精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.Running is becoming popular these days.Many of us run for our health.Doctors say many of the health problems come from these bad habits:eating too much,drinking too much,smoking,and not taking enough exercise.Doctors tell us,"Eat and drink less,don't smoke,and exercise more."
Running is a good way of exercise because it helps build a strong heart.It also helps most people lose weight.One 68-year-old woman runs every morning.She runs to lose weight.
Running is good for health in other ways,too.Many runners say running keeps colds and other small health problems away."Running is my doctor,"says one man.
Running can also help people to relax.So today men and women of all ages enjoy running.

根据短文内容,判断下列句子正误,正确填A,错误填B.
26.Many people enjoy running because they want to keep healthy.A
27.Doctors tell us not to exercise.B
28.Running can help to lose weight.A
29.Running will make people nervous.B
30.Today only young men enjoy running.B.

分析 文章大意:
许多人为了健康跑步,医生说要少吃,少喝,多运动.
跑步帮很多人减肥,跑步能够帮助人.
现在任何岁数的男人和女人都在跑步,帮助放松.

解答 26.A,推理判断题,文中提到"Many of us run for our health"许多人为了健康跑步,所以此题正确.
27.B,推理判断题,文中提到"Eat and drink less,don't smoke,and exercise more"医生说要少吃,少喝,多运动,所以此题错误.
28.A,推理判断题,文中提到"It also helps most people lose weight"跑步帮很多人减肥,所以此题正确.
29.B,推理判断题,文中提到"Running can also help people to relax"跑步能够帮助人们放松,所以此题错误.
30.B,推理判断题,文中提到"So today men and women of all ages enjoy running"现在任何岁数的男人和女人都在跑步,所以此题错误.

点评 对于判断对错题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.A.Yes,it is.
B.No,it isn't.
C.It's on her book.
D.It's in her pencil-case.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.It's very cold outside.Please __your coat.(  )
A.put onB.wearC.dressD.be in

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.China is a greatcountry(国家).All of us love it very much.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.Mr.Smith _____ in while they ____a meeting.(  )
A.was coming…were havingB.was coming…had
C.came…were havingD.came…had

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.Thanks to(多亏了)Mr.Wang and the passengers,the doctors saved the man in time.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.The old lady didn't know _____________when the house caught fire.(  )
A.how to doB.how to do itC.what to do

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.She has______ this bike for three years.(  )
A.boughtB.buyC.hadD.have

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.It is important for us        English well.(  )
A.studyingB.studyC.to studyD.studied

查看答案和解析>>

同步练习册答案