精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.In a small mountain village,there was a rich farmer.Everybody knew he was a very mean(吝啬的) man,and no one wanted to work for him.One day he said,"I will give three meals and five dollars if anyone does a day's work for me."On the first two days no one came to him.On the early morning of the third day a poor hungry man to his house and said that he was willing(心甘情愿的) to work for him.This man was more interested in the meals than money.
"You can have your breakfast."said the rich farmer.The poor man had a very small breakfast."Now you can have your lunch.This will save a lot of time."The man agreed and ate a poor lunch.After lunch the farmer said,"How about having your supper as well?"
"I will try to enjoy another meal."answered the man.Then he had his supper.This was again a poor one.When it was over,the farmer looked very pleased said,"Now,you can do a long day's work."
"I never work after supper!"said the man as he got up to leave.

51.The rich man was veryA.
A.mean    
B.kind    
C.bad    
D.friendly
52.Nobody came to him untilC.
A.the first day  
B.the second day  
C.the third day  
D.the fourth day
53.The poor man was interestedA.
A.in the meals    
B.in the money  
C.in the meat  
D.in the fruits
54.The third meal wasC.
A.very heavy  
B.quite rich    
C.still poor  
D.quite rich
55.The poor manB.
A.had to work  
B.didn't work  
C.was willing to work 
D.was happy.

分析 文章大意:
在一个小山村里,有一位富有的农场主.每个人都知道他很吝啬,所以没有人愿意为他工作.一天他告诉大家如果谁为他干一天的话,他就提供三餐和五美元.前两天没人来找他,第三天一大早,一个又饿又穷的人来到农场主的家说他心甘情愿地为他工作.与钱相比,这个人对这三餐更感兴趣.结果农场主为了让他多干活,让这个人一连吃了三顿饭去干一天的活,但是每顿饭都很差.吃完第三顿饭农场主让他去干活,结果这个人说晚饭后他从来不工作,然后起身离开了.

解答 51.A细节理解题     根据Everybody knew he was a very mean(吝啬的) man可知这个富有的人很吝啬故选A
52.C细节理解题     根据On the early morning of the third day a poor hungry man to his house and said that he was willing(心甘情愿的) to work for him.可知直到第三天才有人找他干活.故选C
53.A细节理解题     根据This man was more interested in the meals than money.可知这个穷人对饭更感兴趣,故选A
54.C细节理解题     根据Then he had his supper.This was again a poor one可知第三顿饭也就是晚饭也很差,故选C
55.B细节理解题     根据"I never work after supper!"said the man as he got up to leave"我晚饭后从来不工作",这个人说,然后起身离开了,可知这个穷人没有干活.故选B

点评 做阅读理解题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.因为阅读理解题一般没有标题,所以,速读全文,抓住中心主旨很有必要,在速读的过程中,应尽可能多地捕获信息材料. 其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读每篇材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.It isharmful (harm) for you to read newspapers in the sun.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.让我们去远足而不是呆在家里.
Let's go hikinginstead of staying at home,shall we?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.I think Julie will be thewinner(胜利者) of the English competition in our school.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.Liu Xiang runsfastest(快)of all the athletes.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.One day,when Ben ______ with Sam in the street,a motorcycle came towards Ben and  knocked him down.(  )
A.is walkingB.walkedC.was walkingD.had walked

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

1.John asked me,"Are you interested in reading this book?"(改写句子,句意不变)
John asked meif/whether Iwas interested in reading this book.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

18.Tony often has sports in the gym to lose weight.('改为一般疑问句)
Does Tony oftenhave sports in the gym to lose weight?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.I have an uncle.He lives ______ Shanghai.(  )
A.onB.atC.toD.in

查看答案和解析>>

同步练习册答案