In America, when people say “man’s best friend”, they don’t mean another person. Instead, they are talking about a lovely animal—a dog! These words show the friendship(友谊) between people and animals. Dogs and other pets can give joy to people’s lives. Some people think of their pets as their children. Some people even leave all their money to their pets when they die!
Animals can help people, too. Dogs can be taught to be the “eyes” for a blind person (盲人) or “ears” for a deaf(耳聋) person. Scientists have found that pets help people live longer! They make people happier, too. Because of that, they bring animals into hospitals for “visits”.
Americans hold “Be Kind to Animals Week” in the first week of May. Pet shows are held during the week. Even if you don’t live in America, you can do this too. How? First think about how animals make your life richer. If you have a pet, take more time this week to play with it. Remember to give it delicious food.
If you don’t have a pet, be kind to animals around you. For example, if you see a street dog, just leave it alone, or make friends with it. If others around you do bad things to animals, try to speak up. As people, we must protect(保护) animals who can’t speak for themselves.
1..“Some people even leave all their money to their pets when they die!”is used to show that .
A. pets have the right to inherit(继承) money
B. money can make pets happy
C. it’s the best way to spend money
D. some pets are as important to their owners as their children
2.Which of the following statements(陈述) is NOT true?
A. Dogs can help people in many ways.
B. Dogs can help people live happier.
C. Dogs can help people make everything.
D. Dogs can make people’s lives richer.
3.What is the main idea of the passage?
A. A lot of people are interested in dogs.
B. Dogs can help people do many things.
C. Pets are lovely and need care and protection.
D. We have done a lot of things for pets.
1.D
2.C
3.C
【解析】
试题分析:文章讲述的是美国人对狗的热爱,并由此引出了作者最终的目的,要求人们善待动物。
1.细节理解题。根据第一段Some people think of their pets as their children可知,很多人把狗当孩子在抚养,故选D
2.细节理解题。根据Animals can help people, too.可知动物能帮助人,但并不能帮助人们做所有的事。所以C不正确,故选C
3.主旨大意题。根据最后一段If you don’t have a pet, be kind to animals around you可知,作者最终的目的是为了告诉人们要善待动物。故选C
考点:环保类短文阅读。
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏南京金陵中学河西分校初三上国庆自习英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
I had hidden the long black bag in the garage for the past two days. Tonight, in the dark, I would finally take it away. If everything went OK, it would be done by morning. But I had to be sure no one, not even my wife, saw me.
It was more difficult to get away from the party than I expected. I said that the children were tired and needed to get to bed. It was partly true. But the main reason for leaving was that I wanted to complete my plan.
First I had to get the kids to sleep. That was never easy at any time and tonight it was even more difficult. The eldest one wanted to know why we left the party early. I told him 10:30 pm was not early. As usual, I read them a bed time story, but I had to stop myself reading too quickly or they would learn my secret.
Silence finally came, and feeling like a thief in the night, I went out of the house and into the garage. Taking one end, I dragged(拖拽) the bag out from its hiding place and took it into the garden. I was worried that my neighbours might see me and call the police.
It was already eleven o'clock. By the light of the moon I started working, trying to make as little noise as possible. And that was not easy with a saw (锯子) and a hammer.
After much effort, my work was finally completed. I looked down at my watch. It was exactly 4:00 am. Then I went inside to have a shower and get a few hours of sleep. It wouldn't be long now before the kids would rush into my room and wake me up to tell me about the new tree-house Father Christmas had brought them this year.
1. Why did the man feel nervous?
A. He left the party too late.
B. He was afraid of the darkness.
C. He worried that others would discover his secret.
D. He didn’t know where the black bag was.
2. The underlined word “they” in Paragraph 3 refers to __________.
A. thieves B. parents
C. children D. neighbours
3.In what order did the man do the following?
a. Read the kids a story.
b. Had a shower.
c. Worked in the moonlight.
d. Dragged the bag from the garage.
e. Went to a party.
A. e-a-d-c-b B. e-d-a-b-c
C. a-b-e-d-c D. a-e-d-c-b
4. How long did the man spend completing his work?
A. Three hours.B. Four hours.
C. Five hours.D. Six hours.
5.How would the children feel when they saw the man’s work?
A. Sleepy. B. Angry.
C. Tired. D. Excited.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏南京孔镇中学等五校八年级10月调研英语试卷(解析版) 题型:选词填空
选用合适的词组填空,使句子意思完整通顺。
in the future, cheer for, has fewer days off, helps...with..., had a great time |
1.Lucy is good at History, she often her classmates History.
2.Our friends at the farewell party yesterday evening.
3.I want to find a job at the airport .
4.Let’s our basketball team, OK?
5.My aunt than me every month.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏南京孔镇中学等五校八年级10月调研英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Why not an English Club to practice English?
A. join, speaking B. to join, speaking
C. join, to speak D. to join, to speak
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏南京南信大附中八年级上期中学情分析英语试卷(解析版) 题型:单词拼写
根据所给汉语,用英语完成下列句子,每空格一词。
1.Nancy每天花一个小时打排球。
Nancy an hour volleyball every day.
2.你最好用这些蜡笔画一幅画。
You better draw a picture these crayons.
3.别痴迷于玩电脑游戏。
Don’t be about computer games.
4.Jack 非常和蔼,总是在任何时候帮助别人。
Jack is very kind , and he is willing to help others .
5.在晚上,我的父亲经常浏览报纸。
In the evening, my father often the newspapers.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏南京南信大附中八年级上期中学情分析英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Paul took exercise after school. He needed a good rest.
A. much too B. too much
C. too many D. many too
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏南京南信大附中八年级上期中学情分析英语试卷(解析版) 题型:单项填空
—There are some differences between American English and British English.
—Right. “Autumn” means “ ” in American English.
A. soccer B. fall
C. eraser D. elevator
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏南京南信大附中九年级上期中学情分析英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Amy would rather __________. Let’s take her to the KFC restaurant.
A. Western food than Chinese food
B. have Chinese food than Western food
C. to have Western food than Chinese food
D. have Western food than Chinese food
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏兴化顾庄等三校八年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:其他题
1.Mr Wu invited us __________________ their school trip.(参加)
2.I keep writing in English about my __________________ life.(日常的)
3.None of us likes him because he thinks __________________ of others than of himself. (少)
4.Lin Tao has a pair of __________________ eyes behind his round glasses. (微笑)
5.His legs were so long that they never __________________ under the desk. (适合)
6.All of us couldn’t wait __________________ off the bus.(下车)
7.I have only an hour for my hobbies at ______________( 至多)
8.I am old enough to look after __________________. You needn’t worry about me. (I)
9.There __________________ a lot of traffic on the way and the journey was boring.(be)
10.We will have a __________________ test on each subject next week. (month)
11.On Friday afternoon our school ends earlier than __________________. (usually)
12.Be quiet! The students __________________ an English class. (have)
13.What’s the __________________ of your desk? It’s about one meter. (long)
14.The work is too hard. You can not do it __________________. (easy)
15.My mother asks us __________________ too much TV. (not watch)
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com