精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18.Of all the stars in the universe,the sun isthe nearest(near) to the earth.

分析 翻译:宇宙中所有的恒星,太阳是离地球最近的.

解答 答案:the nearest.句中有Of all the stars(所有的恒星),因此该用最高级,near的最高级是nearest,最高级前应加定冠词the.故答案为the nearest.

点评 本题考查的是三者或三者以上的比较用最高级.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.There is no way that you cannot have any embarrassing moments. Youcan'tcontrol everything that happens,so you're going to be in an embarrassing situation one day.So how can you solve this problem?The answer is to control your actions and try not to get upset.
◆Remember that you'll probably laugh about it in a few days,so try to see the funny side of it right away.
◆If it is something so embarrassing that you feel you will never laugh about it,please remember that the (1)thing will be over after some time.
◆Ask your friends to give you a break and not to make fun of you.If you've done the same for them,they're more likely to agree to give you a break.
Always remember that you are not alone.Everyone has embarrassing moments.While you are sure that everyone is going to remember this moment forever,that fact is that they'll probably forget it very soon.Most of us remember the moments in which we feel embarrassed,but very few of us remember other people's embarrassing moments.
Most people have short memories.So while you may never forget the moment when your skirt was torn(撕裂) in gym class,most of the other people probably forget it at once.Although a short memory may not be a(n) (2)goodthing when you are trying to remember facts in a history test,it is useful when you are trying to forget life's most embarrassing moments.

任务一:请根据短文内容,分别写出(1)和(2)两处所缺单词.(每空限填一词)
71.(1)pain/trouble/matter/thing/problem/situation/embarrassment…  (2)good/helpful/useful/great…
任务二:根据短文内容,选择正确答案
72.It can be inferred(推断) from the passage thatB when you fall down after making a speech.
A.everyone will remember the moment forever
B.you may never forget the moment
C.other people will feel embarrassed
D.you will not remember the moment
任务三:请把上文中画线的句子译成汉语
73.你无法控制所发生的一切,总有一天你会遇到令你尴尬的情形..
任务四:请根据短文内容,回答下列问题
74.According to the passage,why does the writer say"you are not alone"?
Because everyone has embarrassing moments..
75.What's the main idea of the passage?
It's mainly about how tocontrol your actions and try not to get upset/deal with embarrassing situations (moments)… when you are embarrassed.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.Sending emails is much ______ than sending ordinary letters.(  )
A.fast and convenientB.faster and more convenient
C.fast and more convenientD.faster and convenient

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.Each shop has _________ own way to attract customers.(  )
A.hisB.herC.itsD.My

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-When was tea brougbt to Korea?
-It was brougbt to Korea during_____6th and 7th century.(  )
A.aB.anC.theD./

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.因为交通拥挤,今早我又迟到了.
I was late again this morningbecause of the heavy traffic.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.Ningbo is a beautifulcity(城市)with a long history.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.-Which of the two T-shirts will you take?
-I'll take        .One is for my brother and the other is for myself.(  )
A.eitherB.bothC.neitherD.all

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-Which is ______,the Amazon River or the Nile River?
-The Nile River(  )
A.longB.longerC.longestD.the longest

查看答案和解析>>

同步练习册答案