精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

任务型阅读 请根据短文内容,完成信息记录表,每空一词。

(共10小题;每题1分,共10分)

Jane was on her way home at around 6 o’clock. It was getting dark. As she drove into her community, she noticed a man.

She saw the man walking along the sidewalk next to some houses. He didn’t live in any of those houses. She had seen this man several times before. He looked like a criminal (罪犯).

She drove by him. He looked at her car as she drove by. She continued driving and watched him in her rear view mirror (后视镜). She got to the corner and stopped. She continued to watch him walking in her direction. Suddenly, he turned left up a driveway (车道). A red SUV was parked in the driveway right next to the sidewalk. She saw him walk up to the driver’s door and put his hand on the handle (把手). Then he returned to the sidewalk and went on to walk in her direction.

“What is that all about?” Jane wondered. Then she realized that he had tested the door to see if it was locked. “He is a criminal,” she thought. “That’s what he does. He just walks in our neighborhood looking for cars to break into.”

She called the police and described the man. The police officer said he knew who the man was. The people in the community called two or three times this week to report him walking by. But the police couldn’t arrest him for walking around unless they caught him with stolen things. “But he was testing that SUV door to see if it was unlocked,” she said.

“I’m sorry,” said the officer. “That’s not against the law. If you see him actually steal something, please give us a call.”

Is He a Thief

Background Information

It was getting ____1.___. Jane was____2.___ home when she noticed a man who she had seen several times before.

Details of the story

The man

He was walking in Jane’s ____3.____and then suddenly turned left. He walked up to an SUV, put his hand on the handle of the driver’s door and then _____4.__ walking.

Jane

She ____5.____ the man all the time. She thought he was testing if the door was _____6.___, so she called the police. She _____7.___ the man and his strange behaviour.

The police officer

He said he knew the man because he had been ____8.____ two or three times. But the man’s behaviour couldn’t lead to the ___9.____of him. He said walking around was not ____10.____ the law.

1.dark

2.driving

3.direction

4.continued

5.watched

6.locked/unlocked

7.described

8.reported

9.arrest

10.against

【解析】

试题分析:这篇文章主要讲了简晚上回家是在小区看到了一个奇怪的人,这个人他见过几次,简怀疑他是罪犯,当她看到这个人拉了一辆车的车把手时她报了警,警察说这个人的行为不构成犯罪。

1.细节理解题。根据It was getting dark可知答案是dark。

2.细节理解题。根据As she drove into her community, she noticed a man.可知她正开着车回家,故答案是driving。

3.细节理解题。根据She continued to watch him walking in her direction. Suddenly, he turned left up a driveway 可知答案是direction。

4.细节理解题。根据Then he returned to the sidewalk and went on to walk in her direction.可知这个男人在将手放到车把手上之后然后返回到人行道上继续朝她的方向走。故答案是continued。

5.细节理解题。通过短文可知简一直都在看着这个人,故答案是watched。

6.细节理解题。根据第四段可知简怀疑这个人是在看车是否锁上,故答案是locked/unlocked 。

7.细节理解题。根据She called the police and described the man.可知答案是described。

8.细节理解题。根据The people in the community called two or three times this week to report him walking by.可知答案是reported。

9.细节理解题。根据But the police couldn’t arrest him for walking around unless they caught him with stolen things.可知答案是arrest。

10.归纳理解题。通过That’s not against the law.可知答案是against。

考点:故事类阅读。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2014-2015学年浙江温州市五校联赛九年级1月联考实验B班英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Please tell me ___________ .

A. what is your favorite subject

B. why you like English best

C. how is your mother

D. how old are you

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年山东东营胜利油田学校七校九年级上联考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

---I have trouble _____ my new computer.

-----Don’t worry. I’ll show you how ____it.

A.using, using B. to use, to use

C. using, to use D. to use, using

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年辽宁大石桥九年级上期末英语试卷(解析版) 题型:单项填空

I’m going to London and my sister is going _______.

A.also B.either

C.as well D.as well as

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年辽宁大石桥九年级上期末英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Smiths went to bed __________ they arrived at the hotel.

A. so that B. as soon as

C. as if D. before

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏兴化顾庄等三校九年级上学12月月考英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

We're a bilingual (双语的) school for children of 6-15.We want a cook, a library assistant, a sports coach and a language teacher.

Job

Age

Language

Skill (技能)

Other term

(条件)

cook

25-40

Chinese

can cook Chinese and western food

healthy

library

assistant

20-35

Chinese,

English

read different kinds of books

careful

Sports

coach

20-40

Chinese,

English

major in (主修)

P.E.

healthy and strong

Language

teacher

Chinese,

English

major in English

1.Which of the following can go to Happy Middle School?

A.A four­-yea­r-old child.

B.A ten­-year­-old child.

C.A sixteen-­year-­old child.

D.A five­-year­-old child.

2.Happy Middle School doesn't want ________.

A. a cook B. a nurse

C. a library assistant D. a sports coach

3.Which of the following may not speak English?

A. The cook. B. The library assistant.

C. The sports coach. D. The teacher.

4.The cook can cook ________.

A. Chinese food B. Western food

C. Chinese and western food D. food

5.Which is not needed as a sports coach?

A. He majors in P.E.

B. He must be healthy and strong.

C. He can speak Chinese and English.

D. He can cook western food.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏兴化顾庄等三校九年级上学12月月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Not only Jim but also my parents and I ______ a few places of interest since we came to China.

A. has visited B. will visit

C. have visited D. visited

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏如东袁庄初级中学九年级上期中调研英语试卷(解析版) 题型:单词拼写

短文填空(本题共10小题;每小题1分,满分10分)

请认真阅读下面短文,并根据各题所给首字母的提示,写出一个合适的英语单词完整、正确的形式,使短文通顺。

Cannon has shown a great interest in collecting flags. At the young age of four, Cannon began studying flags, d 1. them in his coloring books and putting them up on his walls. Throughout school, he studied flags and tried to find out all he could about them. After university, Cannon s 2. to be a lawyer. Throughout law school, he continued to collect flags. His classmates, friends, and family started c 3. him “the flagman”.

Cannon now has more than 200 flags in his collection. He shows many of them in his downtown law office. Once he d 4. country flags for an exhibition on the Olympics.

In addition to collecting flags Cannon also w 5. about them. He has published three books about flags. He loves to h 6. from friends who see his b 7. in stores all over the world. A few years ago, Cannon’s hobby r 8. a new level. He entered a flag design contest and won. The country he lives in asked him to design its f 9. . Cannon explains his hobby this way, “Collecting flags is l 10. collecting pieces of history.”

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏靖江市九年级1月独立作业英语试卷(解析版) 题型:单项填空

There _____a number of books in our school library. The number of books _______ getting larger than last year.

A. is, is B.is, are

C. are, are D. are, is

查看答案和解析>>

同步练习册答案