精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.
The 16th Asian Games was held from November 12th to 27th in 2010in Guangzhou,China.There were 41events in the Games.
China got 199gold medals and reached the total medals of 416.Guangzhou was the second Chinese city to host the Asian Games.In 1990Beijing held the 11th Asian Games.
Premier Wen Jiabao went to Shanxi province on April 2nd,2011.He made a three-day visit to impoverished(穷困的) Luliang.During his visit,he said that farmers'right(权利)must be protected and he warned(警告) that no land should ever be taken against a farmer's will(意愿).
The Beijing-Shanghai High Speed Railway will be put into operation at the end of June,2011.The journey takes about five hours.The train can reach speeds of up to 380kilometers an hour.The passenger volume (容量) is expected to reach 160million a year,marking(标志) a great step in China's Railway development.
请根据以上信息,选择正确答案,将其标号在答题卡上涂黑.(每小题2分,共10分)
61.The 16th Asian Games was held inA.
A.GuangzhouB.ShanghaiC.BeijingD.Tokyo
62.How many gold medals did China get in the 16th Asian Games?C
A.11.B.41.C.199.D.416.
63.B went to Shanxi province on April 2nd,2011.
A.A farmerB.Our premierC.A workerD.A passenger
64.Premier Wen Jiabao said thatD right must be protected.
A.officials'B.women'sC.students'D.farmers'
65.The Beijing-Shanghai High Speed Railway will be put into operation at the end ofA,2011.
A.JuneB.JulyC.AugustD.September.

分析 本文以表格的形式向我们介绍了中国人民的三件大事:第十六届亚运会于2010年11月12日到27日在中国广州举行;国务院总理温家宝2011年4月2日赴山西重视"三农"问题;北京至上海高速铁路将于2011年六月底投入运营.

解答 61.A 细节理解题:根据第一个表格The 16th Asian Games was held from November 12th to 27th in 2010in Guangzhou,China第十六届亚运会于2010年11月12日到27日在中国广州举行,故选A.
62.C 细节理解题:根据第一个表格China got 199gold medals中国获得了199枚金牌.故选C.
63.B 细节理解题:根据第二个表格Premier Wen Jiabao went to Shanxi province on April 2nd,2011国务院总理温家宝2011年4月2日赴山西.故选B.
64.D 细节理解题:根据第二个表格he said that farmers'right(权利)must be protected他说,农民的权利必须受到保护.he指的是温家宝总理,故选D.
65.A The Beijing-Shanghai High Speed Railway will be put into operation at the end of June,2011北京至上海高速铁路将于2011年六月底投入运营.故选A.

点评 此类插图题型是通过图解、地图或插图的形式,形象化地表现信息,用以降低试题的难度,是短文和题目不可缺少的组成部分.在做此类题时,要求学生一定要:1.把文章与图示结合起来,图文互相参照、互相验证. 2.若是地图,则要做到方位明确. 3.要正确理解文中方位介词及有关信息词的重要意义.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.My grandfather always tells me funny stories.(  )
A.excitingB.interestingC.boringD.useful

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.I really look forward toseeing(see) you again.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

11.Girl; Do you want to go to a movie,Edward?
Boy;(56)D
Girl; What kind of movies do you like?
Boy:Well,I like comedies because they're funny.And I think thrillers are great.
Girl; (57)F
Boy; No,documentaries are boring.(58)C
Girl; I don't like documentaries,either.And I don't like thrillers-they're scary.
Boy(59)B
Girl; Well,I like action movies.
Boy; (60)E
Girl; Uh-huh.They're exciting.And I like Beijing Opera,too.It's very interesting.My father and I like it a lot.
A.No.Movies are always boring.
B.So what kind of movies do you like?
C.How about you?
D.Yes,that sounds good.
E.You do?F.How about documentaries?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

18.
A.It's about a love story.
B.Shall we go to the movie this Saturday?
C.Oh,it's a movie from Japan.
D.Let's go and watch it.
E.How much are the tickets?
A:I'm tired of watching TV.(56)B
B:Good idea.What's on this week?
A:Let me see.(57)CIt's very popular.
B:Really?What's it about?
A:(58)A It was written in 1896.
B:Why is it so great?
A:The story is sad but exciting.
B:(59)E
A:50yuan each.
B:That's a little expensive,but I don't care.(60)D
A:OK,Let's meet at my house.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.
  
