44)B hurt to move from here".These are(45)A symbols.Use large pieces of wood to make them.If you can't find any wood,use earth.
You can be found more easily in this way.
36.A.aloneB.lonelyC.lone
37.A.withB.atC.to
38.A.drawB.to drawC.drawing
39.A.hardB.impossibleC.easy
40.A.safeB.safelyC.dangerous
41.A.lightB.blackC.blue
42.A.plansB.decisionsC.symbols
43.A.looks forB.waits forC.stands for
44.A.quietlyB.badlyC.slowly
45.A.usefulB.useC.used.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.-Who is      boy talking with Tom?
-Oh,he is Harry,     friend of mine(  )
A.a; aB.the; aC.\; theD.the; the

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-Who's ________woman under the tree?
-She's my aunt,________ actress.(  )
A.a,theB.a,anC.the,theD.the,an

查看答案和解析>>

同步练习册答案