4.Table manners are different from country to country.It's necessary for us to know some of them.
In America
When you sit down at the table,always put the napkin on your lap first.Don't leave the spoon in the bowl while eating something.Put it on the plate under the bowl.When you finish your meal,don't say"I'm full."or push the plate back.Just place your knife and fork on the side of your plate.
In Japan
It is OK to slurp when you eat noodles.It shows the noodles taste good and you like them.Don't fill your own glass of alcohol(白酒).Instead,you should pour for others and wait for them to pour for you.
In Morocco(摩洛哥)
People often sit on the floor to eat a meal.It is common to take off the shoes.And everyone
eats from the same plate.Use your fingers and small pieces of bread to eat food.Use only your right hand to eat.Don't say"no"to food.If the host offers you food or drink,take some and try a little.
51.In America,people put theirB on their laps when they sit down at the table.
A.knives
B.napkins
C.plates
52.You shouldC when you finish your meal in America.
A.say"I'm full."
B.push the plate back
C.place your knife and fork on the side of your plate
53.You see a Japanese slurp when eating noodles.You knowB.
A.he is not polite
B.he enjoys the noodles
C.the noodles taste terrible
54.In Morocco,when people eat a meal,theyB.
A.always sit on the floor with their shoes on
B.eat with their right hands
C.say"no"to food they don't like
55.The best title (题目) for the passage may beC.
A.Table Manners In Asia
B.Healthy Eating Habits
C.Different Table Manners.
分析 本文主要介绍了不同国家的餐桌礼仪,对我们来说,了解这些礼仪是非常必要的.
解答 51 B 细节理解题:根据第二段When you sit down at the table,always put the napkin on your lap first当你坐在桌子前,总是把餐巾放在你的大腿上.故答案是B.
52 C 细节理解题:根据第二段When you finish your meal,don't say"I'm full."or push the plate back.Just place your knife and fork on the side of your plate当你吃完饭,不要说"我吃饱了",或者把盘子推回来,只须把刀叉放在盘子的一边.故答案是C.
53 B 细节理解题:根据第三段It is OK to slurp when you eat noodles.It shows the noodles taste good and you like them当你吃面条时,发出啧啧吃的声音,这表明面条味道很好,你喜欢他们.故答案是B.
54 B 细节理解题:根据第四段Use only your right hand to eat只用右手吃.故答案是B.其余两项不符合文章的意思.
55 C 大意理解题:根据第一段Table manners are different from country to country.It's necessary for us to know some of them不同的国家,餐桌礼仪不同,了解这些是很有必要的.下文具体讲述了一些国家的餐桌礼仪,故归纳出答案是C.
点评 本文难度较小,仔细阅读文章,便可准确作答.