精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
20."Kate,get your books.It's time to go to school,"said Mum.
"But I don't like to,"Kate said.
"Well,go and have fun,"Mum told her.
When Kate got to school,some children asked her to play with them.She really wanted to,but she was too shy to say yes.
That night when Kate got home she wasn't happy,so she went straight to her room to play with her friend Jimmy the Tiger.She told Jimmy about her shyness(害羞) and Jimmy told her,"Tomorrow at school,I will help you,and you will feel good about talking to other children."
The next morning,after breakfast,she left home to catch a bus as usual,but this time with Jimmy.On the bus,Jimmy started telling Kate how he was going to help her to talk to other children.
When the bus arrived at school,Kate jumped off and ran to her classroom to put her books away.Then she ran outside.But suddenly she stopped.
"I can't go over and ask to play with them!!!"
"Go!"said Jimmy.
As she was walking over to the children,a girl said to her,"Hey,Kate,do you want to play with us?"Kate said,"Yes,I would love to."She was so happy.From that day on she loved going to school.And now she is happy to go to school alone,without Jimmy the Tiger.

44.Kate did not like school at first because she was aD girl.
A.tall
B.lazy
C.dirty
D.shy
45.Who said"I can't go over and ask to play with them!!!"?B
A.Jimmy.
B.Kate.
C.Kate's mother.
D.A girl.
46.Which of the following is right?C
A.Jimmy was Kate's classmate.
B.Kate went to school once a week.
C.Kate wasn't shy at last with Jimmy's help.
D.Kate's mum often took her to school.

分析 凯特很害羞,不愿意去上学,在吉姆和其他同学的帮助下,她终于喜欢上学了.

解答 44.D  细节理解题.根据She really wanted to,but she was too shy to say yes.可知凯特是个害羞的女孩,故选D.
45.B  细节理解题.根据On the bus,Jimmy started telling Kate how he was going to help her to talk to other children.可知吉姆告诉凯特怎么和别人说话,下车后这是凯特说的话,表示她不想和别的孩子一起玩,故选B.
46.C  细节理解题.根据最后一句.From that day on she loved going to school.And now she is happy to go to school alone,without Jimmy the Tiger.可知凯特在吉姆的帮助下喜欢上学了,故选C.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

19.Even at the age of 75,Thelma was very attractive and full of life.When her husband passed away,her children (21)Bthat she move to a"senior living (22)B."A friendly and life-loving person,Thelma decided to do so.
Shortly after(23)A.Thelma became a self-made activities director,doing all sorts of things for the people in the community and quickly became very (24)Cand made many friends.
When Thelma (25)A 80,her newfound (26)D thanked her by (27)C.a surprise birthday party for her.When Thelma entered the dining room for (28)D that night,she was    (29)Dby all the members of the community and one of them (30)Bher to the head table.The    (31)Awas filled with laughter and entertainment,but throughout the evening,Thelma could not take her eyes off (32)Dat the other end of the table.
When the party ended,(33)Cquickly rose from her seat and rushed over to the man."(34)Bme,"Thelma said.Please forgive me if I made you feel (35)Aby staring at you all night.I just couldn't(36)Bmyself from looking your way.You (37)A,you look just like my(38)D husband."
"Your fifth husband!"replied the gentleman."Forgive me for asking,but(39)Dhave you been married?"
With that,a (40)Bcame across Thelma's face as she replied,"Four."
They were married shortly after.
21.A.orderedB.suggestedC.askedD.wished
22.A.societyB.communityC.houseD.neighborhood
23.A.moving inB.coming inC.staying inD.getting in
24.A.10nelyB.importantC.popularD.happy
25.A.turnedB.changedC.gotD.grew
26.A.membersB.directorsC.nursesD.friends
27.A.doingB.takingC.throwingD.giving
28.A.breakfastB.1unchC.teaD.dinner
29.A.stoppedB.heldC.metD.greeted
30.A.carriedB.ledC.helpedD.told
31.A.nightB.dayC.peopleD.friends
32.A.the foodB.the cakeC.a ladyD.a gentleman
33.A.her friendB.the directorC.ThelmaD.a lady
34.A.PardonB.AllowC.LetD.Permit
35.A.uneasyB.unluckyC.sorryD.pleased
36.A.letB.helpC.makeD.find
37.A.seeB.hearC.1istenD.understand
38.A.nextB.futureC.fourthD.fifth
39.A.how muchB.how longC.how oftenD.how many times
40.A.tearB.smileC.windD.change.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.When he was 16,his father seriously said to him,"I'll give you whatever you want before you are 18.But after that,I won't care much about you,and you should give me whatever I want."When his 18th birthday was coming,the young man began thinking about looking for a job.So he sent resumes (简历) to many companies he liked on the internet."But,most got no reply,"he said."Maybe they were surprised about my primary school education."
By chance,one of his friends was looking for someone,who could work as an egg porter (搬运工) in the supermarket,for 0.5yuan a box.Facing lots of difficulties in getting a job,he said,"I'll take this job.At least I can make some money for my petrol (汽油)."Then every day,he drove his car,his18th birthday gift,to work in the supermarket.He did that for three months.
Later,he heard that a newspaper was looking for a net work technician (网络技术员),so he asked for it.But they were also worried about his school education.He practiced his skill right in front of the computer,and showed them an agers webpage she had designed.He started to work the next day,and became the director of net work department in less than a year.
And now,the 23-year-old man is a boss.In January 2005,he started a magazie for children,with himself as the editor in chief (主编).And the only writer was his father.

