精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.Are you aged between 13 and 19 years old?Do you care about your local environment?Would you like to help make the area you live in cleaner,safer and friendller?
If your answers are'yes',then read on!Here are a few easy things you could do to get started.
Neighborhood watch
Neighborhood watch forms are very popular in the UK.If you go away on holiday and leave your house,it's very nice to know that a neighbor is keeping an eve on it.It's a good way to make the area you live in safer.
Lending a hand
There are often elderly people living in the neighborhood who may not be able to do the things that you can.Offer to do their shopping once a week,look after their garden for them or maybe walk their dog!
No littering
Nobody likes picking up other people's rubbish,but a clean street can make all the difference.Take it in turns to go out once or twive a week and see what you can find.
Recycling
Nearly two-thirds of your rubbish can be recycled.Some areas already provide places for people to recycle bottles,plastic and paper.Find out if this is done in your neighborhood.If it's not,do something about it.
If you are interested in our project,just tell us!You can email us at help@first.org and we'll send you more details.

71.A is a good way to make the area you live in safer.
A.Neighborhood watch
B.Lending a hand
C.No littering
72.The underlined phrase"keeping an eve on"probably meansC.
A.worrying about
B.giving away
C.looking after
73.You canA if you want to get more information about the project.
A.send an email
B.make a phone call
C.read the newspaper
74.This passage is mainly written forC.
A.elderly people
B.neighbors
C.teenagers
75.The writer wants to tell us how toB.
A.help look after neighbors'gardens and dogs
B.improve the environment of the local area
C.provide places for people to recycle things.

分析 你年龄在13到19岁之间吗?你关心周边环境吗?你想让你住的地方更干净、更安全、更友好吗?如果你的答案是"是",下面是一些你可以开始做的事情.
邻里守望  邻里守望活动在英国非常流行.如果你去度假离开了你的家,知道有你的邻居在照看你的屋子是非常安心的.这是让你居住的地方更安全的一种方式.
伸出援手  你的邻居里通常住着一些老人,他们有很多做不到的事情,但是你可以做到.一周为他们买一次东西、照看他们的花园或者遛他们的狗狗.
拒绝垃圾  没有人喜欢捡别人的垃圾,但是清洁的街道关系重大.大家轮流出去捡你能看到的垃圾,一周一次或者两次.
循环利用   垃圾中大约三分之二还可以再利用.一些地方已经给人们提供了重复利用瓶子、塑料和纸的地方.看看你的邻居是不是这样做了,如果没有,做点儿关于它的事情.
       如果你对我们的项目感兴趣,就告诉我们!你可以给我们发邮件,邮件地址为help@first.org,我们会告诉你更多细节.

解答 71:A  细节理解题  根据短文第二段"It's a good way to make the area you live in safer."及第二段的主题"Neighborhood watch"可知,邻里守望是让你居住的地方更安全的一种方式,故答案为A.Neighborhood watch
72:C  推理判断题  根据短文第二段"If you go away on holiday and leave your house,it's very nice to know that a neighbor is keeping an eve on it."的句意"如果你去度假离开了你的家,知道有你的邻居在_你的屋子是非常安心的."可推测此处意为"照看"的意思,故答案为C.looking after
73:A   推理判断题  根据短文最后一段"You can email us at help@first.org and we'll send you more details"可知,如果你想获得关于这个项目的更多信息,你可以发邮件,故答案为A.send an email
74:C  细节理解题  根据短文开头"Are you aged between 13 and 19 years old?"可知,这篇短文是在号召青少年参加这项活动,所以这篇短文主要是为青少年写的,故答案为C.teenagers
75:B  推理判断题   根据短文开头"Do you care about your local environment?Would you like to help make the area you live in cleaner,safer and friendller?"可知,这篇文章的主要目的是要告诉我们怎样改善周边的环境,故答案为B.improve the environment of the local area

点评 这篇文章主要介绍了一个改善周边环境的项目.做这道题时首先要通读全文,了解文章大意,然后再细读短文,从文中找出相应答案.做推理判断题时,要在基于原文的基础上进行推理.最后仔细检查.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.Tom said,"I ___ one million smiles in my heart ____ one billion dollars in my
pocket."(  )
A.don't like; butB.prefer; than
C.would rather; thanD.prefer; to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.Nobody knows ________.(  )
A.how will our future look likeB.what will our future be like
C.how our future will look likeD.what our future will be like

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.Eating too much chocolateis bad for your teeth.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.我认为你应该上大学.
I think you shouldgotocollege.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.      people went to the concert which was held in People's Square     the night of May Day.(  )
A.Thousands of; inB.Thousand; on
C.Many thousand; inD.Thousands of; on

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.Rainy(rain)days make me sad.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.It's bad behavior to spitin public.(当众)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.Nevergive up.Keep on trying,and you will be successful one day.(放弃)

查看答案和解析>>

同步练习册答案