精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.Sydney is a young city.Its history goes back just over 200years.But in Australia,it is the oldest city.It is also the country's largest city.Sydney is the capital of New South Wales and the most popular city of Austrualia.
The climate of Sydney is very good.It's not too cold during the winter and not too hot during the summer.The sky is blue,the air is fresh,and birds sing in the garden.People who live in Sydney seem to have an easy life style.They will tell you,"Don't worry."
Many people think that Sydney is one of the most attractive cities in the world.It has many tall and modern buildings.Among them,Center point Center is the tallest.Standing on the 305-metre(80storeys) tower,you will have a great view of the city.
Sydney is famous for its deep harbor(港口).The harbor has many bays(湾) and beautiful surf beaches.Among them,Bondi beach is the most popular.Sydney Harbor is not only beautiful,it also serves as a large port.Ships carry wool,wheat and meat from Sydney to other countries.
People living in Sydney like to call themselves Sydneysiders.They are mostly friendly and easygoing.When they are not working,they love to have a good time at the beach,swimming and sailing.
61.Sydney is theB city in Australia.
A.youngest            
B.largest             
C.coldest        
D.hottest
62.It seems that people in Sydney have easy life becauseB.
A.they are very rich        
B.they always tell you,"Don't worry."
C.the climate is very good   
D.the sea is very beautiful
63.What is true about the Center point?C
A.It's the tallest building in the world.
B.It's an old building.
C.You can see most of the city on it.
D.It's 80-metre tall.
64.Australia is rich inD.
A.wool               
B.wheat              
C.meat            
D.all the above
65.What do you think of people in Sydney?C
A.shy                
B.cool                
C.warm-hearted    
D.busy.

分析 本文介绍了澳大利亚首都悉尼.悉尼虽是一个年轻的城市,但是澳大利亚最大的城市.这里气候好,夏季不热,冬季不冷.许多人认为悉尼是世界上最有吸引力的城市之一.悉尼以它的深水港而闻名.在这里用船把悉尼的羊毛、小麦和肉类运到其他国家.悉尼人友好,随和.

解答 61:B 细节理解题.根据第一段It is also the country's largest city.可知悉尼是澳大利亚最大的城市.故选B.
62:B  细节理解题.根据第二段People who live in Sydney seem to have an easy life style.They will tell you,"Don't worry."可知因为悉尼的人们告诉你"别担心",所以说他们似乎过着轻松的生活.故选B.
63:C 推理判断题.根据第三段Center point Tower is the tallest.Standing on the 305-metre(80 storeys)tower,you will have a great view of the city.可知中央点大厦最高,站在上面可以很好地观赏悉尼城市的风景,因此可推断,站在这上面可以看到悉尼市的大部分风景.故选C.
64:D 推理判断题.根据第四段Ships carry wool,wheat and meat from Sydney to other countries.可知从悉尼用船把羊毛、小麦和肉类运到其他国家,因此推断在悉尼这些东西丰富.故选D.
65:C 推理判断题.根据最后They are mostly friendly and easygoing.可知悉尼人友好,随和,故推断他们是热情的.故选C.

点评 本题首先要通读全文,了解大意,紧紧抓住上下文语境所提供的信息,然后明确词意和词的搭配,并注意上下连贯,合乎逻辑,最后通读全文,细心检查.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.---Wow,what a beautiful picture you have drawn!
---Thank you.I havebeen in (参加) the Art Club for two and a half years.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.The visitors fromFrance(法国) are interested in Chinese gardens in Suzhou.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.__________ June 1st,kids __________ 14usually dress up to celebrate Children's Day.(  )
A.In; overB.On; underC.On; overD.In; under

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.随着网络社交媒体的发展,人们将不再互相写信了.(完成译名)
With the development of the online social media,peoplewon't write to each otherany longer.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.Welcome to London!Now let me tell you something about this wonderful city.London,the capital of the United Kingdom,is the biggest city in Western Europe with over 7million people.It sits by the River Thames.London has a history of more than 2,000years.Because of its long history and different cultures,London is a very famous city in the world.People all over the world are familiar with the city's red double-decker(双层的)buses and black taxis.
People
The British Empire used to rule around the world,so many people from around the world moved to London.They have brought with them their own languages and cultures.more than 300different languages are spoken in London.
Culture
London is known for its many museums.One important museum is the British Museum.It is the oldest public museum in the world.There are two main art museums in London:the National Gallery and the Tate Gallery.Besides,London is also home to arts,such as theatre and music.The Globe Theatre,which was popular in the late 16th and early 17th centuries,was opened for performances of William Shakespeare's plays.
Tourist attractions
London has many wonderful places to visit.For example,the well-know Clock Tower,a 320-foot high tower,was called the big Ben.Another famous London building is Buckingham Palace.The members of royal(皇家的)family of England live there.Besides,Hyde Park is the largest open area in central London.
51.What's the population of London?C
A.Less than 7million.      B.Only 7million.
C.More than 7million.      D.Nearly 7million.
52.How many museums are there in London according to the passage?B
A.Two.        B.Three.      C.Four.      D.Five.
53.The members of royal family of England live inB.
A.the Big Ben    B.Buckingham Palace    C.Hyde Park    D.British Museum
54.Which of the following is NOT mentioned(提及)in the passage?D
A.The location of London.                B.The history of London.
C.The interesting places in London.      D.The food in London.
55.From the passage,we can know thatA.
A.more than 300different languages are spoken in London
B.the Globe Theatre has less than 300years's history
C.the Big Ben is a 320-foot-high clock
D.London is the biggest city in Europe.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.Mr.Smith lived by the sea.He had a habit of walking on the beach in his spare time.
One day,(76)E he saw someone moving like a dancer in the distance.He smiled and began to walk faster to catch up.As he got closer,he saw that it was a young man.(77)DHe was picking something up from the sand and very gently throwing it into the sea.
Mr.Smith called out,"Good morning!(78)C"
The young man stopped,looked up and said,"Throwing starfish(海星) into the sea."
"Why are you doing that?"
"The sun is up,and the tide is going out.If I don't throw them into the water,(79)A".
"But,young man,don't you realize that there are miles and miles of beach,and starfish all along it?You can't make a difference.!"
The young man listened politely,then he picked up another starfish,threw it into the sea and said:"I made a difference for that one."
Each one of us can make a difference in this world.(80)B Don't give up on a task because it seems big-every small thing you can do will help.
A.they will die
B.Everybody is useful.
C.What are you doing?
D.The young man wasn't dancing.
E.when he was walking along the beach

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

8.─Do you know Broadway?
─Of course.It has been famous for its theatres since the earlytwentieth (twenty)century.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.Please ____ things from your bed-room.It is too full.(  )
A.clean upB.clean offC.clear outD.clear of

查看答案和解析>>

同步练习册答案