精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.There is a libr ary in our school.It is near our classroom.It is on the first floor.Our school library is not very big,but it is very nice.There are many books in the library.Some are in Chinese,some are in English.I like reading very much.I often go there to borrow(借)books.The librarian is a woman.She is very good.We all like her very much.

37.The library is inC.
A.our city centre    
B.our classroom  
C.our school  
D.our house
38.In the library there areD.
A.only Chinese books.
B.only English books
C.no books                        
D.many books
39.The underlined word"librarian"means(意思指)Cin Chinese.
A教师      
B.学生       
C.图书管理员  
D.校长
40.Which of the following is NOT true(正确的)?B
A.The library is on the first floor.
B.There are some French books in the library.
C.I like reading books very much.
D.We can borrow books from the library.

分析 全文大意:
我们学校有一个图书馆.它在我们教室旁边.它在一楼.我们的图书馆不很大,但是非常漂亮.里面有很多书,有中文的,有英文的.我非常喜欢阅读.我经常去那里借书.这位图书管理员是位女士,她非常好.我们都很喜欢她.

解答 答案:
37、C      细节理解题       根据There is a libr ary in our school"我们学校有一个图书馆"可知这个图书馆在我们学校,故选C
38、D       细节理解题       根据There are many books in the library.Some are in Chinese,some are in English.可知学校图书馆有很多书,既有中文也有英文,对照选项故选D
39、C        词义猜测题        根据上文I often go there to borrow(借)books.可知作者经常去那里借书,根据下文She is very good.We all like her very much.可知她非常好.我们都很喜欢她,结合题干The librarian is a woman可推知图书管理员是位女士,故选C
40、B         细节理解题      根据There are many books in the library.Some are in Chinese,some are in English.可知学校图书馆有很多书,既有中文也有英文,结合选项B的意思"在图书馆有很多法语书"可知与原文不符,故判断该项错误,故选B

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.My mother was telling me about how she and her family got their first television when she was a teenager.Of course it was black and white.She said she only watch it at night.She doesn't remember over watching it in the morning or afternoon.When I was young we had only about 3or 4different channels.My bothers,my sisters and I would sometimes fight about which channel to watch.But we usually enjoyed the sameshows.
Nowadays we can get hundreds of channels on TV.I can't believe it!There are channels with old movies,cooking,fishing and so on.It's amazing!There is a channel for everything.I wonder how much my bothers,my sisters and I would fight if we had hundreds of channels when I was a child.Of course we had only one television set.These days I notice families with 2or 3or more television sets in their homes.I guess it stops people from.090-0arguing over which channel to choose from.
21.In those days,what kind of television sets did people only have?A
A.Black and white ones.
B.Colors Ones.
C.All kinds of television sets.
22.My mother watched TVCwhen she was young.
A.in the morning    
B.in the afternoon    
C.at night
23.Nowadays,how many channels can we g et on TV?C
A.3or 4different channels.
B.Only once channel  
C.Hundreds of channels.
24.When I was a teenager,my brothers,my sisters and I usually enjoyedB.
A.four shows    
B.the same shows   
C.different show
25.Which of the following in NOT true?B
A.My bother,my sisters and I would sometimes fight about which channel to watc when I was a child.
B.These days,there s only one channel with old movies,cooking and fishing.
C.People have many channels to choose from now.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.Long ago in a small village,there was a place called the House of 1,000Mirrors(镜子).
A small,happy little dog learned about this place and decided to visit.When he arrived,he jumped happily up the stairs and to the doorway of the house.He looked through the doorway.His ears lifted up,and his tail wagged as fast as it could.To his great surprise,he found himself looking at 1,000other happy little dogs with their tails wagging just as fast as his.He smiled a great smile and he found 1,000great smiles that were just as warm and friendly.As he left the house,he thought to himself:"This is a wonderful place.I will come back to visit often."
In this same village,another little dog,who was not quite as happy as the other one,decided to visit the house.He slowly climbed the stairs and hung (垂下) his head low as he looked into the doorway.When he saw the 1,000unfriendly-looking dogs looking back at him,he growled at them.He was afraid when he saw 1,000little dogs barking back.As he left,he thought to himself:"That is a terrible place.I will never go back there again."
All the faces in the world are mirrors of you.What kind of reflections (反映) do you see in the faces of people you meet?

51.Why was the first dog surprised when he went into the house?D
A.Because everything was strange to him.
B.Because he found that the dogs looked sad.
C.Because he didn't know there were 1,000mirrors.
D.Because he saw so many happy dogs smiling at him.
52.The first dog wanted to visit the house often becauseC.
A.he liked the mirrors there
B.he made many friends there
C.he felt he was welcomed there
D.he got lots of knowledge there
53.How was the second dog feeling when he visited the house?D
A.Excited 
B.Nervous.
C.Worried.
D.Unhappy.
54.The underlined word"growl"in Paragraph 3probably means"A".
A.shout 
B.smile 
C.look 
D.run
55.What does the story tell us?B
A.Mirrors can tell whether(是否) you are happy or not.
B.If you show life a smile,life will smile back.
C.Everyone in the world should believe in each other.
D.Happy people are more popular than unhappy ones.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.This is a picture of Kate Green's family.In the picture we can see her grandparents,her parents,her brother Mike and her.
Her grandparents are on the chair.Mr Green and Mrs Green are behind(在…后面) the grandparents.Mike is under the table.Kate is on the floor(地上).What's behind Kate?It's a dog.It's black and white.

56.How many(多少) people are there in Kate's family?C
A.Four      
B.Five      
C.Six     
D.Seven.
57.Where is Mrs Green?D
A.Under the window.
B.On the floor
C.On the chair             
D.Behind Kate's grandparents
58.Is Mike under the table?A
A.Yes,he is.
B.Yes,he isn't.
C.No,he is.
D.No,he isn't.
59.Where is the dog?C
A.In the floor.
B.Under the window.
C.Behind Kate.
D.On the chair.
60.What color is the dog?D
A.White     
B.Black     
C.Yellow.
D.Black and white.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.Which do you like _______,basketball or football?(  )
A.goodB.betterC.bestD.well

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.There are(有)some things(东西)on the desk.What are they?There is a map,an orange,a jacket,a key and a pen.The orange is orange.The jacket is green.The key is yellow.The pen is black.I like the pen best.(最)

56.How many(多少) things are there on the desk?C
A.3                 
B.4                 
C.5                  
D.6
57.How many colors are there?C
A.6                   
B.5                 
C.4                  
D.3
58.TheDis black.
A.jacket              
B.key                
C.desk              
D.pen
59.What color is the key?B
A.Orange             
B.Yellow              
C.Red               
D.Green
60.The map isB.
A.in the bag          
B.on the desk          
C.in the desk        
D.in the jacket.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.This is a picture ______ my room.(  )
A.onB.inC.ofD.at

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.My parents often________ stories and are good ________ children.(  )
A.say; toB.talk; withC.tell; withD.speak; for

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.冠希总是很容易就和别人交上朋友.
Guan Xi alwaysmakes friends withothers easily.

查看答案和解析>>

同步练习册答案