During a winter storm in 1919, one dog managed to save the lives of the people on the ship Ethie. Today, people still tell the story of the dog.
In December 1919, Ethie was travelling along the coast of northern Canada. Without warning, the ship ran into a bad storm. Because of high winds and heavy snow, the captain could not tell where he was going. Sailing too close to the shore (岸), the ship could not move because of some rocks. Ethie was in danger.
The captain decided to save the people on his ship. He thought it was too dangerous to try to reach the shore by lifeboat, so he sent up flares (闪光信号) to call for help. People saw the flares and rushed to the beach. The crew (船员) tried to throw a rope (绳子) to them, but there seemed to be no way to get a rope to the shore.
In the early 1900s ships often carried a large kind of dog called a Newfoundland. Newfoundlands are excellent swimmers. During sea journeys, Newfoundlands would bring back things that had fallen off the ship or even save people from the sea.
The Newfoundland on Ethie was named Tang. The captain decided that Tang offered their best hope of survival (幸存). He gave the dog a long rope. Holding the rope between his teeth, Tang jumped into the turbulent water. He fought his way through high waves and strong winds. Finally he reached the beach.
The people on the shore took the rope. The rope became the ship’s lifeline.
Because of Tang, all the people on Ethie landed on the beach safely. He was given a special medal for being a hero. Tang wore the medal for the rest of his life.
1.What happened to the ship Ethie at the beginning of the story?
A. It ran into a bad storm.
B. It couldn’t reach the shore.
C. There was a hole in it.
D. It was found at the bottom of the sea.
2.Ethie could not move near the shore because of .
A. the high waves B. the heavy snow
C. some rocks in the sea D. the strong winds
3.Which order is RIGHT according to the story?
① The dog reached the beach.
② The captain gave Tang a rope.
③ Tang was given a special medal.
④ The captain sent up flares.
A. ①③②④ B. ④②①③
C. ①②④③ D. ②④①③
4.The word “turbulent” means .
A. rough B. smooth C. safe D. amazing
5.Which of the following can be the best title of the passage?
A. A storm in 1919 B. The rope to save people
C. A medal for a dog D. The hero on the ship
1.A
2.C
3.B
4.A
5.D
【解析】
试题分析:这篇短文主要讲述了一条狗怎样设法拯救船上的人们的生命的故事,今天,人们仍然在讲述着狗的故事。狗是船上的英雄,它还被赋予了一种特殊的称号。
1.1】细节理解题.根据Without warning, the ship ran into a bad storm.可知没有警告,船舶遇到了风暴,故选A.
2.细节理解题。根据the ship could not move because of some rocks.可知船不能移动是因为一些石头。故选C。
3.细节理解题.通读全文得知船长先发送了闪光信号,然后给了唐一根绳子,狗到了岸上最后赋予一种特殊的称号。故选B。
4.细节理解题.根据Tang jumped into the turbulent water.可知唐跳进湍急的水流。故选A。
5.主要讲述的是狗救人们的故事,故选船上的英雄D。
考点:考查故事类阅读
科目:初中英语 来源:2013-2014学年河南渑池第四初级中学九年级模拟1英语试卷(解析版) 题型:其他题
A. But some experts believe that there is no relation between cold weather and catching colds. So why do we catch colds more easily during this season?
B. The common cold is a viral infection(病毒性感染) that can be caused by any of up to 250 kinds of viruses, the most common group of which are the viruses that hit the nose. Dr Jain says, "These viruses are transmitted through the nose and respiratory passages (呼吸道) by touch and by contact with a special air that is made when the patients cough and breath. "
C. In cold winter days, as you have probably noticed, catching a cold is common among people-- runny noses, sore throats, nothing quite like the common cold to make you feel uncomfortable and terrible.
D. Medical experts also say that there is no cure for the common cold and even special medicine for this cold is of no use. However, there are some good ways which can be of some help:? Wash your hands regularly? don't often touch your eyes, nose and mouth.? Don't share drinking glasses with anyone? Get enough sleep and you'll certainly become stronger to fight against the virus.
E. Dr Meenakshi, an Internal Medicine expert says, "One reason could be the truth that people are likely to stay indoors, so the virus can spread easily among people. Also the virus grows better in wetness. "
阅读以上5段语言材料,并按正确的逻辑顺序重新排列。
1. | 2. | 3. | 4. | 5. |
|
|
|
|
|
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2013-2014学年河南渑池第四初级中学九年级模拟10英语试卷(解析版) 题型:单项填空
-Who’s that man riding along the street. Is it Tom?
-It ______ be Tom. I saw him in the library just now.
A. must B. may
C. can’t D. shouldn’t
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2013-2014学年河南永城实验中学九年级模拟9英语试卷(解析版) 题型:单项填空
—Another cup of coffee?
—No, thanks. I ________ be off. My friend is waiting for me at the school gate.
A. can B. may C. must D. might
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2013-2014学年河南永城实验中学九年级模拟9英语试卷(解析版) 题型:单项填空
A terrible earthquake happened in Japan __________ 13:46 pm, March 11, 2011. It killed thousands of people.
A.in B.on C.at D./
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年天津宝坻何仉初级中学九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
— I came first in the long jump.
— ______. I’m so proud of you.
A. Good luck B. Have fun
C. Well done D. You’re joking
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年天津宝坻何仉初级中学九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
— Xi’an is such a beautiful city. What about ______ here for two more days?
— Good idea. And we can go to visit the Terracotta Army.
A. moving B. leaving
C. remaining D. reaching
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年天津宝坻何仉初级中学七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
--- Has she got any sisters?
---- . She has got one sister.
A. No, she hasn’t
B. Yes, she has
C. No, I haven’t
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年四川重庆万州第二高级中学九年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
That poor man has for three years.
A. died B. been died
C.dead D. been dead
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com