精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.Going to a friend's house is very exciting.You may spend time with a friend and get to see
where he lives.So remember to be polite.
When to arrive
The first thing to remember is that when a friend invites you to his/her house,you need to arrive on time.If your friend tells you to come around 3:00,that means you can arrive a few minutes after 3:00,but it is also a goodidea to arrive at the right time.
What to bring
Often it is also nice to bring something to your friend's house.This could be a box of chocolates
for you two o share,or maybe a  movie  that  you can watch together.
You can also bring some flowers.A little gift  is  a niceway to show your friend that you are excited to be at his house.
How to greet
When you visit  your friend's house,you may also  meet  his parents.
You should tell them who  you are andthey may tell you their names.As a child,I went to visit my friend Paul.I called his parents by their first namesJohn  and  Mary.But  now  I  know  it  is  more  polite  to  call  them  Mr.or  Mrs.Smith.This  will  show  them  more
respect.
It is a cool thing to visit a friend's house.Be polite to your friend's parents,
and you will be invited again!
61.If your friend asks you to get to his house around 5:00p.m.,it is polite to arrive atA p.m.
A.5:02             
B.4:50            
C.4:30                  
D.5:30
62.The passage mainly tells usD.
A.when to arrive at your friend's house            
B.how to greet people
C.what to bring to your friend                        
D.how to be a good visitor
63.It's not good to bring your friendD when you go to his/her house.
A.a box of chocolates    
B.some flowers        
C.a movie            
D.some money
64.It's more polite to call your friend's fatherA when you go to the friend's house.
A.Mr.Smith            
B.John            
C.John Smith            
D.Smith
65.The passage may be fromC.
A.a notice on a wall                   
B.a letter to a friend
C.an article in a magazine               
D.a piece of news in a newspaper.

分析 去拜访朋友的时候记者下面的事情,让自己的行为举止更加有礼貌:
接受邀请后,第一次拜访一定要准时;
带什么:你可以带巧克力、光碟,或者带一束花,带礼物来显得你很注重你们之间的关系,并且表示你接到邀请非常兴奋;
如何打招呼:合适的称呼显示出你对朋友或朋友父母的尊重;尊重朋友的父母,你一定会再次接受邀请的.

解答 61.A.细节理解题.根据If your friend tells you to come around 3:00,that means you can arrive a few minutes after 3:00,but it is also a good idea to arrive at the right time.可知,如果你的朋友邀请你三点左右去他家,那么你可以三点过几分之后去,当然准时去也是很好的,因此题干中说的是下午五点,那么你去的时间就是正好五点或者是五点过几分,因此正确答案是A.5:02  
62.D.文章主旨题.根据文中的内容以及开头的You may spend time with a friend and get to see where he lives.So remember to be polite.可知,本文主要介绍的就是如何让你在拜访朋友家时显得更有礼貌,因此答案为D.how to be a good visitor
63.D.细节理解题.根据This could be a box of chocolates for you two o share,or maybe a  movie  that  you can watch together.You can also bring some flowers.可知,你去朋友家拜访朋友的时候,可以携带巧克力、电影或者鲜花,而现金在文章中并没有提到,因此本题用排除法选择D.some money
64.A.细节理解题.根据As a child,I went to visit my friend Paul.I called his parents by their first namesJohn  and  Mary.But  now  I  know  it  is  more  polite  to  call  them  Mr.or  Mrs.Smith.可知,小的时候我会直呼朋友父母的名字,但是现在通常都会加上先生或夫人,因此在拜访朋友家的时候,称为朋友父亲的称呼应该是…先生,因此答案为A.Mr.Smith
65.C.推理判断题.根据文章中的内容,主要讲述的就是如何有礼貌的拜访朋友的家,因此这篇文章最有可能出现在杂志中的文化教育版块,因此这里应该选择的是C.an article in a magazine

点评 本文是一篇日常教育类文章.做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

12.A:Excuse me,Madam.(91)F  
B:Sponsor you?(92)C
A:Well,we are holding a Hope Event in our school.We're asking people to donate money to us after we've done it.
B:I see.(93)A
A:We are going to give it to charity.
B:(94)E
A:Children International Charity.
B:(95)D
A:They improve the lives of poor children all over the world.
B:Sounds good.I'll donate 200 yuan.
A.But what are you going to do with the money you get?
B.Can I help you?C.What do you mean?D.What do they do?
E.What kind of charity?F.Would you like to sponsor(赞助)us?
G.Yes,you are right.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.My mother and father are my parents.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.Tom usually goes fishing _______ Sunday morning.(  )
A.atB.onC.inD.for

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.The volunteers gave away some toys to the sick kids to ___________ last weekend.(  )
A.cheer them upB.pick them upC.woke them upD.give them up

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.I have  interesting something  to tell you. (  )B.interesting something改为something interesting
        A             B                         C.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.--_______ with those students,Frank is found the most________.
--Sure.That's why we voted for him.(  )
A.To compare; boringB.Compare; boring
C.Compared; interestingD.Comparing; interesting

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.This bag must be Carla's.Her bag is much bigger than __________.(  )
A.IB.meC.myD.mine

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.I don't think it is _______ unsuccessful competition,because it has offered us _______valuable experience for the next competition.(  )
A.a; aB.an;/C.an; aD./; a

查看答案和解析>>

同步练习册答案