精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.A taxi hit a truck.A policeman spoke to the taxi driver and to the truck driver.He also spoke to Tom.He was a witness (目击者).This is what they said.
TRUCK DRIVER:I was driving from the airport to Newton.A car crossed the road,so I slowed down.I did not stop.A taxi hit the back of my truck.Nobody was seriously hurt but both cars were damaged(受损害).
TAXI DRIVER:I was driving behind a truck a few kilometers from Newton.The truck stopped suddenly.The driver did not give me a warning (警告).I was driving very slowly.I could not pass the truck because there were two cars coming near from Newton.My taxi hit the truck,and some glass cut my left hand.
TOM:I was watching the traffic about a kilometer from the airport.A truck was going to Newton.It was not going very quickly.There was a taxi about two hundred meters behind the truck.It was going fast.When the truck slowed down,the taxi hit it.The taxi driver was not looking at the truck.He was looking out of the window at something.My friend saw the accident,too.
Tom's friend spoke to the policeman and agreed with Tom.
41.How many people are mentioned (提到) in the story?C
A.Three.               
B.Four.       
C.Five.         
D.Six.
42.From the story,we knowCdidn't tell the truth.
A.the truck driver       
B.Tom         
C.the taxi driver        
D.Tom's friend.

分析 文章大意:一辆出租车撞上了一辆卡车,一个警察跟出租车司机和卡车司机说话,他还跟汤姆说话,他是一个目击者,这就是他们所说的.
卡车司机:我开车从机场到牛顿,一辆车过马路,所以我放慢了速度,我没有停下来,一辆出租车撞到了我的卡车后面,没有人严重受伤,但是两辆车都被损坏了.
出租车司机:我从牛顿跟在卡车后面开了几公里,车突然停了下来,司机并没有给我一个警告.我开得很慢,我无法通过卡车,因为有两辆车从牛顿身边驶来.我的出租车撞上了卡车,一些碎玻璃割伤了我的左手.
汤姆:我看从机场约一公里远看到事故.一辆卡车去牛顿.它不快.有一个出租车在约二百米远的后面跟着.他开得很快.当卡车放慢了速度,出租车撞了,出租车司机没有看卡车,他看窗外的一些什么东西.我的朋友也看到了这个事故.
汤姆的朋友对警察说,我同意汤姆说的.

解答 41-42CC
41题答案:C考查细节题理解题,根据文中的A policeman;TRUCK DRIVER;TAXI DRIVER;TOM;Tom's friend可知一共是5个人,故答案是C.
42题答案:C考查细节题理解题,联系汤姆和他的朋友的证词及卡车司机的陈述,和这个出租司机说的,可知出租车司机在说谎.故选C.

点评 本文是一篇人物故事类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.对…感兴趣be interested in.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.这些孩子们装扮成医生,然后一起拍一张照片.
These childrendressup as doctors and thentake aphoto together.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.An old woman walked into a clothes shop.She asked the salesgirl to let her have a look at a new dress on display,but the girl stood still behind the counter,taking no notice of the request.
The old woman spoke to the girl again,raising her voice a bit,but still received no answer.The old woman looked closely at the girl and nodded to her,"I am too old to see well."I can't even tell a plastic (塑料的) model from a real girl."
On hearing this,the salesgirl shouted at the old woman,"What?Did you call me a plastic model?"
The old woman was greatly surprised."On,dear me,"she said."The model can speak.Then it must be a robot of a new type."

56.The old woman wantedAin the clothes shop.
A.to buy something     
B.to play a joke on someone
C.to look for someone       
D.to talk to the girl
57.The assistant was aA.
A.woman   
B.model   
C.robot     
D.man
58.The assistant took no notice of the old woman becauseC.
A.she was a plastic model       
B.she was a robot   
C.she was not a good assistant  
D.she had bad hearing.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.My mother made many chocolatecookies (小甜饼)for me on my birthday.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.You can go out with your friends,but you _____ come back home before 10o'clock.(  )
A.mayB.wouldC.canD.must

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.You borrowed so much money to buy the car.You are ________.(  )
A.sadB.crazyC.worriedD.lazy

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.Lucy is an ______ girl.(  )
A.8-years-oldB.8-year-oldC.8-year-oldsD.8 years old
E.8-year-old         

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.Some people think only school children do not agree with their parents,however,it is not true.
Communication is a problem for parents and children of all ages.If it's hard for you to communicate with your parents,don't worry about it.Here are some advice for you to bridge the generation gap (消除代沟).
Don't argue with your parents.Don't get to your parents when you are angry.Your parents probably won't consider your ideas if you are shouting at them.And you can't express yourself well if you are angry.Go to someplace to cool off. Make sure you understand why you are unhappy.Then think about what you want to say to your parents.If you don't think you can speak to them at the moment,try writing a letter.
Try to reach a compromise (和解).Perhaps you and your parents disagree on something.You can keep your disagreement and try your best to accept each other.Michael's mother didn't agree with him about buying a motorcycle.They argued over it.But they finally came to a compromise.Michael bought the motorcycle,but only drove it on certain days.
Of course,your parents might refuse to compromise on something.In these situations,it is especially important to show love and respect (尊敬) to them.Showing respect will keep your relationship strong.
Talk about your values.The values of your parents are probably different from those of your own.Tell your parents what you care about,and why.Understanding your values might help them see your purposes in life.
A good relationship with your parents can make you a better and happier person.It is worth having a try!
51.The passage tells usD have a communication problem.
A.parents and other people        
B.school kids and their parents
C.teachers and their students      
D.parents and children of all ages
52.Your parents probably won't consider your ideas if youC.
A.don't get to them often
B.write a letter to them
C.don't speak to them politely
D.express yourself well
53.The underlined phrase"cool off"in the passage means"B".
A.to make yourself happy
B.to get you quiet and relaxed
C.to have a good rest
D.to hide yourself quickly
54.If there's really a generation gap between you and your parents,you'd betterA.
A.have a talk with them often
B.keep away from them
C.agree with them all the time
D.know about their values
55.From the passage we learn thatC.
A.parents and children should not have a generation gap
B.parents should show love and respect to their children
C.there are some good ways to bridge the generation gap
D.there are so many serious problems in families today.

查看答案和解析>>

同步练习册答案