25.It was difficult for the young man to get a job becauseD.
A.he was only 18year sold  B.his father cared too much about him
C.he had an expensive car  D.he didn't have enough school education
26.What did the 18th birthday mean to the young man?B
A.He could get a car as a gift.B.He had to make a living all by himself.
C.He had to leave is parents.D.He had to work in a supermarket.
27.The young man's father might beA.
A.a well-known and rich writer   B.a computer programmer
C.a very old and kind man       D.a manager of a big company
28.The magazine the young man started was perhapsC.
A.about net work technicians    B.about working for newspapers
C.made of many funny stories   D.sold only in supermarkets.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

8.假设你是学校Health Club的成员,最近你对你校学生进行了一项有关生活方式的调查,调查相关信息见下表.请根据表格内容为校广播站写一篇80词左右的英文广播稿.
过去大部分学生骑车或步行上学,两餐之间不吃零食,运动很多
现在大约三分之一的学生由家长开车送到学校,很多学生吃肉太多,几乎不锻炼
问题与希望自拟
注意:
广播稿须包括表格中所有信息,要求语句通顺、意思连贯;
表格中"问题与希望"一栏须用2-3句话展开合理想象,作适当发挥;
广播稿的开头与结尾已给出,不计入总词数.
Hello everyone!
The Health Club has just held a survey about the lifestyles of our students.Today we are going to share the results.                                                                     
Thank you!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.配对阅读.左栏是现在中学生常出现的5种问题,右栏是对这些问题的建议,请你为每一个问题选出最合适的解决方式,并将答题卡上对应题目所选的选项涂黑.
 66.Feeling stressed:Too much homework; don't have enough time for their hobbies.

67.Getting short-sighted:Too much homework; bad reading and writing habits.

68.Fighting with each other:Don't know how to get on well with classmates.

69.Feeling tired of study:Computer game's bad influence.

70.Getting fat:Having more pocket money to buy snacks; dislike doing exercise.
A.Don't be crazy about computer games.Never play them for a long time even when you are not tired.
B.Make a plan for study and hobbies.Find time to relax as much as you can.
C.Use your pocket money to do something meaningful.Spend some time doing exercise every day.
D.Make more friends and understand each other.Share your problems with them.
E.Do homework or reading in a correct way.
F.Help students give up smoking.
G.Let your parents know what you are thinking about.You can tell them by leaving a short message on the table or on their bed.
66.B67.E68.D69.A70.C.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.Call us _______ you need _______ 4008823823.KFC is ready for you.(  )
A.any time; forB.some time; forC.some time; onD.any time; on

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.March ______is my_______ birthday.(  )
A.eleven; eleventhB.ninth; nineteenth
C.twelfth; thirteen   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.--_________is the football match?--It's on the playground.(  )
A.WhereB.WhenC.WhatD.Which

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

10.Is Miss Lipopular among her students?(受欢迎的)

查看答案和解析>>

同步练习册答案