精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
6.Dmitri is a 12-year-old student in Russia.We asked him about the things he does in a typical day.
What time do you usually get up?
I usually get up at 7:30a.m.for school.In winter,it's still dark and cold.You can see the vapour from your own breath!I am reluctant(勉强得) to get out of bed.
My family lives in a small fiat.Every morning,I fold up the bedclothes and mattress (床垫) and store them in the cupboard.
What do you have for breakfast?
We have  substantial breakfast in the school canteen.I like hot milk,bread with jam,or cheese and biscuits to keep me from being cold.And I felt quite satisfied after I have the breakfast.
How do you get to school?
My brother and I go to the same school.We either go by bicycle or we walk.
Why do you walk if you have bicycles?
We go by bicycle when there is no snow.When the weather is very bad,it is safer to walk.
Where is your school?
We go to Secondary School 27in Izhevsk.It  is about 30minutes'walk from home,or 10minutes by bike.And cycling is the quickest way to go to school.
What time do classes begin?
Classes start at 9a.m.and finish at 2:30p.m.We have a break at 11:15a.m.and lunch break at 12:30a.m.
What subjects do you study?
We study Russian language and history.And we study English,Maths and Geography.Boys have Manual Work classes while girls have Arts and Crafts.
Are you taking part in any after-class activities?
I have football practice on Tuesdays after school.The other days,I stay with my classmates and do homework for two hours because my home is in a very small space.

69.Dmitri finds it difficult to get up for school in winter becauseA.
A.it is still dark and cold            B.it is rainy
C.there is water vapour                D.his family lives in a small flat
70.The underlined word"substantial"in line 10refers toC.
A.unhealthy    B.bad          C.rich            D.amazing
71.Dmitri feelsB after breakfast.
A.sad          B.satisfied      C.hungry         D.cold
72.Dmitri thinks cycling is theA way to go to school.
A.quickest       B.safest          C.most exciting    D.best
73.The underlined word"It"in line 19refers toD.
A.Izhevsk        B.Dmitri's home       C.Dmitri's bicycle       D.the distance
74.You can probably find this articleB.
A.in a comic    B.in a teen magazine     C.in a movie review     D.in an encyclopedia.

分析 文章大意:德米特里是俄罗斯的一名12岁学生.我们问他通常每天做什么事情.
通常你几点钟起床?上学时间
我通常会在7:30起床.在冬天,它仍然是黑暗和寒冷.你可以从你自己的呼吸,看到蒸汽!我不得不起床.
我家住在一个小公寓.每天早上,我把床单和床垫放在柜子里.
你早饭吃什么?
我们在学校食堂吃丰盛的早餐,我喜欢热牛奶、面包加果酱、奶酪和饼干来防止感冒,早餐后我感到很满足.
你怎么去学校?
我和哥哥上同一所学校,我们不是骑自行车,就是步行.
如果你有自行车,你为什么要走路?
我们在没有雪的时候骑自行车去,天气糟糕,走路更安全..
你的学校在哪里?
我们在伊热夫斯克第27中学.步行需30分钟,自行车需10分钟,骑车去上学是最快的方式.
上课什么时候开始?9点上课,下行2:30结束,11:15休息,12点15吃午餐.
你学习什么科目?
我们学习俄语和历史,我们学习英语,数学和地理,男孩有手工班,而女孩有艺术和手工艺.
你参加课外活动吗?
我周二放学后练习足球.另外,我和同学呆在一起做两个小时的作业,因为我的家很小.

解答 答案:69-74ACBADB
69题答案:A 考查细节理解.根据文中的In winter,it's still dark and cold.You can see the vapour from your own breath!I am reluctant(勉强得) to get out of bed,在冬天,它仍然是黑暗和寒冷.你可以从你自己的呼吸,看到蒸汽!我不得不起床.可知选择A.
70题答案:C 考查细节理解.根据文中的I like hot milk,bread with jam,or cheese and biscuits to keep me from being cold我喜欢热牛奶、面包加果酱、奶酪和饼干来防止感冒.可知我们在学校食堂吃丰盛的早餐,可知选择C.
71题答案:B 考查细节理解.根据文中的And I felt quite satisfied after I have the breakfast.早餐后我感到很满足.可知选择B.
72题答案:A 考查细节理解.根据文中的And cycling is the quickest way to go to school.骑车去上学是最快的方式.可知选择A.
73题答案:D 考查细节理解.根据文中的.It is about 30minutes'walk from home,or 10minutes by bike.它的距离是步行需30分钟,自行车需10分钟,可知应指距离.故选择D.
74题答案:B 考查细节理解.根据文章的第一段Dmitri is a 12-year-old student in Russia.We asked him about the things he does in a typical day.德米特里是俄罗斯的一名12岁学生.我们问他通常每天做什么事情.可知是一段青少年的采访,故应该出现在青年杂志,可知选择B.

点评 题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.A.At 3:30.
B.At 3:45       
C.At 4:00.
D.At 4:15.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.Listen and choose the right picture (根据你听到的句子,选出相应的图片)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.
A.It's on Green Road.B.It's next to the bus stop.
C.It's on Tree Road.D.It's on Park Road.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Why do students go to school?What do they do at school?Students learn their lessons in class.They sit in the classroom listening to the teacher.This is a way of learning.Is this the only way for students to learn?Of course not.There is another way to learn.That is,students can teach themselves.For example,if you cannot remember something when you are doing your homework,what will you do?You can look at your book to get the answer.
How to teach yourself?The first thing you must do is reading.Read something you are interested ia The second is that you must ask yourself questions.A clever student is usually good at asking questions.The third is to answer the questions yourself by thinking hard,by reading books,and sometimes by asking other people.These are the ways of teaching yourself.If you keep doing like these for a long time,you are sure to have great success in your study.

