精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.Last summer holiday,I got a job working at a coffee shop.
One rainy day,one of my regular customers(顾客)came in.He looked upset.He said he wanted to get in bed,pull the sheets(被单) up over his head,and stay there for a few years.I knew that he was unhappy.
Before he left,I handed him a bag along with his iced coffee.He was surprised,since he hadn't ordered anything but coffee.I had given him his favorite type of doughnut(油炸圏饼).
"It's on me,"I told him."Have a nice day."
He smiled and thanked me before heading into the rain.
The next day,it was still raining.I spent my afternoon hanging out the window handing people their orders.I was wet and cold.Worse,no one was tipping(给小费) that day.
In the evening,the customer from the day before drove up to the window.He handed me a pink rose and a note.He said that not many people took time to care about others today.With a friendly wave,he drove away.
I ran to the back of the shop and read the note.It read:Christine,Thanks for being so sweet,kind yesterday.It is so nice to meet someone who's so nice.Please don't change your ways!
Have a great day!
-Hank
After that,whenever I felt upset,I thought of Hank and his kindness.Then I would smile,hold my head up high,clear my throat and ask politely,"How can I help you?"

51.The underlined sentence in Paragraph 2 means the customer wasC.
A.excited
B.angry
C.sad
D.worried
52.The customer ordered that dayA.
A.an iced coffee 
B.a doughnut
C.a bag
D.nothing
53.The writer felt upset the next day mainly becauseB.
A.it was a rainy day
B.no one gave her tips
C.she had nothing to eat
D.she was sick of coffee
54.Hank gave the writer a rose and a note toD.
A.show he is happy 
B.cheer her up
C.pay her back
D.show his thanks
55.We can tell from the story thatC.
A.the writer likes roses
B.the customer doesn't come to the shop often
C.the writer is really warm-hearted
D.no one likes to care others.

分析 去年暑假,我在一家咖啡店找到了一份工作.一个下雨天,我的一个常客进来了.他看上去很沮丧.他说他想回到床上,把头蒙在被单里,并在那里呆上几年.我知道他不快乐.在他离开之前,我给他冰咖啡还有一个袋子.他很惊讶,因为他没有点除了咖啡外的任何东西.我给了他最喜欢的油炸圏饼."这个我买单,"我对他说,"希望你能度过愉快的一天."他微笑着向我表示感谢,然后走进雨里.接下来的一天,还在下雨,我一下午在窗旁走来走去给客人点单.我又湿又冷.更糟糕的是,没有一个人给小费.到了晚上,昨天的顾客开车到了窗前,他递给我一张粉红色的玫瑰和一张纸条,他说那天没有多少人关心别人.他友好地向我挥手,开车走了.我跑到商店的后面,读了这个纸条,上面写着:谢谢你昨天这么贴心善良,我很高兴认识了一位非常好的人,请不要改变你的生活方式!希望你度过美好的一天!从那之后,每当我感到沮丧,我就会想起汉克和他的好意.然后我会微笑着,高高抬起头,清了清嗓子,有礼貌地问,"我能帮你什么吗?"

解答 51.答案C 细节理解题 由文中 He said he wanted to get in bed,pull the sheets up over his head,and stay there for a few years.I knew that he was unhappy. 可知 他说他想回到床上,把头蒙在被单里,并在那里呆上几年.我知道他不快乐,故选C
52.答案A 细节理解题 由文中 Before he left,I handed him a bag along with his iced coffee.He was surprised,since he hadn't ordered anything but coffee 可知 在他离开之前,我给冰咖啡还有一个袋子.他很惊讶,因为他没有点除了咖啡的任何东西,故选A
53.答案B 细节理解题 由文中 Worse,no one was tipping that day 可知 更糟糕的是,没有一个人给小费,故选B
54.答案D 细节理解题 由文中 Christine,Thanks for being so sweet,kind yesterday 可知 谢谢你昨天这么贴心善良,可见他想表达感谢,故选D
55.答案C 总结理解题 由文中I had given him his favorite type of doughnut."It's on me,"I told him."Have a nice day."可知"我"给了他最喜欢的油炸圏饼,并且"我"买单,我对他说,"希望你能度过愉快的一天.",After that,whenever I felt upset,I thought of Hank and his kindness.Then I would smile,hold my head up high,clear my throat and ask politely,"How can I help you?"之后,每当我感到沮丧,我就会想起汉克和他的好意.然后我会微笑着,高高抬起头,清了清嗓子,有礼貌地问,"我能帮你什么吗?",可见作者是一个很温暖,充满正能量的人,故选C

点评 本文较为简单是一篇很好的文章,大部分题目都是细节理解题,只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

2.The scientist died in hisforties(forty).What a pity!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.Why don't you put the meat in the fridge?It will ______ fresh for several days.(  )
A.be stayedB.stayC.be stayingD.have stayed

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

11.Steven Park and his wife Susan were having financial(财政) problems.One day,they each decided,without telling the other,to buy lotto ticket(彩票).Before buying these tickets,they had never spent money on the lotto.They both used numbers that were their anniversary(周年纪念) date and address.That night,they were watching the news on TV,and the winning numbers were drawn.Soon after hearing the numbers,they started jumping up and down.They were shocked(震惊) to find out that they each held a winning ticket!The ticket won$450,000.
59.Why did the parks buy a lotto ticket?For financial problems
60.What number did the Parks use?Their anniversary date and address
61.Where did the Parks get the news that they won?On TV
62.When did the Parks start jumping up and down?Soon after hearing the numbers.
63.How much did the Parks win?$450,000.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.88.过去这条河上有座石桥.
There used to be a stone bridgeover/across the river.
89.广场舞现在颇受人们的欢迎.
Square danceis popular with/among people now.
90.爱丽丝喜欢看赛马,但她从未骑过马.
Alice enjoys watching horseraces,but shehas never ridden a horse so far.
91.多亏了你的帮助,我的英语学习进步很大.
Thanks to yourhelp,I have made great progress in English study.
92.顺便问一下,你认为哪个队会赢得2014年世界杯?
By the way,which team do you think will win the 2014 World Cup?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.过去这条河上有座石桥.
There used to be a stone bridgeover/across the river.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.他关心他的事业胜过关心他的身体.
He takesmore care of his businessthan his health.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.If we sit near          front of the bus,we'll have          better view.(  )
A./;theB./;aC.the; aD.the;the

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-How to be a greener person?
-Keep our environment clean.D on't _______ any litter.(  )
A.throw awayB.pick upC.put on

查看答案和解析>>

同步练习册答案