1.Read the dialogue and choose the right answer(阅读短文,选出最合适的答案)
What will you do if you get five million?Some people give some different answers.
Sally
I want to do business.If I am rich,I will do a lot of things for my family.For me nothing is more important than my family.I will buy a new house for them and take them to travel around the world.
Joe
If I have five million,I will use the money to do everything I like.At first,I will use two million to open my own shop.And I will use another two million to buy some new houses.In the future,the houses which I buy will become more expensive,and I will sell them to other people.Finally I will use the last one million to buy some presents for my family and my best friends.
Anna
If I have five million,I will put three million in the bank and spend two million.I will visit Paris,London and New York and so on.I will have delicious food,play games,and I will buy a building with a swimming pool.
Jack
I will buy an island if I have five million.Then I will be the king of the island and I will invite my friends to my island.
1.A will do business if he/she gets five million.
A.Sally
B.Anna
C.Joe
D.Jack
2.Anna willD if she gets five million.
A.do business
B.open a shop
C.buy an island
D.put three million in the bank and spend two million
3.Anna willD if she has five million.
A.visit Paris
B.visit London
C.visit New York
D.all of the above
4.Joe will useB to open his own shop.
A.one million
B.two million
C.three million
D.five million
5.Jack will buyC if he has five million.
A.a house
B.a shop
C.an island
D.a swimming pool
6.We can tell from the passage that the studentsD.
A.own an expensive house
B.have five million of their own
C.give five million to these students
D.have different ideas if they have five million.
分析 文章大意:
Sally,如果我有500万,会去做生意,赚大钱,让家里人生活得更好,
Anna.如果我有500万,会把三百万存入银行,另外的两百万拿去花了,比如旅游.
Joe,如果有了五百万会拿出两百万来开一家属于自己的店.
Jack,会拿五百万来买一座岛屿,在上边当国王.
解答 1.A,推理判断题,文中提到sally说"I want to do business."如果我有500万,会去做生意,赚大钱,让家里人生活得更好,所以此题选择A.
2.D,推理判断题,文中提到Anna说"If I have five million,I will put three million in the bank and spend two million"如果我有500万,会把三百万存入银行,另外的两百万拿去花了,比如旅游,所以此题选择D.
3.D,推理判断题,文中提到Anna说"I will visit Paris,London and New York and so on"回去巴黎、伦敦和纽约,所以此题选择D,上面的三个选项都是对的.
4.B,推理判断题,文中提到Joe说"At first,I will use two million to open my own shop"如果有了五百万会拿出两百万来开一家属于自己的店,所以选择B.
5.C,推理判断题,文中提到Jack说"I will buy an island if I have five million."会拿五百万来买一座岛屿,在上边当国王,所以此题选择C.
6.D,推理判断题,文中提到了四个人,每个人对五百万是怎么花的都不相同,所以选择D,表示每个人对于自己的钱财的使用都有自己的想法.
点评 对于阅读表达题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题.