51.Why do students go to schoolB?
A.They go to teach themselves.
B.They go to learn their lessons.
C.They go to do their homework.
52.What can students do if they can't remember something when doing their homeworkC?
A.Give it up.
B.Ask the teacher.
C.Read books to find the answer.
53.What should you do first when you teach yourselfA?
A.Read books.B.Ask questions.C.Answer questions.
54.According to the article,can we ask others for help when teaching ourselvesA?
A.Yes,we can.B.No,we can't.C.We don't know.
55.What may be the best title(标题)for the articleB?
A.How to teach yourself
B.Teach yourself-an important way of learning
C.The way of learning.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.April will bring a new product-the Apple Watch-into the market.Last week,the watch was firstly introduced by Tun Cook,Apple's CEO.The price of the watch will differ from 349to1,099,depending on its size,strap and whether it is a sports or regular style.
Apple engineers and designers have put in a lot of thought and hard work into creating this"small screen"on your wrist(手腕).The"sensor"on the screen not only detects your finger,but knows the difference between when you are tapping,and when you are pressing harder.
The watch also has"hal)tic feedback(触觉反馈)".You can send personal messages to your friend-such as drawing a star or a special sign with your fingers,or tapping the watch,say 3times,and your friend will receive those taps on their wrist.
Besides telling the time,the watch will use bluetooth'to connect with your iPhone and show calls or text messages that come in.
According to Tim Cook,the watch may open up a whole new area of applications that we had never thought of.Some car factories like BMW have developed an app that allows its car owners to open their cars with the watch.A Hotels'app may allow you to open the door to your hotel room without worrying about losing the smart-card.And finally,even airlines are jumping in-passengers may be able to simply wave their wrist to check into their flight.
The biggest use of the watch,however,is as your personal fitness coach.The watch can measure your pulse (heartbeat) using a sensor at the bottom of the watch.It also has the same"accelerometer"as your iPhone,so it knows when you are moving,and also how much you are walking or running,It will remind you if you have been sitting for too long without much activity.
Many stores are planning to stop selling FitBit devices(设备) to welcome the Apple Watch.Will Apple Watch really replace these devices and make fitness much more fun?

38.What product will Apple the company bring into the market?C
A.The apple.
B.The new mobile phone.
C.The apple watch.
D.The computer.
39.We can learn from the passage that the Apple WatchD.
A.is designed by Tim Cook
B.was brought into the market last year
C.sells at different prices for different colours
D.will come into the market soon
40.With apple watch,you canD.
A.develop your own personal app
B.connect your iphone with your ipad
C.receive personal messages from your friends'iphone
D.send personal messages to your friends'apple watches
41.Many businesses help push for the uses of apple watch EXCEPTA.
A.hospitals           
B.hotels            
C.airlines           
D.car factories
42.Many stores are planning to stop selling FitBit devices becauseC.
A.all of the devices are sold out
B.they cannot make fitness fun
C.they want to welcome the Apple Watch
D.Apple Watch can replace FitBit devices completely.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.Our three-year-old daughter Becky wanted a dog.But we were too busy to buy one.One day,Becky ran in,shouting,"Mom!Come to see my dog!"Her face was red with excitement.
I followed her to the bush and found a wolf!He was hurt.Seeing me,he stood up suddenly!I could see his teeth!God!My mouth felt dry."Don't be afraid.That's Mom.She loves you,too."Becky said.Then he became friendly.It was unbelievable!
I rushed to find my husband and told him about the wolf.We should have killed the wolf,but Becky loved him.Besides,he was kind to Becky.So we called the vet(兽医) finally.
Becky named the wolf Ralph and she carried food to him every day.Later,Ralph got well.They played together in the daytime.At night,Ralph would return to the mountains.Sometimes he disappeared but came back several days later.
On Becky's first day of school,we could see Ralph's sadness.After Becky left school,Ralph lay by the side of the road and waited.When Becky returned,he got happy again.This continued throughout Becky's school years
Twelve years passed.
One day we heard that a wolf was killed.The other wolf was hurt and ran away.We were worried about Ralph.That night,Ralph returned with a wound.Becky held his head kindly and comforted him.We hoped he could come through.However,he died.
Becky cried.I noticed something strange in the bush-two little yellow eyes!Ralph's child!Before he died,Ralph brought his child to us!He knew he would be safe here,as he had been.Ralph,Ralph,I was moved.
"Don't be afraid,little…little Ralphie.That's Mom.She loves you,too."

52.The phrase"felt dry"in the second paragraph probably means"C."
A.felt thirsty       
B.felt happy
C.felt nervous
D.felt sad
53.When the wolf Ralph died,Becky wasD years old.
A.three           
B.nine
C.twelve
D.fifteen
54.Ralph brought his child to Becky becauseB.
A.his child had to be cared for at once.
B.he thought Becky was sure to treat his child well.
C.his child was also hurt badly.
D.he had to leave some time to look for food.
55.The best title for this passage isD.
A.The best pet of children
B.A kind animal
C.A kind child
D.Becky's good friend.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.The parrot is clever enough torepeat(say …again) its master's words.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.Bob wants to fix up the bikes and _______to the poor children.(  )
A.give away themB.give them awayC.give out themD.give off them

查看答案和解析>>

同步练习册答案