精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
6.On the second Sunday in May is Mother'Day,American children of all ages give their mothers to something special.It is the one day children,young and old,try to show their love to mothers.It is the day to celebrate motherhood and to thank her for all small and big things she has done for her children.However,did you know that Mother's Day celebration is no recent thing?
England was the first country to set a day to mothers.In the United States,Mother's Day became an official holiday in1910.An American girl,Anna,asked her governor to set a festival for mothers for their love.And they set the second Sunday in May as Mother's Day and a year later all the other states celebrated it.
On Mother's Day morning some American children serve their mothers breakfast in bed.Other children will give their mothers presents which they have made themselves or bought in stores.Adults give their mothers red carnations(康乃馨),the official Mother's Day flower.If their mothers left the world they may bring white carnations to their grave sites(墓地).This is the busiest day of the year for American restaurants.On her special day,family members do not want Mom to cook dinner!

66.Which country set Mother's Day firstB?
A.China
B.England
C.America
D.France
67.All over the America begun to celebrate Mother's Day inC.
A.1901
B.1910
C.1911
D.1921
68.What color of carnations an American mother may see at home on the Mother's Day,A.
A.Red
B.Orange
C.Yellow
D.White
69.According to the passage,American restaurants'busiest day of the year is onD.
A.New year's Day
B.Christmas Day
C.Thanksgiving
D.Mother's Day
70.Which of following is TRUE according to the passageD?
A.Only Young children buy presents for their mothers.
B.Anna wanted to set the festival for only her mother.
C.Not all the states want to celebrate Mother's Day.
D.Some mothers can eat breakfast in bed on Mother's Day.

分析 在五月的第二个星期天是母亲节.美国各个年龄段的孩子都会给他们的妈妈一些特别的东西.这是年纪大的孩子和年纪小的孩子努力表现对母亲的爱的一天.这是庆祝母爱,感谢她为她的孩子所做的所有小事和大事的一天.然而,你知道庆祝母亲节不是最近才兴起的吗?
英国是第一个建立母亲节的国家.在美国,母亲节在1910年成为一个官方假期.一个叫做Anna的美国女孩,要求她的州长为母亲们建立一个节日来表示他们的爱.他们把五月的第二个星期天作为母亲节.一年之后,所有其他的州开始庆祝母亲节.
在母亲节这天的早上,一些美国孩子会把早饭带给他们未起床的妈妈.其他的孩子将给妈妈自制的或是在店里买的礼物.成年人给他们的妈妈红色康乃馨--很正式的母亲节花.如果他们的母亲已经离开了世界,他们可能会带白色的康乃馨去他们的墓地.这一天对美国餐馆来说,是最忙的一天.在她的这个特殊日子里,家庭成员不想让妈妈做饭.

解答 66.B 细节理解题 根据文章第二段第一句"England was the first country to set a day to mothers."(英国是第一个建立母亲节的国家.)故选B.
67.C 推理判断题 根据文章第二段"In the United States,Mother's Day became an official holiday in1910.An American girl,Anna,asked her governor to set a festival for mothers for their love.And they set the second Sunday in May as Mother's Day and a year later all the other states celebrated it."(在美国,母亲节在1910年成为一个官方假期.一个叫做Anna的美国女孩,要求她的州长为母亲建立一个节日来表示他们的爱.他们把五月的第二个星期天作为母亲节.一年之后,所有其他的州开始庆祝母亲节.)也就是1911年全美国开始庆祝母亲节.故选C.
68.A 细节理解题 根据文章第三段第三句"Adults give their mothers red carnations(康乃馨),the official Mother's Day flower."(成年人给他们的妈妈红色康乃馨--很正式的母亲节花.)故选A.
69.D 细节理解题 根据文章倒数第二句"This is the busiest day of the year for American restaurants."(这一天对美国餐馆来说,是最忙的一天.)故选D.
70.D 判断正误题 根据文章"It is the one day children,young and old,try to show their love to mothers."(这是年纪大的孩子和年纪小的孩子努力表现对母亲的爱的一天.)知选项A错误.根据文章"An American girl,Anna,asked her governor to set a festival for mothers for their love."(一个叫做Anna的美国女孩,要求她的州长为母亲们建立一个节日来表示他们的爱.)并不是只为自己的母亲,故选项B错误.根据文章"And they set the second Sunday in May as Mother's Day and a year later all the other states celebrated it."(一年之后,所有其他的州开始庆祝母亲节.)知选项C不是所有州都想要庆祝母亲节错误.根据文章"On Mother's Day morning some American children serve their mothers breakfast in bed."(在母亲节这天的早上,一些美国孩子会把早饭带给他们未起床的妈妈.)故知选项D正确.

点评 这是一篇社会文化类的阅读理解题.题型有细节理解题、推理判断题、判断正误题.考生在做题的过程中针对不同的题型采用不同的方法.比如对于66,68,69小题考生需要从文章中找出对应的句子,根据句意作答.67小题则需根据文章上下文进行推理判断得出答案.70小题需根据文章特定句子来推敲判断.此类阅读题需要多加训练,才能较好地答题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.If you are morefriendlyto your classmates,you will get on well with them.(friendly,friends)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.When will the woman be there?
A.At 6:50.   B.At 7:00.   C.At 7:10.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.There arehundreds (hundred) of people dancing at the square after supper.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.Joanna received manygifts when graduating from middle school.(gift)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.Vincent van Gogh was a(n) ______________painter.(  )
A.DutchB.ItalianC.EnglishD.German

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.第二节  完成句子 (共5小题,每小题2分,满分10分)
根据所给的汉语内容,用英语完成下列句子.(每空限一词)
长大后我想成为一名英语教师.
I want to be an English teacher when Igrow up.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.-Can I swim here?
-I'm sorry.It's dangerous.Please look at the sign"______".(  )
A.B.C.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

16.My brother asked,"Has Lin Dan won the game?"(合并成宾语从句)
My brother askedif/whether Lin Danhad won the game.

查看答案和解析>>

同步练习册答案