The Spring Festival,Chinese New Year,is the most important festival for all of us. All family members get together on New Year's Eve to have a big meal. At the same time,everyone celebrate to each other. At about 12 o'clock,some parents and children light crackers. The whole sky is lighted brightly. We may watch the fireworks excitedly. How busy it is!
On the first early morning of one year,many senior citizen get up early and they stick the reversed(倒着的) Fu or hang some couplets on the front door. Some house's windows are sticked on red paper cutings.
The Chinese New Year lasts fifteen days. So during the fifteen days, we always visit our relatives from door to door. At that time children are the happiest because they can get many red packets from their parents,grandparents,uncles, aunts and so on. The last day of the Chinese New Year is another festival. It names the Lantern Festival.
So the Chinese New Year comes to the end.
1.Which is the most important festival in China, the Lantern Festival , the Spring Festival or the Mid-autumn Festival?
___________________________________________________________________________
2.What do people do on New Year's Eve?
___________________________________________________________________________
3.What’s in children’s red packets?
___________________________________________________________________________
4.What’s the Chinese meaning of “couplets”
___________________________________________________________________________
5.How long does the Chinese New Year last?
___________________________________________________________________________
1.The Spring Festival is the most important festival in China.
2.On New Year's Eve people have a big meal with their family members,everyone celebrate to each other and light crackers.
3.Money
4.对联
5.The Chinese New Year lasts fifteen days.
【解析】
试题分析:春节是中国人很重要的节日。大年夜家人聚在一起吃团圆饭同时,人们相互祝贺、燃放爆竹。新年第一天人们贴倒福或对联。在中国新年持续十五天。人们常常挨家挨户地拜访亲戚。孩子们可以得到很多红包。新年最后一天是元宵节,新年也就结束了。
1.1】细节理解题。根据文章第一段第一句话可知,春节是中国新年,对我们每个人来说是重要的节日。
2.2】细节理解题。根据文章第一段第二三四句可知,除夕夜人们和家人一起吃饭,互相祝贺并燃放爆竹。
3.3】生活常识题。在中国,春节时人们会把钱放入红包中送给孩子,也叫“压岁钱”
4.4】生活常识题。根据文章第二段中“ they stick the reversed(倒着的) Fu or hang some couplets on the front door”,他们贴倒福或在门前悬挂“couplets ”,根据生活常识可推知“couplets ”意思是“对联”。
5.5】细节理解题。根据文章第三段第一句话可知,春节持续十五天。
考点:生活类短文阅读。
科目:初中英语 来源:2014-2015学年北京第六十六中学八年级上第一次质检英语试卷(解析版) 题型:单项填空
It’s a good idea _________ friends all over the world.
A. to make B. for making
C. makes D. made
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年北京房山周口店中学七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
There are four blind men in the same village(村庄). Every day, they sit together and talk about interesting things. One day they sit under a big tree and talk about the elephants. All of them don’t know what an elephant is like. They want to know about it very much. At this time, a man is coming with an elephant. The four blind men want to touch(触摸) it. The man let them do so. They are very happy.
The first man says, “The elephant is like a wall.”
The second man says, “The elephant is like a trunk(树干)”
The third man says, “The elephant is like a rope”(绳子)
The fourth man says, “The elephant is like a fun”(扇子)
Each of them touches a different part of the elephant. So they have different ideas about it.
![]()
1.Every day the blind men__________.
A. talk about interesting things
B. sit next to the elephant
C. sing under the big tree
D. touch the elephant
2.The four blind men touch_________.
A. the same part of the elephant
B. the different part of the elephant
C. the front part of the elephant
D. the back part of the elephant
3.The word “ blind” means(意思是) _______ in Chinese.
A.病的 B 瘸的 C 聋的 D 瞎的
4.According to the story, which of the following(下列)is right?
A. The four men live in different villages.
B. The four men don’t know what the elephant is like..
C. The four men have the same idea about the elephant.
D. The owner(主人)of the elephant tells them what the elephant is like.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年北京房山周口店中学七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
— What are these?
--- They are________.
A. a shelf B. shelfs C. shelves D. shelf
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年北京房山周口店中学七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
I’m Tom. He is my brother. ______name is Jack.
A. His B. Her C. Your D. My
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年山东临沭青云镇九年级第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
—Do you know if Tom ________to the concert?
— I’m not sure, but if he________, I’ll go to the concert with you.
A. comes, comes B. comes, will come
C. will come, comes D. will come, will come
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年山东临沭青云镇九年级第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
_______ dangerous the animals are!
A. What a B. What
C. How a D. How
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年安徽芜湖澛港中学七年级上入学素质测试英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Chinese New Year is_____ the _____ day of the _____lunar month.
A.on…one…one
B. in…first…first
C. on…first…first
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年安徽淮北五校九年级上第二次联考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
If you _______ your name on the paper, you can get a magazine.
A. cut down B. look down
C. turn down D. write down
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com