81.If you want to eat some seafood,you can go toB.
A.Willie Mae's                       
B.Natasha's Kitchen
C.EIFFEL SOCIETY                  
D.HOSHUN RESTAURANT
82.You can callD if you want to have a taste of Southern home cooking.
A.540-302-9717      
B.504-525-2951      
C.504-410-9997     
D.504-822-9503
83.You can eat someA food in EIFFEL SOCIETY.
A.Indian 
B.Russian 
C.Chinese 
D.Japanese
84.The latest business hour lasts untilB among the four restaurants.
A.2am 
B.3am 
C.3pm 
D.l0:30pm
85.You can haveC choices if you want to have dinner at 6pm on Saturday Evening.
A.one               
B.two            
C.three                   
D.four.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

15.
 看书少的原因 1、没有时间.忙于作业,体育活动…
2、多种娱乐方式,如玩手机、上网…
 看书的好处 1、了解万物,认识世界:
2、积累知识,丰富自己
3、…
 我的倡议
每年4月23日是"世界阅读日"(The World Reading Day).而随着生活节奏的加快、娱乐活动的丰富和现代化通讯工具的发展,书本是否离我们越来越远了呢?请根据下表提示,结合自己的观点,合理发挥,写一篇题为"Let's read more books!"的倡议书.
注意:(1)表达清楚,语法正确,上下文连贯;
(2)必须包括表格中所有的相关信息,并适当发挥;
(3)词数:80词左右(开头已给出,不计入总词数)
(4)不得使用真实姓名、校名等.
Let's read more books!
Reading is a good habit.But nowadays more and more people                     

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

12.Al was a potter (制陶工).He had a wife and two fine sons.One night,his older son got a stomachache.At first,Al and his wife thought the boy just got a bad cold,so they didn't take it(16)B.But it was not a cold.It was terrible appendicitis(阑尾炎),and the boy died suddenly that night.Knowing the (17)C could not happen if he had taken the ill seriously,Al was very(18)Band was (19)Cof guilt.Then his wife couldn't stand the thing,so she left him alone with his six-year-old (20)C son.
Al lost his two favourite persons.He felt no hope in the world and (21)B to alcohol.Then Al became an alcoholic(酒鬼).As he drank more,Al began to lose (22)Ahe had---his home,his land and his work.Finally,Al died (23)B in a San Francisco room.When I heard of Al's death,I thought he was a (24)Dand wasted his life.As time went by,I began to know (25)C I once thought was wrong.I knew Al's little son,Ernie.He is one of the kindest,most caring,most loving men I have ever known.I watched Ernie with his children and saw the love (26)Cthem.I knew that kindness and caring had to (27)A somewhere.I never heard Erine talk much about his father.
One day I asked him,‘I'm really puzzled (困惑) by something.I know your father was the only one to raise you.What on earth (究竟) did he do to make you become such a special person?'Ernie sat quietly and smiled for a few (28)C.Then he said,'When I was a child,Al came into my room every night,gave me a kiss and said,"I love you,son."
Tears came into my(29)A.Al had not left any money(30)B,but he had been a kind,loving father,and he left behind a legacy(遗产) of love.

16.A.seriousB.seriouslyC.easyD.easily
17.A.deadB.diedC.deathD.die
18.A.happyB.sadC.boredD.tired
19.A.fillB.filledC.fullD.fulled
20.A.fineB.elderC.youngerD.youngest
21.A.gotB.turnedC.cameD.said
22.A.everythingB.somethingC.anythingD.nothing
23.A.slowlyB.aloneC.hopefullyD.happily
24.A.winnerB.strangerC.alcoholicD.loser
25.A.thatB.whyC.whatD./
26.a.inB.betweenC.amongD.with
27.A.come fromB.moveC.comeD.move to
28.A.momentB.whileC.momentsD.hours
29.A.eyesB.earsC.handsD.feet
30.A.backB.behindC.in frontD.before.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.Welcome to Shawnee Mountain,a great place for skiing!All people can have a wonderful time here.For more information,you can visit www.shawneemt.com or call 570-421-7231.

   Some price as                             Shawnee Mountain Skiing
Last year!3Minutes to the Top
LIFT(电梯)TICKETS
Winter
2011-2012Price
 Midweek
(open to close)
Weekend/holiday
(open to close)
Night
(3pm to close)
Adult(成人)(Ages 19to 61)435029
Young Man*(Ages 18&under)323629
Child          (46cm tall & under with paying adult)FREEFREEFREE
College Student
College ID(身份证)needed
334429
Soldier (active duty ID needed)334429
Elders*(Ages 62to 69)334429
Super Elders*(Ages 70+)FREEFREEFREE
*proof(证明)of age may be needed
Holiday periods:12/25/2011through 1/2/2012;2/21/2012through 2/25/2012
Lift  Hours
Monday-Friday 9am-9pm
Saturday8am-10pm
Sunday8am-9pm
Christmas Day Noon-5pm
Night skiing 3pm-close
Mid December-March
61.Shawnee Mountain is a wonderful place forB
A.staying         
B.skiing         
C.climbing        
D.visiting
62.Two parents and a child of 45cm tall will payAfor the lift ticket.
A.100        
B.86          
C.50          
D.43
63.If a soldier goes to the mountain,Dshould be shown for a lift ticket.
A.the proof of age             
B.the college ID
C.the phone number           
D.the active duty ID
64.It is known that people can go to Shawnee MountainC.
A.with expensive tickets at night    
B.for 6hours on Christmas Day
C.from Mid December to March     
D.just from Monday to Friday
65.Which is NOT TRUE according to the passage?B
A.There are 2holiday periods during a winter
B.The prices now are not the same as last year.
C.People over 70are also welcome to be there
D.people can go to the mountain in the afternoon.

查看答案和解析>>

同步练习册答案