精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.U2is the name of a band from Ireland.It's one of the most famous rock bads in the world.
In 1978,a 17-year-old high school student,Larry Mullen,looked for some musicians to make a band.Finally,he found another three boys and they set up a band.The four boys named their band U2.
They traveled a lot and gave concerts in many countries.More and more people got to know them and love their music.Many of their songs,such as Beautiful Day and walk on,were popular.In the 1980s,the band became famous.
Now the four members of U2are still good students and their music is still popular.People in the world still enjoy their music.

71.U2 is a famous rock band in the world.A
72.There are three members in the band U2.B
73.The band became famous in 1978.B
74.U2's music is still popular in the world.A
75.The article is about a rock band.A.

分析 文章大意;u2是爱尔兰的一个乐队的名称,它是世界上最著名的摇滚乐队之一.1978年,一个17岁的高中生,Larry Mullen,想要寻找一些音乐家组成一个乐队.最后,他发现了另外三个男孩,他们成立了一个乐队即U2乐队,他们走过了很多地方,在许多国家开过音乐会.越来越多的人认识了他们,喜欢他们的音乐.许多他们的歌曲都很受欢迎.在上世纪80年代,乐队变得出名.现在u2的四名成员还是好学生并且他们的音乐仍然流行.很多人仍然喜欢他们的音乐.

解答 71.答案A.细节理解题.根据"U2is the name of a band from Ireland.It's one of the most famous rock bads in the world."可知u2是爱尔兰的一个乐队的名称,它是世界上最著名的摇滚乐队之一.说法正确,故为A.
72.答案B.细节理解题.根据"Now the four members of U2are still good students and their music is still popular."可知这个乐队有四名成员,说法错误,故为B
73.答案B.细节理解题.根据"In the 1980s,the band became famous."可知在上世纪80年代,乐队变得出名.并非1978年,说法错误,故为B
74.答案A.细节理解题.根据"Now the four members of U2are still good students and their music is still popular."可知他们现在仍然很受欢迎,说法正确,故为A.
75.答案A.大意理解题.根据整篇文章的内容可知,这篇文章主要讲述的是U2乐队的故事,说法正确,故为A.

点评 快速阅读全文,掌握文章大意,并认真阅读题目,把握好相关文章细节,做出正确解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.Hurry up,Ali,or I will go _______ you.(  )
A.withoutB.forC.besidesD.with

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.你曾经去过过长城吗?
-Haveyou everbeento the Great Wall?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.People think Paul is veryshy  (害羞的).But in fact,he talks a lot.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.-It's important for us students to develop good habits.
-And we should also learnhow to deal with(如何对付) the bad ones.(deal)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.一Do you like        ?
-Yes,I do.1like all vegetables.(  )
A.orangesB.applesC.carrotsD.bananas

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.I usually go to school _____.I like walking.(  )
A.on footB.by trainC.by bus

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.There will be a football match between Class 1and Class 2tomorrow.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-When will you send me __________on the Internet?
-This afternoon.(  )
A.what have I orderedB.what I have ordered
C.what do I orderD.what I order

查看答案和解析>>

同步练习册答案