精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.When Steven was a young boy,he moved quite often with his family and so he never had many friends.He spent a lot of time on his own and liked to play with electronic(电子的)things.Steven had a neighbour,Steve Wozniak.Steve was a little bit younger than Steven but also liked to play with electronic things.Steven made a microphone(麦克风)and Steve asked him many questions about it until he understood how it worked.Steven liked the fact that such a young boy was also interest ed in electronic things and so he taught him everything he knew.
When they were a little older and knew more about electronic things,they made a"blue box".People could make free phone calls by breaking into the phone company's system with this box.They sold this to many people even though it was illegal(非法的),but this is not why they are famous today.
Steven and Steve were the inventors of the first PC-personal computer.They called their first computer the Apple I.They invented it only for fun and to make themselves known among their friends.They did not think it would become so popular.They just liked playing computer games on it.Their computer made it cheaper and easier for people to own and use a computer.Their PCs were so popular that they made a new PC called the Apple II.Soon many schools,families and factories were using their computers.Without the two clever men,the personal computers might never have appeared.

41.Why didn't Steven have many friends?C
A.Because he wasn't a very nice boy.
B.Because he liked electronic things.
C.Because his family moved a lot.
D.Because he did some illegal things.
42.Why did Steven like Steve?B
A.Because he made a microphone.
B.Because he was also interested in electronic things.
C.Because he was his neighbour.
D.Because his family moved a lot,too.
43.What did the"blue box"do?D
A.People could play computer games with it.
B.It helped people make electronic things.
C.It paid for everybody's telephone calls.
D.It helped people make free phone calls.
44.Why did they invent the Personal Computer?A
A.For fun and to impress their friends.
B.To make money.
C.For a school project.
D.For schools,families and factories.
45.Which of the following is TRUE?B
A.Steve became interested in electronic things after Steven made a microphone.
B.Steve and Steven had done something illegal.
C.The Apple 1was the first computer in the world.
D.Factories don't use PCs.

分析 【文章大意】当史蒂文还是一个小男孩的时候,他经常和他的家人迁居,所以他没有很多朋友. 他花了很多时间在自己喜欢的电子学上.史蒂文的邻居,斯蒂夫•沃兹尼亚克比史蒂文小一点,但也喜欢玩电子学的东西.当他们年纪大了一点,知道了更多关于电子的东西,他们制作了一个"蓝盒子". 人们可以用这个盒子打免费电话.史蒂文和斯蒂夫同时也相继发明了苹果电脑.没有这两个聪明的男人,个人电脑可能永远也不会出现.

解答 41.C.细节理解题.根据文章第一段:When Steven was a young boy,he moved quite often with his family and so he never had many friends.可知当史蒂文还是一个小男孩的时候,他经常和他的家人迁居,所以他没有很多朋友.故选C.
42.B. 细节理解题.根据文章第一段:Steven liked the fact that such a young boy was also interested in electronic things and so he taught him everything he knew.可知史蒂文喜欢这样一个也对电子感兴趣的年轻男孩,所以他教他所知道的一切. 故选B.
43.D.细节理解题.根据文章第二段:they made a"blue box".People could make free phone calls by breaking into the phone company's system with this box.可知人们可以用这个盒子来打免费电话,故选D.
44.A.细节理解题.根据文章第三段:They invented it only for fun and to make themselves known among their friends.They did not think it would become so popular.可知他们发明个人电脑只是为了好玩,给朋友们留下深刻印象.故选A.
45.B  细节理解题.根据文章第二段:They sold this to many people even though it was illegal(非法的),but this is not why they are famous today.可知他们做了违法的事情.故选B.

点评 快速阅读全文,掌握文章大意,并认真阅读题目,把握好相应的文章细节,做出正确解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.Oh,it       so nice.What beautiful music it is!(  )
A.smellsB.tastesC.soundsD.looks

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.My father is a doctor.______ likes the job very much.(  )
A.HeB.SheC.HerD.Him

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.-I hear Leo will leave for Korea for a meeting.
-Really?Do you know when he _______.(  )
A.will startB.to startC.started

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:改错

2.I live in the country and my father was a farmer.(56)is
He is now forty-fiveyear old.Because of years of (57)years
hard work,he looks old than his age.When I was (58)older
young,he used to tell me the important of study.(59)importance
Father know little about English and other subjects,(60)knows
but he usually gives me some good advice on how (61)√
to learn my lessons good.He is not only kind to me (62)well
but also very strict in me.With his help,I've made (63)with
great progress.I won't to forget what he taught (64)forget
me.I think my father isbest father in the world.(65)the best.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.Talking loudly in a library,a museum,or a movie theater is impolite   (不礼貌的).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.Eric is ____ best friend and he often helps me in art class.(  )
A.myB.yourC.itsD.her

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.Dragon Boat Festival is _________June 9th this year.(  )
A.atB.inC.onD.of

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.Lulu can speak Shanghainese without difficulty because she ________ in Shanghai for many years.(  )
A.stayB.has stayedC.will stayD.stayed

查看答案和解析>>

同步练习册答案