精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5."What's the name of our neighbour?I can't remember right now."Have you ever heard your grandparents ask questions like this sometimes?Usually,we think that older people's memory becomes bad because their brains get weak.But now a team of scientists at the University of Tubingen in Germany has a new idea.
"The human brain works slower in old age,"says Michael Ramscar,the lead scientist."But only because they have stored more information overtime."
The findings are based on a series of computer simulations(模拟) of learning and memory.Scientists let the computers read a certain amount of words and learn new things each day.When the computer"reads"only so much,its performance on cognitive(认知)tests is similar of a young adult.But if the computer learns the experiences we might encounter over a lifetime,its performance is similar to that of an older adult.
Often it is slower,but not because its processing capacity has declined.Rather,increased"experience"has caused the computer's database to grow,giving it more data(数据)to process--which takes time.This is similar to old people.Imagine a person knows two people's birthdays.Another person knows the birthdays of 2000people,but can only match the right person to the right birthday nine times out of 10.Can you say the first person has a better memory than the second person?

30.The writer uses a question at the beginning of the passage toB•
A.invite the readers to answer the question
B.attract the readers'attention to the topic
C.show how weak older people's brains are
D.tell the readers the latest findings about brains
31.According to the research,why do old people forget people's names easily?D
A.Because they have a very poor memory.
B.Because they are too old to remember things.
C.Because their brains become weaker than before.
D.Becasue they have stored too much information.
32.Where would this passage most probably appearA
A.In a magazine.
B.In a story book.
C.In a novel.
D.In a guidebook.
33.What would be the best title for the passage?A
A.Do old people have a bad memory?
B.Scientists'new findings on brains
C.Human brain's processing capacity
D.Which is better,the old or the young?

分析 本文是一篇健康环保类短文.主要介绍了与老年人的记忆力有关的话题.我们认为老年人的记忆力衰退是因为他们的大脑变的愚钝了,现在德国图宾根大学一个科学家团队有了新的看法.人们的大脑在年纪大的时候变得迟钝,是因为大脑中存储的东西太多了,一位首席科学家说,他们是通过电脑模拟学习好记忆发现的,科学家每天让电脑阅读一定数量的话和学习新的事情,当电脑读的多了之后,它的认知测试就和一个老年人一样,虽然变慢了但是处理能力没有减退,此外,增加的经验也会使电脑的数据库增加,这与老年人类似,设想一个人知道两个人的生日.另一个人知道2000个人的生日,把十分之九的人的生日都连对了,你能说第一个人的记忆力比第二个人的记忆力好吗?

解答 30.B.推理判断题.根据"What's the name of our neighbour?"以及"Have you ever heard your grandparents ask questions like this sometimes?"在文章的开头就用几个疑问句,这是一种写作手法,主要是为了引起读者的注意力,让读者很想知道下文的内容,故选B.

31.D.细节理解题.根据."But only because they have stored more information overtime."可知是由于储存的东西太多,所以老年人很容易忘记别人的名字,故选D.

32.A.推理判断题.根据"But now a team of scientists at the University of Tubingen in Germany has a new idea."可以推知,这篇文章是选自一本杂志,应该是与科学有关的杂志,而不是小说,故事书,或者导游指南,故选A.

33.A.标题概括题.根据"Usually,we think that older people's memory becomes bad because their brains get weak.But now a team of scientists at the University of Tubingen in Germany has a new idea."可知德国的科学家们从一个崭新的角度,阐释了老年人记忆力下降的原因,并不是由不好的记忆力导致的.故选A.

点评 首先仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.I didn't follow the instructions(说明) printed on the box,and broke the machine.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.-The two young firemen fell from the twelfth floor and died in the fire.
-It ________ be a big loss to their families.(  )
A.mayB.mustC.needD.might

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.Most of the students thought Jim stole(偷) David's money yesterday.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.The TV program Super Brain(最强大脑)is so fantastic that it is well worthwatching (观看).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.A new study warns that about 30% of the world people may not have enough water by the year 2025.
A private American organization called Population Action International (PAI) did the new study.It says more than three hundred and thirty-five million people lack enough water now.These people live in twenty-eight countries.Most of the countries are in Africa or the Middle East.
PAI researchers Robert Engelman says by the year 2025,about three thousand million people may face water problems.At least 18more countries are expected to lack enough water.The need for water keeps increasing.Yet the amount(数量) of water on the earth stays the same.
The report says lack of water in the future may cause several problems.It may increase health problems.Lack of water often means drinking water is not safe.Mr.Engelman says there are problems all over the world because of diseases,such as cholera,which are carried in water.Lack of water may also lead to more international conflict(冲突).Countries may have to fight for water in the future.Some countries now get sixty percent of their water from other countries.This is true of Egypt,the Netherlands,Cambodia,Syria,Sudan,and Iraq.And the report says lack of water would influence the ability to improve their economies(经济).This is because new industries often need a great amount of water when they are beginning.
The Population Action International study gives several solutions to the water problem.One
way,it says,is to find ways to use water for more than one purpose.Another way is to teach people to be careful not to waste water.A third way is to use less water for agriculture.
The report also says a long-term solution to the water problem is to control population growth.It says countries cannot provide clean water unless they slow population growth by limiting the number of children people have.

33.The PAI study shows thatA countries will lack water by the year 2025.
A.at least 46
B.at most 46
C.18
D.28
34.Which of the following problems is NOT true according to the passage?C
A.It may bring about a lot of health problems.
B.It may cause more international conflict.
C.It may lead to the improvement of new industries.
D.It may influence the development of economies.
35.What is the way to solve the water problem in the long term?D
A.To use water in different ways.
B.To realize the water problem.
C.To reduce water for farming.
D.To limit the rising birth rate.
36.Which of the following shows the structure of the passage?B
A.①②→③④→⑤⑥
B.①②③→④→⑤⑥
C.①②③④→⑤→⑥
D.①②③→④→⑤→⑥
37.After reading the passage,many people will probablyB.
A.begin to fight for water
B.try to find ways to save water
C.increase the amount of water
D.move house to the Middle East.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.In order to get good grades,you'd better make aweekly planfor your schoolwork.(每周计划)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.-How do you like this book?-It's different from ________ I read last week.(  )
A.thatB.whichC.the oneD.the one what

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.--Why did Vivian keep practicing speaking in front of the public?
-----more confidence.I think.(  )
A.GetB.GottenC.GettingD.To get

查看答案和解析>>

同步练习册答案