精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18.Once there was a forest where all the animals lived happily together.One day a family went to spend the day in the forest,and the son left his socks there.After the family left,a bear came by,found the socks,and decided to try them on.They fit so well,and he liked them so much that he wouldn't take them off.
All the animals talked about the bear's new look.Soon,in that forest,there began appearing squirrels (松鼠) in shirts,rabbits in shoes,and even rats wearing hats!The forest doctor shook his head,telling animals,"This can't be good. △!"But no one listened to him.They said he was just out of fashion.
However,it wasn't long the first results of fashion-fever came.Several times the squirrel caught his shirt on trees,stopping him in mid-jump and sending him falling to the ground from a tree.The rat couldn't go into his hole without taking off his hat first.Even the bear,because of his socks,slipped (滑倒) from the river rock and almost killed himself.
When the animals came to see the doctor,he gave them all the same advice,"Take off those clothes before one day they are going to kill you."Those who listened to the doctor's advice stopped having accidents.And the animals realized that they didn't need clothes at all.Starting to wear them had been very dangerous,and they had only done it to make others admire them,and to get attention.

34.Which sentence can be put into △?C
A.Animals don't look beautiful in clothes
B.Animals need to be in fashion
C.Animals don't need clothes
D.Animals need to dress up
35.The underlined sentence"it wasn't long the first results of fashion-fever came."probably means that"D."
A.soon the animals had a fever because of the clothes
B.soon the animals enjoyed wearing clothes very much
C.soon the animals became healthier in warm clothes
D.soon the animals had a lot of accidents because of the clothes
36.The story is written to tell usC.
A.helping others is helping yourself
B.loving beauty is the nature of animals
C.things that fit yourself are the best
D.clothes can help animals keep safe.

分析 文章大意:这篇短文主要介绍了森林中的动物原来都快乐地生活在一起.有一天,一只熊偶然捡到了人类丢的一双袜子,穿在了自己脚上;结果动物们都纷纷效仿穿上了人类的衣服,一开始动物们认为那是时尚,可是不久就因为衣服出了许多的事故.最后动物们听从了森林医生的建议脱掉了那些衣服,从而避免了事故的再次发生,动物们也意识到它们并不需要衣服.这个故事告诉我们适合自己的才是最好的.

解答 34:C 细节理解题.根据第二段The forest doctor shook his head,telling animals,"This can't be good…But no one listened to him.They said he was just out of fashion.可知,森林医生告诉他们,这是不好的,…但是没人听他的,动物们说他不时髦,所以可以猜测此处应填入的内容是"动物不需要穿衣服",是医生的观点,明确表明对此事持否定的态度.故选C.
35:D 推理判断题.根据第三段主要讲了松鼠,老鼠,熊因为衣服出的事故,可以判断出此句是第三段的中心句,也就是暗指"不久由于衣服动物们就出了很多事故"来引起下文的内容.故选D
36:C 归纳理解题.根据短文的主旨大意,结合关键句And the animals realized that they didn't need clothes at all可知动物不应该穿衣服,穿上了衣服反而会出事故,即适合自己的才是最好的.故选C.

点评 本文是一篇寓言故事,读后获益颇多.在做题时注意有些题不能从文中直接找到答案,比如推理题,所以必须进行必要的综合、归纳、转换等方式才能获得.因此做好这类题的要领是:仔细阅读材料,寻找答案来源;看准题目要求,避免干扰项;对比相似表达,正确使用排除法.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.With the help of a local guide,they reached the mountain top in the end.(保持句意基本不变)
With the help of a local guide,they reached the mountain topatlast.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.Please make sure all the mobile phones ______ off during the performance.(  )
A.turnB.are turnedC.turnedD.were turned

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.---Excuse me,I want to complain about this soya milk.
---      (  )
A.How do you like it?B.Do you agree?
C.What's the problem?D.What do you think?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.Linda didn't find           she liked and went home with empty hands finally.(  )
A.somethingB.anythingC.nothingD.everything

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.Englishis taught(teach) in many schools in China.It is a very useful language.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.---I wonder if I can win the English Speech Contest.
---       It's really a good chance.(  )
A.Go for it.B.Good idea.C.Got it.D.Never mind.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.My e-mail______to you last night.Have you received it____?(  )
A.sent;yetB.is sent;alreadyC.was sent;yet

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.Which one do you often use to talk to your friends,QQ ______ WeChat?(  )
A.forB.butC.soD.or

查看答案和解析>>

同步练习册答案